X

Σταφίδες ή σταφύλια: Οι θρεπτικές τους ιδιότητες και ποιο προτιμούν οι διατροφολόγοι

Οι διαφορές ανάμεσα στα σταφύλια και στις σταφίδες και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το καθένα.

Γράφει: TheToc team

Οι σταφίδες αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή topping για το γιαούρτι, το παγωτό, τα δημητριακά, ενώ ταιριάζουν άψογα σε συνταγές για κέικ, μπισκότα ή smoothies. Είναι ένα εύκολο go to σνακ που μπορείς να έχεις πάντοτε στη τσάντα μαζί σου, κατευνάζοντας το αίσθημα της πείνας. Παρά τη νόστιμη και γλυκιά γεύση τους αλλά και την εύκολη χρήση τους, πολλοί αναρωτιούνται αν οι σταφίδες είναι το ίδιο υγιεινές με τα σταφύλια, αφού το εν λόγω προϊόν προκύπτει από την αποξήρανση του καρπού στον ήλιο.

Ο Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, διαιτολόγος – διατροφολόγος, εξηγεί ποιες διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στις σταφίδες και τα σταφύλια, ενώ αναλύει επιγραμματικά τα βασικά θρεπτικά οφέλη των δύο αυτών εκδοχών φρούτου. Όπως ξεκαθαρίζει στην αρχή, τόσο τα σταφύλια, όσο και οι σταφίδες είναι γνωστά για την διατροφική τους αξία ήδη από τα χρόνια της αρχαιότητας, διατηρώντας αναλλοίωτα τα οφέλη τους στο πέρασμα του χρόνου.

H συνέχεια στο Shape.gr