X

Ποιο είναι το πιο εύπεπτο τυρί; Η διατροφολόγος εξηγεί γιατί το προτιμούν όσοι έχουν ευαίσθητο στομάχι

Αν θες να απολαμβάνεις τυρί χωρίς δυσφορία και φουσκώματα,αυτή είναι μια υπέροχη επιλογή.

Γράφει: TheToc team

Αν το τυρί είναι για εσένα απόλαυση αλλά τα φουσκώματα και η δυσανεξία στη λακτόζη σου χαλούν τη διάθεση, μάλλον ήρθε η ώρα να μάθεις τα παρακάτω. Πολλοί αναρωτιούνται ποιο είναι το πιο εύπεπτο τυρί που συνδυάζει γεύση και θρεπτική αξία, χωρίς να προκαλεί δυσανεξίες ή φουσκώματα. Η διατροφολόγος Δήμητρα Μίχου, μέσω Instagram story, εξηγεί γιατί το κατίκι από αιγοπρόβειο γάλα είναι η ιδανική επιλογή για όσους έχουν πιο ευαίσθητο στομάχι.

Γιατί το κατίκι από αιγοπρόβειο γάλα είναι πιο εύπεπτο;

Η διατροφολόγος αποκαλύπτει ότι το κατίκι και τα περισσότερα αιγοπρόβεια γαλακτοκομικά έχουν λιγότερα λιποσφαίρια που διασπώνται και απορροφώνται πιο εύκολα από τον οργανισμό, καθώς και περισσότερα λιπαρά οξέα που διευκολύνουν την πέψη. Παράλληλα, περιέχουν λιγότερη λακτόζη, κάτι που τα κάνει ιδανικά για όσους έχουν ελαφριά δυσανεξία. Έτσι, μπορείς να απολαμβάνεις τη γεύση του τυριού χωρίς να σε ταλαιπωρούν φουσκώματα και ενοχλήσεις.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr