Η δραματική επανεμφάνιση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα χθες Τρίτη μετά τον εφιαλτικό αριθμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού που έσπασαν κατά πολύ το φράγμα των 1.000 λοιμώξεων (1.259) εξέπεμψε σήμα κινδύνου για αυξητική δυναμική του ιού και έξαρση της πανδημίας.
Σήμερα Τετάρτη με την ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ που ανακοίνωσε 1547 νέες λοιμώξεις, 10 θανάτους, και 108 συμπολίτες μας διασωληνωμένους ήρθε η επιβεβαίωση.
Σήμερα ανακοινώθηκαν 1547 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 34299, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες.
4003 (11.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12552 (36.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
108 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 34 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 280 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 603 θανάτους συνολικά στη χώρα. 228 (37.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ολόκληρη η επιδημιολογική έκθεση
Η εξέλιξη των κρουσμάτων τις προηγούμενες ημέρες
Η χώρα βράζει από τις νέες λοιμώξεις κορονοϊού με τον χάρτη να εμφανίζει κρούσματα στο μεγαλύτερο εύρος του.
Την Τρίτη ανακοινώθηκαν 1.259 νέα κρούσματα, 12 θάνατοι ενώ 102 συνάνθρωποι μας είναι διασωληνωμένοι
Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική, παρά τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για την αποφυγή της διασποράς έφτασαν τις 295 μολύνσεις. Ιδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη με 291 κρούσματα. Στο κόκκινο κινούνται Ροδόπη με 75, Σέρρες με 55 και Λάρισα με 47.
Η Αττική την Δευτέρα εμφάνισε 260 νέα κρούσματα με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί κατά πόδας με 81.
Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ οι νέες λοιμώξεις κορονοϊού τη Δευτέρα ήταν 715, 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ στους 95 έφτασαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς.
Την Κυριακή, μία μέρα μετά το πρώτο μαύρο ρεκόρ των 935 κρουσμάτων κορονοϊού, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλες 790 μολύνσεις στη χώρα με 84 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι
Η Αττική την Κυριακή παρουσίασε 227 μολύνσεις, 181 η Θεσσαλονίκη και η Β. Ελλάδα να κινείται με αυξητικούς ρυθμούς