Οι τροφικές αλλεργίες είναι μία πραγματικότητα για εκατομμύρια ανθρώπους. Σύμφωνα με τον οργανισμό Food Allergy Research and Education (FARE), περίπου 33 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ πάσχουν από κάποια τροφική αλλεργία, ενώ 1 στα 13 παιδιά επηρεάζεται. Αν και θεωρητικά οποιαδήποτε τροφή μπορεί να προκαλέσει αλλεργία, η FDA αναγνωρίζει ότι 9 συγκεκριμένες τροφές ευθύνονται για το 90% των αλλεργικών αντιδράσεων.
Τι είναι η τροφική αλλεργία;
Οι τροφικές αλλεργίες προκύπτουν όταν το ανοσοποιητικό σου σύστημα αντιλαμβάνεται λάθος μια πρωτεΐνη τροφής ως απειλή και ενεργοποιεί την άμυνά του. Οι αντιδράσεις μπορεί να είναι είτε IgE-μεσολαβούμενες (όπου το σώμα παράγει ισταμίνη και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αναφυλαξία) είτε μη-IgE-μεσολαβούμενες, οι οποίες επηρεάζουν κυρίως το δέρμα και το πεπτικό σύστημα.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr