X

Μοσχάρι ή κοτόπουλο: Ποιο κρέας είναι καλύτερο για την υγεία του εντέρου; - Η επιστήμη απαντά

Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ποιο κρέας ωφελεί περισσότερο το μικροβίωμα του εντέρου σου και γιατί το κοτόπουλο μπορεί να μην είναι τόσο αθώο όσο πίστευες.

Γράφει: TheToc team

Κάποτε το κοτόπουλο είχε σχεδόν αυτονόητη θέση στο πιάτο σου ως η πιο "καθαρή" και ασφαλής επιλογή κρέατος. Λιγότερα λιπαρά, ήπια γεύση, εικόνα υγείας. Όμως, μια νέα επιστημονική μελέτη από την Ισπανία έρχεται να ανατρέψει αυτή τη διατροφική βεβαιότητα και να βάλει το μοσχάρι ξανά στο προσκήνιο, αυτή τη φορά όχι για τη γεύση του, αλλά για το πώς επηρεάζει το πιο ευαίσθητο και σημαντικό σύστημα του οργανισμού σου: το έντερο. Σύμφωνα με τα ευρήματα, η επιλογή κοτόπουλου μπορεί να υπονομεύει τη μικροχλωρίδα σου, ενώ το μοσχάρι, όσο κι αν σου φαίνεται απίθανο, δείχνει να τη στηρίζει και να τη θωρακίζει.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr