Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ διατυπώνει "ψεκασμένες" θεωρίες για τα εμβόλια- Παγκόσμια φιγούρα του αντιεμβολιαστικού κινήματος

Τα εμβόλια mRNA για τον κορονοϊό θα επηρεάσουν το γενετικό μας υλικό ισχυρίζεται ψευδώς ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιο

Σε διασπορά Fake News για τον κορονοϊό φαίνεται πως προχώρησε και ο ανηψιός του Τζον Κένεντι, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα που έπαιξαν και σε ελληνικά ΜΜΕ είχε ισχυριστεί ότι τα εμβόλια mRNA για την COVID-19 θα επηρεάσουν το γενετικό μας υλικό προκαλώντας σωρεία ιατρικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα την οποία έκαναν τα "ελληνικά hoaxes", οι ισχυρισμοί του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ που μεταδόθηκαν και από ελληνικά ΜΜΕ είναι ψευδείς καθώς τα εμβόλια mRNA δεν έχουν καμία επίδραση στο ανθρώπινο DNA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρουν τα "ελληνικά hoaxes", το mRNA είναι απλά ο μεταφορέας οδηγιών για τη σύνθεση της πρωτεϊνης-ακίδα του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2. Αυτή τη πληροφορία τη μεταφέρει μόνο στα σημεία του κυττάρου που παράγουν τις πρωτεΐνες και καταστρέφεται αφού επιτελέσει αυτή τη λειτουργία. Το mRNA δεν έχει καμία επαφή με το πυρηνικό DNA και συνεπώς δε θα μπορούσε να το τροποποιήσει.

Οπότε σύμφωνα με τη σχετική έρευνα οι ισχυρισμοί του που μεταδόθηκαν και από ελληνικά ΜΜΕ και ανέφεραν ότι τα εμβόλια mRNA για την COVID-19 θα επηρεάσουν το γενετικό μας υλικό προκαλώντας σωρεία ιατρικών προβλημάτων, είναι παντελώς αναληθείς και αβάσιμοι.

Ένας σταρ των αρνητών

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ είναι ένας από τους πιο γνωστούς αντιεμβολιαστές παγκοσμίως ενώ έχει πρωτοστατήσει και σε εκστρατείες κατά της μάσκας και κατά των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Μάλιστα στους κύκλους των αρνητών και των αντιεμβολιαστών αποτελεί ένα είδωλο με τις αναρτήσεις του στο twitter να αποτελούν πεδίο συζήτησης για όλους όσους τίθενται κατά των μέτρων και των εμβολιασμών, ενώ από αυτή δεν λείπουν και όσοι υποστηρίζουν ότι ο κορονοϊός δεν υπάρχει.


Τι γράφουν τα Ellinika Hoaxes


Σε δημοσιεύματα τα οποία κυκλοφόρησαν πρόσφατα και μεταφέρουν τα λεγόμενα του Robert F. Kennedy Jr, ενός εκ των πιο γνωστών αντιεμβολιαστών παγκοσμίως, βρίσκουμε πλήρως αβάσιμους ισχυρισμούς για την ασφάλεια των εμβολίων mRNA εν όψει της επικείμενης χρήσης αυτών των εμβολίων για τη νόσο COVID-19.

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

Σε παρέμβαση για τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA προχώρησε ο Robert F. Kennedy, Jr γιός του δολοφονημένου Robert F. Kennedy πρώην υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και ανιψιός του επίσης δολοφονημένου πρώην προέδρου John F. Kennedy.

Ο Robert F. Kennedy απεύθυνε μήνυμα προς την παγκόσμια κοινότητα κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα εμβόλια mRNA λέγοντας το εξής απλό: "Αποφύγετε τους εμβολιασμούς πάση θυσία και με κάθε κόστος"..

Τι αναφέρει αναλυτικά:

"Θα ήθελα να απευθύνω ένα επείγον μήνυμα αναφορικά με ερωτήσεις γύρω από το εμβόλιο του COVID-19.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των εμβολιασμών η τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιείται παρεμβαίνει ευθέως στο γενετικό υλικό του δέκτη-ασθενή και κατά συνέπεια αυτό σημαίνει γενετική τροποποίηση κάτι που έχει ήδη απαγορευθεί διεθνώς και θεωρείται εγκληματικό".

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση των βασικών ισχυρισμών της δήλωσης πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι, ενώ τα mRNA εμβόλια όντως δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά ως τεχνολογία, δεν ξεκίνησαν να αναπτύσσονται φέτος. Πρόκειται για τεχνολογία η οποία αναπτύσσεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια γεγονός που επέτρεψε την ιδιαίτερα γρήγορη προσαρμογή της για τη περίπτωση του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2. [πηγή 1][πηγή 2]

Ο ισχυρισμός ότι "η τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιείται παρεμβαίνει ευθέως στο γενετικό υλικό του δέκτη-ασθενή και κατά συνέπεια αυτό σημαίνει γενετική τροποποίηση” είναι πλήρως ψευδής.

Προκειμένου ο ανθρώπινος οργανισμός να παράγει τις κατάλληλες άμυνες για να αντιμετωπίσει έναν επικίνδυνο παράγοντα, όπως ένας ιός, πρέπει πρώτα να μάθει πως να τον αναγνωρίζει. Μέχρι στιγμής αυτό γινόταν βάζοντας ένα αποδυναμωμένο κομμάτι του ιού ή χημικές ενώσεις από το περίβλημα τους (πρωτεΐνες) στον οργανισμό, ώστε το ανοσοποιητικό μας σύστημα να μάθει πως να τον αντιμετωπίζει χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ασθένειας. [πηγή]

Τα εμβόλια mRNA παρακάμπτουν αυτή τη διαδικασία. Το mRNA, με απλά λόγια, είναι ένας μεταφορέας οδηγιών οι οποίες εξηγούν στο κύτταρο πως να φτιάξει μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη ή τμήμα μιας πρωτεΐνης. [πηγή]

Όταν λοιπόν το mRNA από το εμβόλιο μπει μέσα στο κύτταρο, μεταφέρει τις οδηγίες για το πως γίνεται η σύνθεση της πρωτεΐνης που έχει στην επιφάνεια του ο SARS-CoV-2, της γνωστής πρωτεϊνης-ακίδας η οποία είναι χαρακτηριστική γι’ αυτόν τον ιό. [πηγή]

Στη συνέχεια το κύτταρο εκθέτει αυτή τη πρωτεΐνη στο περίβλημα του ενημερώνοντας κατ’ ουσίαν το ανοσοποιητικό σύστημα ότι αν αυτή η πρωτεΐνη εμφανιστεί στον οργανισμό πρέπει να κινητοποιήσει τις άμυνες του προκειμένου να εξουδετερώσει το φορέα.

Το mRNA λοιπόν μεταφέρει τη προαναφερθείσα πληροφορία στα σημεία του κυττάρου όπου φτιάχνονται οι πρωτεΐνες και αποσυντίθεται από τους μηχανισμούς του κυττάρου εντός λίγων ωρών αφού επιτελέσει τη λειτουργία του, δεν πηγαίνει στο σημείο που βρίσκεται το γενετικό υλικό του κυττάρου, το DNA. Επομένως το mRNA δεν έχει καμία επαφή με το DNA, ενώ δεν υπάρχει μηχανισμός που θα του επέτρεπε να αλλάξει το DNA ακόμα και αν έρχονταν σε επαφή. [πηγή]

Στη συνέχεια των υπό εξέταση άρθρων διαβάζουμε τα εξής:

Αγαπητοί υποψήφιοι λήπτες θα πρέπει να ξέρετε ότι μετά την λήψη του εμβολίου δεν θα είστε πλέον σε θέση να διαχειριστείτε τα συμπτώματα του εμβολίου με ένα αποτελεσματικό τρόπο.
Θα πρέπει να ζήσετε με τις επιπτώσεις καθώς δε θα είστε σε θέση να απομακρύνετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας.


Η ζημιά θα είναι μη αναστρέψιμη, όπως κάθε άτομο το οποίο πάσχει από μια μόνιμη γενετική ανωμαλία όπως το σύνδρομο Down, η κυστική ίνωση, τα σύνδρομα Rett, Turner ή Klinefelter. Αυτό γιατί η ανωμαλία θα είναι μόνιμη.

Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα, ότι εάν εμφανιστεί ένα σύμπτωμα μετά το εμβόλιο, ούτε εγώ ούτε κανείς γιατρός δεν μπορεί να σας βοηθήσει, με την έννοια ότι κάθε ζημιά που εμφανιστεί στον οργανισμό σας θα είναι γενετικά μη αναστρέψιμη

Πέραν του ότι η σύγκριση με τις ιδιαίτερα σοβαρές γενετικές παθήσεις όπως τα σύνδρομα Down και Klinefelter δεν έχει καμία απολύτως βάση και γίνεται καθαρά για λόγους εκφοβισμού, οι ισχυρισμοί περί σοβαρών και μόνιμων γενετικών ανωμαλιών από τη λήψη αυτών των εμβολίων δεν συμφωνεί με καμία αναφορά που έχει γίνει μέχρι στιγμής στις σχετικές κλινικές δοκιμές.

Αρχικά, για να υπάρξει πρόκληση προβλημάτων του τύπου που περιγράφει ο Robert F. Kennedy Jr πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο DNA κάτι που όπως εξηγήσαμε δεν είναι εφικτό.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο τα εμβόλια της Pfizer και BioNTech έχουν περάσει εκτεταμένους κλινικούς ελέγχους και ενώ η πραγματική αποτελεσματικότητα θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα όταν θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί στον πληθυσμό, τα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές δεν έχουν δείξει κανένα σημάδι γενοτοξικότητας, δηλαδή πρόκλησης μεταλλάξεων στους λήπτες

Συμπέρασμα

Εξετάζοντας όλα τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα και τη σχετική ερευνητική βιβλιογραφία μέχρι στιγμής καθίσταται σαφές πως οι ισχυρισμοί του Robert F. Kennedy Jr σχετικά με επικινδυνότητα των νέων εμβολίων mRNA για την νόσο COVID-19 στην ανθρώπινη υγεία είναι πλήρως αβάσιμοι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 24 Ιαν 2021 | 20:39

Θετικός στον κορονοϊό ο γιος του Αλέξη Τσίπρα - Σε καραντίνα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

"Ο κορονοϊός επισκέφθηκε σήμερα και το δικό μας σπίτ" έγραψε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

24 Ιαν 2021 | 20:14

Pfizer: Από την ερχόμενη εβδομάδα η παροχή εμβολίων κατά του κορονοϊού στην Ιταλία θα επιστρέψει στα επίπεδα που είχαν συμφωνηθεί

Η Pfizer τόνισε ότι οι φιάλες μειώθηκαν, λόγω της απόφασης της ιταλικής κυβέρνησης να εξάγει πέντε και όχι έξι δόσεις από την κάθε μια.

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 24 Ιαν 2021 | 19:55

Μετάλλαξη κορονοϊού: H Σουηδία kλείνει τα σύνορα με Νορβηγία, Βρετανία και Δανία

"Καθώς τα καταστήματα και οι κάβες στη Νορβηγία έκλεισαν, υπάρχει κίνδυνος να έρθουν οι Νορβηγοί στη Σουηδία" για να ψωνίσουν, υποστήριξε ο Σουηδός υπουργός Εσωτερικών.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 97.939 24 Ιαν 2021 | 19:47

Κορονοϊός - Βρετανία: Πάνω από 30.000 τα νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο - 610 νέοι θάνατοι

Συνολικά έχουν καταγραφεί στη Βρετανία 251.504 νέα κρούσματα τις τελευταίες επτά ημέρες

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 24 Ιαν 2021 | 19:15

Κορονοϊός: Συναγερμός για τα 32 κρούσματα της μετάλλαξης στην Ελλάδα -Τα 17 στην Αττική

Τα 17 κρούσματα μετάλλαξης κορονοϊού εντοπίζονται στην Αττική, 8 στην Κρήτη, 3 στις πύλες εισόδου και 4 αφορούν σε στενές επαφές διαγνωσμένων μολύνσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 417.000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 24 Ιαν 2021 | 18:48

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ δεν είχε σχέδιο διανομής του εμβολίου- Ξεπέρασαν τα 25 εκατ. τα κρούσματα

Η διαδικασία διανομής του εμβολίου για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ δεν υπήρχε στην πραγματικότητα, δήλωσε ο προσωπάρχης του νέου προέδρου Τζο Μπάιντεν

ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 24 Ιαν 2021 | 17:54

Κορονοϊός: Ανυποχώρητη η διασπορά στην Αττική - 162 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 49 στον βόρειο τομέα

162 νέα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική, με 49 διαγνώσεις να αφορούν τον βόρειο τομέα και 42 το κέντρο της Αθήνας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 24 Ιαν 2021 | 17:34

Κορονοϊός: 334 νέα κρούσματα - 24 νέοι θάνατοι και 288 διασωληνωμένοι

Συνολικά 5.646 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία του κορονοϊού.

ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑΚΟΥ ΤΕΣΤ 24 Ιαν 2021 | 17:06

Απόστολος Γκλέτσος: Μάλλον είμαι θετικός στον κορονοϊό

Θετικός στο rapid test για τον κορονοϊό βρέθηκε ο Απόστολος Γκλέτσος

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 24 Ιαν 2021 | 16:43

Αλλάζει ο τρόπος χορήγησης της κολχικίνης – Μόνο με συνταγή γιατρού στο εξής

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε η κολχικίνη να ενταχθεί στο θεραπευτικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης της νόσου covid-19.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 24 Ιαν 2021 | 15:55

Σταμπουλίδης για συνωστισμό στους εμπορικούς δρόμους: Θα είναι καταστροφικό για όλους τρίτο αυστηρό lockdown

Πρέπει ο καθένας να δείξει αυτοπειθαρχία, τόνισε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης

ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 24 Ιαν 2021 | 15:19

Βόλος: Συναγερμός σε γηροκομείο με 35 κρούσματα κορονοϊού – Στο νοσοκομείο 11 ηλικιωμένοι

28 τρόφιμοι και επτά εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό,ενώ 11 εξ αυτών διακομίστηκαν στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.