Ενώ ο τόνος είναι μια υγιεινή και θρεπτική προσθήκη στη διατροφή μας, γενικά δεν συνιστάται να καταναλώνεται καθημερινά, λόγω ανησυχιών για τον υδράργυρο που περιέχει.
Ο υδράργυρος στον τόνο
Ο τόνος, ιδιαίτερα ορισμένα είδη όπως ο ερυθρός τόνος, μπορεί να περιέχει υψηλά επίπεδα υδραργύρου, ο οποίος μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες με την πάροδο του χρόνου. Ο υδράργυρος είναι ένα τοξικό μέταλλο που μπορεί να συσσωρευτεί στο σώμα και να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας, όπως βλάβες στο νευρικό σύστημα, τα νεφρά και τον εγκέφαλο.
Για να μειώσεις τον κίνδυνο τοξικότητας από τον υδράργυρο, συνιστάται να περιορίσεις την πρόσληψη τόνου και άλλων ψαριών που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA) συνιστά στους ενήλικες να μην καταναλώνουν περισσότερες...
Δες τη συνέχεια στο shape.gr