
Πρέπει ή θέλεις να μετακομίσεις σε άλλη πόλη. Καλώς ή κακώς αυτό σημαίνει ότι πρέπει άμεσα να βρεις – αν δεν έχεις ήδη βρει και αν δεν είναι αυτός ο λόγος που φεύγεις – μια καινούρια δουλειά. Πριν πάθεις πανικό, πριν αγχωθείς και κάνεις κάποια βεβιασμένη κίνηση, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές.
Γράψε στο LinkedIn ως τόπο κατοικίας την περιοχή που θα μετακομίσεις
Αν η μετακόμιση σου είναι προ των πυλών και έχεις τη δυνατότητα να ψάχνεις για δουλειά χωρίς να εκτίθεσαι στον τωρινό εργοδότη σου, τότε καλύτερα είναι να εμφανίζεσαι διαδικτυακά σαν να ζεις στη νέα σου πόλη. Έτσι, αν κάποιος υπεύθυνος αναζήτησης προσωπικού αναζητήσει ενδιαφερόμενους με βάση τον τόπο κατοικίας, τότε έχεις πολλές πιθανότητες να εμφανιστείς στη λίστα του. Ακολούθησε ωστόσο αυτή την πρακτική μόνο αν είσαι σίγουρος ότι θα μετακομίσεις!
Μπες σε γκρουπ στο LinkedIn για την περιοχή που επιθυμείς
Στις περισσότερες μητροπολιτικές περιοχές υπάρχουν γκρουπ τα οποία επικεντρώνονται είτε στην περιοχή είτε στη βιομηχανία που θα βρεθείς
Τα γκρουπ στο LinkedIn το έχουν μετατρέψει πλέον πανεύκολο να «συνδεθούν» μεταξύ τους επαγγελματίες που ζουν στην ίδια γεωγραφική περιοχή και εργάζονται στο ίδιο επαγγελματικό πεδίο. Στις περισσότερες μητροπολιτικές περιοχές υπάρχουν γκρουπ τα οποία επικεντρώνονται είτε στην περιοχή είτε στη βιομηχανία που θα βρεθείς. Γίνε μέλος αυτών των ομάδων και φρόντισε να είσαι ενεργός: να συμμετέχεις στις συζητήσεις, να συνδεθείς με ανθρώπους που εργάζονται στις εταιρείες που σ' ενδιαφέρουν και φυσικά, συστήσου σ' αυτούς που θέλεις να γνωρίσεις! Έχε υπ' όψιν, αν ο τωρινός σου εργοδότης ή οι συνάδελφοι σου δεν γνωρίζουν ότι έχεις πρόθεση να φύγεις, καλό θα είναι να φτιάξεις τις ρυθμίσεις και να «κρύψεις» ό,τι μπορεί να προδώσει τις κινήσεις σου.
Διάλεξε 3-5 επιχειρήσεις που θα ήθελες να δουλέψεις και κάνε ένα πλάνο για να σε προσέξουν
«Συν Αθηνά και χείρα κίνει» λέει ο σοφός λαός και κάτι ξέρει. Αν κάθεσαι και περιμένεις πότε θα σου έρθει η καλή πρόταση για δουλειά... μάλλον θα περιμένεις για πολύ! Γι' αυτό, κάνε μια επιλογή από επιχειρήσεις που θα ήθελες εσύ να δουλέψεις αρχικά και μετά χτίσε ένα στρατηγικό πλάνο με το οποίο θα σε «τσιμπήσουν» τα ραντάρ της εταιρείας. Προσέγγισε μέσω του LinkedIn κάποια από τα στελέχη της επιχείρησης, ενημέρωσε τους για το ότι έρχεσαι στην πόλη τους και άσε τους να μάθουν τι καινούριο μπορείς να προσφέρεις στην εταιρεία τους.
Ξεκαθάρισε τους στόχους σου από την αρχή
Αν έχεις κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις σε ένα αντικείμενο, αναζήτησε κάποιον ειδικό στον τομέα για να αναλάβει να σε προωθήσει.
Οι εργοδότες αρκετές φορές είναι επιφυλακτικοί όταν κάποιος έρχεται από άλλη πόλη για να διεκδικήσει μια θέση στην εταιρεία τους, είτε γιατί φοβούνται τα παραπάνω χρήματα που θα ζητήσει για τη μετακίνηση του, είτε γιατί αναρωτιούνται πόσο «πιστός» και χωρίς τυχοδιωκτική συμπεριφορά θα επιδείξει ως εργαζόμενος, ώστε να επενδύσει επάνω του. Για να ηρεμήσεις αυτές τις ανησυχίες, κάνε ξεκάθαρες τις προθέσεις σου για το πόσο αποφασισμένος είσαι να παραμείνεις στην πόλη και στη θέση και τα επιχειρήματα σου για τον λόγο που προγραμματίζεις αυτή τη μετακίνηση. Φρόντισε όλα αυτά να τα εκφράσεις, από την επιστολή ακόμα με την οποία θα συνοδεύσεις το βιογραφικό σου.
Βρες έναν «κυνηγό» ανθρώπινου δυναμικού που ειδικεύεται στον τομέα σου για να σε αναλάβει
Οι κυνηγοί των ικανών επαγγελματιών πάντα ψάχνουν για νέα πρόσωπα ώστε να εμπλουτίσουν το δυναμικό τους. Αν έχεις κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις σε ένα αντικείμενο, αναζήτησε κάποιον ειδικό στον τομέα για να αναλάβει να σε προωθήσει. Στη χειρότερη περίπτωση, θα μπορέσει να σε ενημερώσει για το πώς κινούνται τα πράγματα στο συγκεκριμένο χώρο, στην καινούρια σου πόλη. Στην καλύτερη, σύντομα θα ακούσεις το «προσλαμβάνεσαι»!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr