Follow us

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παρουσίασε το μέλλον της υγείας στο 7ο Φόρουμ των Δελφών

Τις πρωτοποριακές θεραπείες και το νέο μοντέλο προαγωγικής υγείας στο οικοσύστημα των κλινικών του παρουσίασαν τρεις κορυφαίοι γιατροί του Ομίλου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Το μέλλον της υγείας είναι εδώ. Τις λύσεις, την εξειδικευμένη τεχνογνωσία, τις πρωτοποριακές θεραπείες και το νέο μοντέλο προαγωγικής υγείας που εφαρμόζει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στο οικοσύστημα των κλινικών του παρουσίασαν τρεις κορυφαίοι γιατροί του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου, κ. Γιώργος Ζέρδιλας. Ο τελευταίος, εστίασε στον ρόλο των επενδύσεων ως μοχλό ανάπτυξης δυνατοτήτων και αναγκαίο σύμμαχο στο Brain Gain. Με ένα επενδυτικό πλάνο που έχει υπερβεί τα 40 εκ. ευρώ την τελευταία τριετία, ο Όμιλος περνάει δυναμικά στο Healthcare 4.0, με καταλύτη τον πολυεπίπεδο ψηφιακό μετασχηματισμό, υβριδικά ρομποτικά χειρουργεία, ψηφιακά χειρουργεία, κορυφαία τεχνογνωσία, σπάνια εξειδίκευση και διαρκές ‘Brain Gain’ και R&D. Επενδύει, συνδιαμορφώνει και αναπτύσσει την ιατρική του μέλλοντος, εδώ στην Ελλάδα, προς το άμεσο όφελος της Ελληνικής Υγείας και κοινωνίας, του Έλληνα ασθενή. Ενδεικτικά, τον τελευταίο χρόνο και μόνο, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσέλκυσε 50 και πλέον κορυφαίους επιστήμονες από τα πιο προηγμένα οικοσυστήματα υγείας στον κόσμο - στρατηγικούς συμμάχους για το άλμα στο μέλλον.

Οι διακεκριμένοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι ιατροί που συμμετείχαν στη συζήτηση, όλοι με κορυφαίες διεθνείς σπουδές και λαμπρές επαγγελματικές διαδρομές στις κορυφαίες κλινικές, ήταν οι:

- Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Επιστημονικός Διευθυντής, Διευθυντής Τμήματος Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. - Θεοδόσιος Μπίσδας, Αγγειοχειρουργός, Διευθυντής Γ' Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

- Αντώνης Πίτσης, Καρδιοχειρουργός, Διευθυντής Α΄ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παρουσίασε το μέλλον της υγείας στο 7ο Φόρουμ των Δελφών
Αναστασία Παρεντζόγλου, Brand Manager, Fortune Greece, κος Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος Quest Holdings S.A, κα Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου, Αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Οι καταξιωμένοι ιατροί-επιστήμονες, εστίασαν στις καινοτόμες πρακτικές, ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους και διεθνή best practices που εφαρμόζουν ο καθένας στον τομέα του, διασφαλίζοντας την ταχύτερη δυνατή ανάρρωση, με την καλύτερη προοπτική για τον ασθενή. Εστιάζοντας σε όλο το φάσμα της Ιατρικής και της Υγείας, δίδοντας έμφαση τόσο στην πρόληψη, όσο και στην θεραπεία, οι ομιλητές, ανέπτυξαν τις δυνατότητες που ξεκλειδώνουν τα τεχνολογικά άλματα που συντελούνται στον χώρο της υγείας. Ειδικότερα υπογράμμισαν τον καταλυτικό ρόλο του ψηφιακού μετασχηματισμού και των ρομποτικών συμμάχων της σύγχρονης ιατρικής, αναλύοντας την καίρια συνεισφορά του Ομίλου Ιατρικού τόσο στην εισαγωγή των μεθόδων και των εργαλείων στο Ελληνικό Οικοσύστημα Υγείας, όσο και στην συμβολή του Ομίλου στην ανάπτυξη παγκόσμιας τεχνογνωσίας εδώ στην Ελλάδα. Μάλιστα αναφέρθηκαν και μία σειρά από διεθνείς πρωτιές του Ομίλου που τον έχουν εδραιώσει τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στις κλινικές με κέντρα αναφοράς και αριστείας στον παγκόσμιο χάρτη πρωτοπόρων κλινικών που ανταλλάσσουν τεχνογνωσία και συνδιαμορφώνουν το μέλλον της υγείας.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Φωτεινή Γεωργίου, ενώ συμμετείχε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, κα. Θεοδώρα Ψαλτοπούλου-Δημοπούλου.

Όμιλος Ιατρικό Αθηνών
Γεώργιος Ζέρδιλας, Γενικός Διευθυντής μίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Θεοδόσιος Μπίσδας, MD, PhD, Αν. Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, Διευθυντής Γ' Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης MD, PhD, FACS, MAMSE, Επιστημονικός Διευθυντής και Διευθυντής Γενικής, Ογκολογικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Αντώνιος Πίτσης, PhD, FETCS, FESC, Καρδιοχειρουργός, Διευθυντής Α΄ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, κα Φωτεινή Γεωργίου, Δημοσιογράφος Υγείας.

Σε ξεχωριστό πάνελ συμμετείχε ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος -με την διπλή ιδιότητα, ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε)- όπου ανέλυσε τον κρίσιμο ρόλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας τόσο στην ταχύρρυθμη όσο και στην συμπεριληπτική ανάπτυξη (inclusive growth), αντλώντας παραδείγματα για τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών.

Ο Δρ. Αποστολόπουλος στάθηκε στην κρίσιμη παράμετρο της συμπερίληψης συνδυάζοντάς την και με την κοινωνική προσφορά των επιχειρήσεων, αναφερόμενος στην στρατηγική που ακολούθησε ο Όμιλος Ιατρικού στις δύο πρόσφατες κρίσεις, την οικονομική – όπου επένδυσε με όραμα παρά την βαθιά ύφεση – και την πανδημική, όπου εστίασε στην κοινωνική και εθνική προσφορά, προκειμένου να κρατηθεί όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δίδοντας το παράδειγμα στον χώρο της ιδιωτικής υγείας.

Το Ιατρικό αναδείχθηκε πρωταγωνιστής ανάπτυξης της δεκαετίας 2010-2020, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, δεσμεύθηκε από το Βήμα των Δελφών πως θα διατηρήσει και θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το αποτύπωμά του στην ελληνική υγεία και την ελληνική επιχειρηματικότητα. Πολλαπλασιάζοντας τις επενδύσεις, ενισχύοντας την ανάπτυξη του Ομίλου αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση, και με ακόμα ισχυρότερες κινήσεις εξωστρέφειας, στρατηγικές συνεργασίες και πρόσθετη διάδραση με τα οικοσυστήματα ιατρικής καινοτομίας και τεχνολογίας.

Όμιλος Ιατρικό Αθηνών
Γεώργιος Ζέρδιλας, Γενικός Διευθυντής Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Αντώνιος Πίτσης, PhD, FETCS, FESC, Καρδιοχειρουργός, Διευθυντής Α΄ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης MD, PhD, FACS, MAMSE, Επιστημονικός Διευθυντής και Διευθυντής Γενικής, Ογκολογικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, κα Φωτεινή Γεωργίου, Δημοσιογράφος Υγείας, Δρ. Θεοδόσιος Μπίσδας, MD, PhD, Αν. Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, Διευθυντής Γ' Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, κα Θεοδώρα Ψαλτοπούλου-Δημοπούλου, Παθολόγος, καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ

"Το μέλλον της υγείας είναι εδώ, είναι στο χέρι μας, το φέρνουμε και το συνδιαμορφώνουμε εδώ στην Ελλάδα, στις κλινικές του Ομίλου μας, με όραμα, συνέπεια και συνέχεια", ανέφερε ο Δρ. Β. Αποστολόπουλος, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο πάνελ. "Με το βλέμμα στο μέλλον, και αντλώντας από την εμπειρία της πανδημικής κρίσης, οφείλουμε να αναστοχαστούμε και να επαναπροσδιορίσουμε το επίπεδο υγείας που προσφέρεται στο Ελληνικό Οικοσύστημα Υγείας, με αυστηρά κριτήρια ποιότητας, τα standards και τα best practices που οφείλουν να υιοθετήσουν όλοι οι πάροχοι, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα".

Στο περιθώριο του Φόρουμ, πραγματοποιήθηκαν σειρά συναντήσεων σε κορυφαίο επίπεδο για την προαγωγή της στρατηγικής του Ομίλου, με κορυφαίους παρόχους τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού.

Το ΔΤ συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

10 Αυγ 2022 | 09:00

Τα απαραίτητα: Η... χρυσή τριάδα για την τσάντα της παραλίας

Τι πρέπει να υπάρχει στην τσάντα για τη θάλασσα εκτός από πετσέτα και μαγιό; Όχι μόνο το κινητό αλλά και τρία ακόμα σημαντικά πράγματα για την υγεία σου.

ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 09 Αυγ 2022 | 14:48

Κορονοϊός: Ο EMA ξεκίνησε την κυλιόμενη αξιολόγηση επικαιροποιημένου εμβολίου των Pfizer και BioNTech

Κυλιόμενη αξιολόγηση σημαίνει ότι ο EMA εξετάζει τα στοιχεία μόλις γίνονται διαθέσιμα και η διαδικασία συνεχίζεται

09 Αυγ 2022 | 09:00

True story: Η Τίνα Μιχαηλίδου υπήρξε φροντιστής του μπαμπά της, αυτή είναι η ιστορία της

Πώς είναι να φροντίζεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο που ασθενεί; Η Τίνα μας μεταφέρει την προσωπική της εμπειρία και την ευχαριστούμε πολύ.

O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΘ ΤΟΥ "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ" 08 Αυγ 2022 | 17:32

Καπραβέλος: Τριπλάσιοι οι θάνατοι από κορονοϊό τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι - Αδιανόητο να μην έχουμε πάρει ακόμη μέτρα

Για ακραία χαλάρωση των μέτρων εν μέσω του έκτου κύματος κορονοϊού κάνει λόγο ο Νίκος Καπραβέλος - Τι ζητά.

08 Αυγ 2022 | 09:00

9 συμβουλές για ασφάλεια στη θάλασσα (επειδή μπορεί να μην βρεις μπροστά σου μια πλαστική μπάλα*)

Με 13.676 χιλιόμετρα ακτών, η θάλασσα μας καλεί και εμείς δεν αντιστεκόμαστε. Οι παρακάτω όμως συμβουλές για να κολυμπάμε με ασφάλεια είναι ένας πολύτιμος οδηγός για μικρούς και μεγάλους.

05 Αυγ 2022 | 09:00

True story: Η Λένα Πολυχρόνη έκανε μεταμόσχευση πνευμόνων λόγω κυστικής ίνωσης

Αν θέλεις ένα παράδειγμα εσωτερικής δύναμης, διάβασε την ιστορία της Λένας μιας νέας κοπέλας που αξίζει να γνωρίσουμε.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 04 Αυγ 2022 | 10:52

Τζανάκης: Ένας στους δύο έχει κορονοϊό - Ποιοι πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου

Τουλάχιστον τριπλάσιος από τους αριθμούς που ανακοινώνονται είναι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού.

04 Αυγ 2022 | 08:57

Πότε είναι ασφαλές να τρώμε μύδια και άλλα όστρακα; Ο κανόνας του "ρ"

Όχι μόνο στη νηστεία αλλά όλο το καλοκαίρι, τα θαλασσινά "τραβιούνται". Τι να προσέχουμε όμως για να μην κινδυνεύσουμε από τροφική δηλητηρίαση;

03 Αυγ 2022 | 13:15

Έτσι θα έχουμε ενέργεια όλο το 24ωρο

Υιοθέτησε αυτό το πρόγραμμα "αύξησης ενέργειας" και θα δεις διαφορά στην αντοχή και στη διάθεσή σου μέσα στην καθημερινότητα.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ 02 Αυγ 2022 | 09:30

Βασιλακόπουλος: Είμαστε στην κορυφή του επιδημικού κύματος – Ο κορονοϊός εξελίσσεται

"Είμαστε στην κορυφή αυτού του επιδημικού κύματος. Από τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει μια βραδεία αποκλιμάκωση" στα κρούσματα του κορονοϊού δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 01 Αυγ 2022 | 15:41

Οι ειδικοί προειδοποιούν: "Πρέπει να εγκαταλείψουμε την ιδέα ότι τελείωσε η πανδημία" - Πώς μπορεί να εξελιχθεί

"Ζώντας με τον κορονοϊό": Πώς μπορεί να εξελιχθεί η πανδημία - Το ερώτημα παραμένει αν θα εμφανιστεί κάποια νέα παραλλαγή

01 Αυγ 2022 | 15:21

Προκαλεί η εμμηνόπαυση αϋπνίες; Τα συμπτώματα και οι λύσεις

Εάν ξυπνάς στη μέση της νύχτας ή αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, ίσως το πρόβλημα ξεκινά από τις ορμονικές αλλαγές της προεμμηνόπαυσης ή της εμμηνόπαυσης.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 31 Ιουλ 2022 | 13:03