Συχνά ακούμε για τα οφέλη της κανέλας στην υγεία μας και πως αποτελεί το καλύτερο όπλο σε ό,τι αφορά τη διατήρηση των σταθερών επιπέδων του σακχάρου, αλλά και την προστασία του οργανισμού από τις καρδιοπάθειες. Άλλωστε, αρκετές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως πράγματι η κανέλα έχει αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες, επομένως είναι απαραίτητη για την υγεία μας. Μήπως, όμως, η πολλή κανέλα δεν κάνει και τόσο καλό, όσο νομίζαμε;
Αναμφίβολα, οι ακρότητες ποτέ δεν οδηγούν σε θετικά αποτέλεσμα και το ίδιο συμβαίνει στην περίπτωση της κανέλας. Πιο αναλυτικά, η κανέλα (κασσία) που βρίσκουμε πιο συχνά στα σούπερ μάρκετ και ενδέχεται να χρησιμοποιούμε πιο πολύ χάρη στην χαμηλή τιμή της σε αντίθεση με την κανέλα Κεϋλάνης, πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο, καθώς όπως αναφέρουν ιατρικές μελέτες μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα υγείας.
Πιο αναλυτικά, η κανέλα περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται κουμαρίνη, η οποία σύμφωνα με έρευνες έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο συκώτι και να αυξήσει τις πιθανότητες για καρκίνο, αν εντοπισθεί σε υψηλή ποσότητα.
Διάβασε τη συνέχεια στo Shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr