X

Το γάλα που έχει περισσότερο ασβέστιο ακόμα και από το αγελαδινό

Και όμως ναι υπάρχει, και μπορείς να το φτιάξεις και μόνη σου!

Γράφει: TheToc team

Το γάλα είναι ένα από τα πιο βασικά τρόφιμα στη διατροφή μας. Από μικρή ηλικία, το έχουμε συνδέσει με την ανάπτυξη, την ενδυνάμωση των οστών και την πρόσληψη ασβεστίου. Πλούσιο σε πρωτεΐνη, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, θεωρείται θεμέλιο μιας ισορροπημένης καθημερινής διατροφής. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις πέρα από το κλασικό αγελαδινό γάλα, είτε για λόγους δυσανεξίας στη λακτόζη, είτε για διατροφικές πεποιθήσεις, είτε απλώς επειδή επιθυμούν πιο ελαφριές και φυτικές επιλογές.

Έτσι, τα φυτικά γάλατα έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στα ψυγεία μας. Από γάλα αμυγδάλου και καρύδας μέχρι βρώμης και κάσιους, οι επιλογές είναι αμέτρητες και καθεμία προσφέρει τα δικά της διατροφικά οφέλη. Εκτός από το γεγονός ότι είναι απαλλαγμένα από λακτόζη, πολλά φυτικά γάλατα είναι επίσης χαμηλά σε θερμίδες και περιέχουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά. Ανάμεσά τους, όμως, υπάρχει ένα που ξεχωρίζει για τη θρεπτική του αξία και την υψηλή του περιεκτικότητα σε ασβέστιο - το...

Δείτε περισσότερα στο shape.gr