ΠΟΕΔΗΝ: 390 καλυμμένες κλίνες ΜΕΘ από τις 510 πανελλαδικά - Δεν μπορούν να λειτουργήσουν άλλες λόγω έλλειψης προσωπικού

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι τα νοσοκομεία ασφυκτιούν, ασθενείς δεν διασωληνώνονται, ενώ υπάρχει δισταγμός για την τρίτη δόση με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν μειωμένα αντισώματα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Για την ανησυχητική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία λόγω του κορονοϊού ενημέρωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Ο κ. Γιαννάκος στην ενημέρωσή του σημειώνει ότι ασφυκτιούν οι ΜΕΘ σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, ενώ μόνο χθες είχαμε 63 νεκρούς λόγω της πανδημίας. Ο Μιχάλης Γιαννάκος υποστηρίζει ότι πολλοί πέθαναν εκτός ΜΕΘ, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία από το Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

"Πέρυσι 27 Οκτωβρίου είχαμε 12 νεκρούς από κορονοϊό και 102 διασωληνωμένους. Χθες 27 Οκτωβρίου είχαμε 63 νεκρούς και 387 διασωληνωμένους με 6,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν γίνεται σωστά σε επίπεδο πρόληψης και ενημέρωσης. Ο κορονοϊός εκδικείται το κίνημα των αγανακτισμένων της μάσκας. Έρχεται και η γρίπη", τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Διαβάστε Επίσης

"Διστάζουν να κάνουν την τρίτη δόση"

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει ότι: "Οι εμβολιασμένοι δεν λαμβάνουν προφυλάξεις με αποτέλεσμα να μεταδίδουν τον ιό. Λιγότερο, αλλά το μεταδίδουν. Το ποσοστό εμβολιασμένων που νοσηλεύεται σε κλινικές και ΜΕΘ αυξάνεται ημέρα με την ημέρα. Όχι γιατί δεν καλύπτουν τα εμβόλια, αλλά επειδή οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν πριν εννιά μήνες και πολλοί έχουν χαμηλό κύκλο αντισωμάτων, αφού διστάζουν να κάνουν τη τρίτη δόση.

Οι υγειονομικοί παρακολουθούμε τα αντισώματα στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων και διαπιστώνουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις τα αντισώματα μετά εννιά μήνες του εμβολιασμού είναι κάτω του ορίου ασφαλείας".

"Καμπανάκι" για τη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι: "ασφυκτιούν τα νοσοκομεία". Προσθέτει ότι είναι "γεμάτες οι ΜΕΘ κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, στα περιφερειακά νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας".

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΗΝ αναφέρει ότι: "σε όλη τη χώρα λειτουργούν 510 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού και έχουν καλυφθεί οι 390. Δεν μπορούν να λειτουργήσουν άλλες λόγω έλλειψης προσωπικού και λόγω αυξανόμενων αναγκών για ΜΕΘ γενικών παθήσεων. Οι 7.000 αναστολές εργασίας αποδιοργάνωσαν τα νοσοκομεία".

Ο κ. Γιαννάκος σημειώνει ακόμα ότι: "Πολλοί εκ των νεκρών από κορονοϊό πεθαίνουν στις κλινικές εκτός ΜΕΘ. Ηλικιωμένοι δεν διασωληνώνονται. Δεν προλαβαίνουν να μπουν σε ΜΕΘ. Διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε κλινικές χάνουν τη ζωή τους".

Διαβάστε Επίσης

Για το Νοσοκομείο Παπανικολάου

"Επικοινώνησα σήμερα με τον Διευθυντή Ιατρό Αγγειοχειρουργικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου κ. Τρελόπουλο που μου έδωσε στοιχεία για το τελευταίο δεκαήμερο του νοσοκομείου. Σας επισυνάπτω το μήνυμά του: Από 18/10 έως 28/10 στο νοσοκομείο πέθαναν 20 συνάνθρωποί μας.

13 από αυτούς πέθαναν σε απλές κλίνες Covid εκτός ΜΕΘ και 7 πέθαναν σε ΜΕΘ. Από τους 13 που πέθαναν σε απλές κλίνες, οι 3 ήταν εμβολιασμένοι και οι άλλοι ανεμβολίαστοι, ο μέσος όρος ηλικίας αυτών ήταν τα 80,5 έτη. Οι 7 που πέθαναν σε ΜΕΘ ήταν όλοι ανεμβολίαστοι με μέσο όρο ηλικίας τα 64 χρόνια, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο κ. Γιαννάκος σημειώνει, τέλος, ότι: "Το συμπέρασμα με δεδομένο την έλλειψη κρεβατιών καθημερινά στις ΜΕΘ Covid είναι ότι πολλοί ασθενείς ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε απλές κλίνες Covid δεν διασωληνώνονται.

Το τελευταίο δεκαήμερο από τους 20 ασθενείς που πέθαναν οι 13 ήταν εκτός ΜΕΘ. Ποσοστό 65%. Υψηλό ποσοστό σε ένα από τα πιο οργανωμένα νοσοκομεία της χώρας. Γενικά το ποσοστό των θανόντων με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ σε κλινικές φθάνει το 70%.

Τα νοσοκομεία ήδη ασφυκτιούν λόγω έλλειψης προσωπικού. 7.000 συνάδελφοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας χωρίς να αντικατασταθούν. Κινδυνεύουν ασθενείς άδικα. Να γυρίσουν πίσω με δύο rapid test την εβδομάδα, όπως συνέβη με τους 800 συναδέλφους που εξαιρέθηκαν του εμβολιασμού".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 09 Δεκ 2021 | 12:46

Γκάγκα από Θεσσαλονίκη: Ποτέ στην Ελλάδα δεν είχαμε τόσες κλίνες ΜΕΘ [εικόνες - βίντεο]

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα επισκέφτηκε το νοσοκομείο "Άγιος Δημήτριος" στη Θεσσαλονίκη και ξεναγήθηκε στη νέα ΜΕΘ που δημιουργήθηκε για μη COVID περιστατικά.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 09 Δεκ 2021 | 12:44

Μαγνησία: Αρνητής ιερέας έστελνε SMS με παλαβές θεωρίες κατά των εμβολίων- Αν και είχε νοσήσει ο ίδιος και η οικογένειά του

Ιερέας των Καναλίων στέλνει sms στους πιστούς με άρθρα και ειδήσεις που είναι αντίθετα με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, καθώς και με θεωρίες συνωμοσίας.

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ 09 Δεκ 2021 | 12:28

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες Γιαννάκου περί "VIP ΜΕΘ" - Οργή Πλεύρη: Θα λογοδοτήσει

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για κλίνες ΜΕΘ που τις κρατάνε άδειες για να νοσηλευτούν VIP ασθενείς.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ- ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑΣ 09 Δεκ 2021 | 12:17

Χρούσσος για μετάλλαξη Ομικρον: 4 έως 6 φορές πιο μεταδοτική από τη Δέλτα - "Τα παιδιά κάνουν φοβερή ανταπόκριση"

"Τα παιδιά κάνουν φοβερή ανταπόκριση σε σημείο που μπορεί να μην χρειαστεί και δεύτερη δόση", είπε ο κ. Χρούσσος.

CEO ΤΗΣ PFIZER 09 Δεκ 2021 | 11:35

Μπουρλά: Θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση εμβολίου για την μετάλλαξη Ομικρον

Τέταρτη δόση εμβολίου νωρίτερα από το αναμενόμενο θα χρειαστεί να κάνουμε, όπως εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά.

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ 09 Δεκ 2021 | 11:25

Σοκαριστικές εικόνες στη Λαμία: Ανοίγουν νέους τάφους για τα θύματα του κορονοϊού [βίντεο]

Νέα επέκταση στο Κοιμητήριο της Ξηριώτισσας στη Λαμία λόγω κορονοϊού.Τι λέει ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κερπινιώτης.

"ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ" 09 Δεκ 2021 | 11:04

Συγκλονίζει γυναίκα που γέννησε ενώ ήταν διασωληνωμένη λόγω κορονοϊού: "Έπιασα την κοιλιά μου και είδα ότι το παιδί δεν υπάρχει"

Γυναίκα με κορονοϊό περιγράφει τις συγκινητικές στιγμές της γέννας ενώ ήταν διασωληνωμένη.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 09 Δεκ 2021 | 10:52

Ξέσπασε ο Πλεύρης κατά Γιαννάκου για τις VIP ΜΕΘ: Είμαι εξοργισμένος, θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη να αποδείξει αυτά που λέει

"Τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη να αποδείξει αυτά που λέει", δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ 09 Δεκ 2021 | 10:51

Ο Μανωλόπουλος προτείνει lockdown για ανεμβολίαστους και υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 50

Ναι μεν τα μοντέλα δείχνουν μια αποκλιμάκωση, ωστόσο καταγράφεται μια μικρή επιβράδυνση αναφέρουν Μανωλόπουλος και Σαρηγγιάνης οι οποίοι ζητουν lockdown στους ανεμβολίαστους.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΕΔΗΝ 09 Δεκ 2021 | 10:48

"Αδειάζει" τον Ηλιόπουλο ο Ξανθός για τις "VIP ΜΕΘ": Κατά τη γνώμη μου δεν συμβαίνει

Σε αντίθεση με την γραμμή του κόμματός του, ο Ανδρέας Ξανθός είπε ότι κατά την άποψή του δεν υπάρχουν ρεζερβέ ΜΕΘ για "υψηλά πρόσωπα".

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΠΟΕΔΗΝ 09 Δεκ 2021 | 10:14

Αγριος τσακωμός Παγώνη - Γιαννάκου στον αέρα για τις καταγγελίες περί ΜΕΘ VIP: "Αρκετά σας άκουσα"

Έντονος καβγάς ξέσπασε on air ανάμεσα στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο και την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, με αφορμή τις καταγγελίες για τις ΜΕΘ.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 09 Δεκ 2021 | 09:57

Μακρή: Τα σχολεία δεν θα κλείσουν νωρίτερα για τα Χριστούγεννα

Τι είπε η Ζέττα Μακρή για την τροπολογία με την οποία θεσπίζεται ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή σε γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο.

ΕΡΕΥΝΑ 09 Δεκ 2021 | 09:52

Ο κόσμος είναι απροετοίμαστος για την επόμενη πανδημία - Η θέση της Ελλάδας ανάμεσα σε 195 χώρες

Πάνω από το 90% των χωρών δεν έχουν κανένα σχέδιο για τη διανομή εμβολίων ή φαρμάκων.