X

"Τα αυγά αυξάνουν τη χοληστερόλη" και άλλες 4 διατροφικές συστάσεις που δεν ισχύουν πια

Τα πάντα γύρω μας αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου και η επιστήμη της διατροφής δεν αποτελεί εξαίρεση.

Γράφει: Ελενη Δασκαλακη

Από την Κάλλια Γιαννιτσοπούλου, Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο, (somaygies.gr).

H διατροφή έχει ζωτική σημασία για τη σωστή διαβίωση ενός ατόμου, ενώ,
όπως όλες οι επιστήμες, εξελίσσεται με την πάροδο των χρόνων, με τις νέες έρευνες και τα νέα δεδομένα και εργαλεία που έχουν στα χέρια τους οι ειδικοί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πολλές διατροφικές συστάσεις που χρησιμοποιούνταν
πλέον έχουν αλλάξει και είτε δεν ισχύουν καθόλου είτε έχουν αναθεωρηθεί.

Παρακάτω εντοπίζουμε ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες διατροφικές συστάσεις που έχουν αλλάξει μέσα στα χρόνια.

Τι λέγαμε: "Τα αυγά αυξάνουν τη χοληστερόλη"

Τι γνωρίζουμε σήμερα: Εάν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο είναι καλά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αυτό είναι να μας τρομάζουν! Ναι, τα τρόφιμα με υψηλή χοληστερόλη μπορούν να αυξήσουν την LDL ή "κακή" χοληστερόλη στους περισσότερους ανθρώπους, αλλά σε σχετικά μικρό βαθμό κατά μέσο όρο. Τα αβγά αυξάνουν τη χοληστερόλη μόνο σε μια μειοψηφία υγιών ανθρώπων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Shape.gr