Υπάρχει οριστική και "ανώδυνη" θεραπεία για τις αιμορροΐδες;

Η αιμορροϊδοπλαστική είναι η σύγχρονη λύση που επιτρέπει άμεση και οριστική λύση, ακόμη και σε προχωρημένα στάδια της αιμορροϊδοπάθειας.

Η αιμορροϊδοπάθεια, μια παθολογική κατάσταση που οδηγεί στη δημιουργία αιμορροϊδικών όζων που προβάλλουν στον πρωκτικό σωλήνα και δημιουργούν επώδυνα συμπτώματα, είναι μια πολύ κοινή πάθηση που αφορά και τα δύο φύλλα, ακόμη και στην παιδική ηλικία. Η αιμορραγία ζωηρού κόκκινου αίματος συνδυαστικά με έντονο πόνο, δυσφορία, αίσθηση καψίματος, φαγούρα, έκκριση βλέννας ή υγρασίας είναι τα συνηθέστερα συμπτώματα, ενώ η ψηλάφηση μιας επώδυνης μάζας ακριβώς έξω από το δακτύλιο του πρωκτού είναι ένδειξη θρόμβωσης του εξωτερικού αιμορροϊδικού πλέγματος.

Όπως αναφέρει ο Χειρουργός Πρωκτολόγος Δρ Δημήτριος Μουσιώλης, οι αιμορροΐδες διακρίνονται σε εξωτερικές και εσωτερικές και ανάλογα με το βαθμό πρόπτωσης, η αιμορροϊδοπάθεια διακρίνεται σε πρώτου βαθμού (μικρή αιμορραγία ελαφρά προβολή), δευτέρου βαθμού (σημαντική αιμορραγία και πρόπτωση που ανατάσσεται κατόπιν της κένωσης), τρίτου βαθμού (σημαντική αιμορραγία, πόνος, ερεθισμός και πρόπτωση που ανατάσσεται μόνο με χειρισμό), τέταρτου βαθμού (σημαντική αιμορραγία, πόνος, έντονος ερεθισμός και πρόπτωση που δεν ανατάσσεται). "Η άμεση προσφυγή σε ειδικό ιατρό είναι πάντα απαραίτητη τόσο για την αποφυγή βαρύτερων επιπλοκών (αναιμίας, νέκρωσης, λοίμωξης, θρόμβωσης, κ.α.) όσο και για το ενδεχόμενο σοβαρότερων παθήσεων με παρόμοια συμπτωματολογία (νεοπλασιών, φλεγμονοδών νοσημάτων του εντέρου, κ.α.)", λέει ο Δρ Μουσιώλης, εξηγώντας ότι αν και σε αρχικά στάδια, η αιμορροϊδοπάθεια μπορεί να αντιμετωπιστεί συντηρητικά, εντούτοις αυτό δεν προσφέρει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Τι έχει αλλάξει στη θεραπεία για αιμορροΐδες

"Η σύγχρονη ελάχιστα επεμβατική θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας με τη χρήση ειδικών χειρουργικών laser έχει αλλάξει οριστικά τη θεραπεία, καθώς συνοδεύεται από εξαιρετικά αποτελέσματα (92,4 – 98%) και υψηλή ικανοποίηση των ασθενών", λέει ο ειδικός, εξηγώντας: "Η αιμορροϊδοπλαστική LHP είναι ο πλέον σύγχρονος, ατραυματικός και αποτελεσματικός τρόπος θεραπείας των αιμορροΐδων. Επιτυγχάνει την υποβλεννογόνια εξάχνωση των αιμορροϊδικών αγγείων, τη συρρίκνωση των αιμορροϊδικών όζων και την άμεση υποχώρηση των ενοχλητικών συμπτωμάτων, διατηρώντας ανέπαφο το σφιγκτήρα και ακέραιο το βλεννογόνο, αποτρέποντας το ενδεχόμενο στενώσεων ή ακράτειας. Κυρίως, δεν απαιτεί τομές, χρήση ξένων υλικών ή ραμμάτων και ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο επιπλοκών (αιμορραγίες, θρομβώσεις, αποστήματα, συρίγγια, κ.α.) που παρατηρούνται σε άλλες χειρουργικές τεχνικές. Προσφέρει εξαιρετικά σύντομη ανάρρωση, με ελάχιστο ή καθόλου μετεγχειρητικό πόνο, άμεση επιστροφή του ασθενούς στις συνηθισμένες του δραστηριότητες, χωρίς ανάγκη χρήσης αναλγητικών φαρμάκων".

Ευχαριστούμε τον Χειρουργό Πρωκτολόγο Δρ. Δημήτριο Μουσιώλη, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κολοπρωκτολογίας και Διευθυντή της Κλνικής "Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Ημερήσιας Νοσηλείας Παθήσεων Ορθού και Πρωκτού" του METROPOLITAN GENERAL (mousiolis.gr)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

30 Νοε 2021 | 06:26

3 λόγοι να στολίσετε ΑΠΟ ΤΩΡΑ χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Είναι νωρίς για να στολίσουμε; Καθόλου, ειδικά με όλες αυτές τις συνθήκες γύρω μας. Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο για την ψυχική μας διάθεση, σχολιάζει άλλωστε επιστημονική έρευνα.

29 Νοε 2021 | 09:10

8 μυστικά από γυναίκες που φαίνεται ότι δεν κουράζονται ποτέ!

Μα πώς τα καταφέρνουν; Τι κάνουν οι γυναίκες που έχουν ενέργεια όλη μέρα και δεν φαίνεται να κουράζονται ποτέ;

26 Νοε 2021 | 12:05

Βιταμίνες D2 και D3: Σε τι διαφέρουν, ποια χρειαζόμαστε

Πολλοί κάτοικοι της Μεσογείου έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D. Εάν χρειαστείτε συμπλήρωμα, ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στη βιταμίνη D2 και τη D3;

25 Νοε 2021 | 08:31

Ιατρικοί μύθοι: 5 συνηθισμένοι για την παχυσαρκία

Αν και η παχυσαρκία είναι αρκετά συνηθισμένη, υπάρχουν ακόμη πολλές παρανοήσεις που σχετίζονται με αυτήν.

24 Νοε 2021 | 14:55

Οι "σκληροί δείκτες" της κατάθλιψης

Στην 5η θέση παγκοσμίως η χώρα μας στον επιπολασμό της κατάθλιψης.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΛΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 23 Νοε 2021 | 16:45

Συμπτώματα και προστασία από τη μηνιγγίτιδα στα παιδιά και τους εφήβους

Η μηνιγγίτιδα είναι μία μεταδοτική νόσος που αφορά κυρίως στα μικρά παιδιά, τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες.

23 Νοε 2021 | 08:55

Έρευνα: Η ικανότητα απώλειας βάρους ΔΕΝ επηρεάζεται από την ηλικία

Σε αντίθεση με την πεποίθηση πολλών, η διαχείριση του βάρους δεν γίνεται απαραίτητα πιο δύσκολη όσο μεγαλώνουμε.

22 Νοε 2021 | 10:06

Πού και ποια είναι η αγνοούμενη Κινέζα τενίστρια Peng Shuai;

Η Κινέζα πρωταθλήτρια τένις αγνοείται ύστερα από καταγγελία για σεξουαλική επίθεση από τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης και όλος ο πλανήτης την αναζητά.

19 Νοε 2021 | 14:44

Ψωριασική Αρθρίτιδα: Το βασικό στοιχείο για την επιτυχία της θεραπείας

Η καλή επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

19 Νοε 2021 | 09:08

The dark side of the Moon: Πόσο μας επηρεάζει η πανσέληνος ψυχικά και σωματικά;

Η πεποίθηση πως η Πανσέληνος μάς επηρεάζει είναι ισχυρή ακόμα και σήμερα. Θα έπρεπε;

18 Νοε 2021 | 10:29

Βιταμίνες για την ημικρανία: Πόσο βοηθάνε;

Οι κρίσεις ημικρανίας δυσκολεύουν τη ζωή όσων τις βιώνουν. Μπορεί οι βιταμίνες να προσφέρουν ανακούφιση;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΛΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 18 Νοε 2021 | 06:40

Έλλειψη σιδήρου: Τα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζουμε

Παρότι ο σίδηρος είναι "πολύτιμο μέταλλο" για το σώμα μας, περισσότερο οι γυναίκες και τα παιδιά παρουσιάζουν έλλειψη.