X

Πότε να ΜΗΝ τρώμε κουρκουμά: 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Έχει καλές ιδιότητες, αλλά αυτό ισχύει για όλους; Ιδού 5 περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να αποφεύγουμε τον κουρκουμά!

Γράφει: Ελενη Δασκαλακη

O πολύτιμος κουρκουμάς, ως μπαχαρικό, χρησιμοποιείται στην ινδική κουζίνα εδώ και αιώνες.

Τα περισσότερα θετικά οφέλη της κουρκούμης στην υγεία, συνδέονται με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της. Ο κουρκουμάς ή τερμινανθός, περιέχει τουλάχιστον 20 φυτοχημικά συστατικά με αντιβιοτικές ιδιότητες, 14 αντικαρκινικές ουσίες, 12 συστατικά που δρουν ενάντια στην ανάπτυξη όγκων, 12 αντιφλεγμονώδεις ουσίες και τουλάχιστον 10 αντιοξειδωτικές,

Ιδιότητες κουρκουμά

Διαβάστε στο Shape.gr τις "αντενδείξεις" για την κατανάλωση κουρκουμά.