Follow us

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ διατυπώνει "ψεκασμένες" θεωρίες για τα εμβόλια- Παγκόσμια φιγούρα του αντιεμβολιαστικού κινήματος

Τα εμβόλια mRNA για τον κορονοϊό θα επηρεάσουν το γενετικό μας υλικό ισχυρίζεται ψευδώς ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιο

Σε διασπορά Fake News για τον κορονοϊό φαίνεται πως προχώρησε και ο ανηψιός του Τζον Κένεντι, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα που έπαιξαν και σε ελληνικά ΜΜΕ είχε ισχυριστεί ότι τα εμβόλια mRNA για την COVID-19 θα επηρεάσουν το γενετικό μας υλικό προκαλώντας σωρεία ιατρικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα την οποία έκαναν τα "ελληνικά hoaxes", οι ισχυρισμοί του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ που μεταδόθηκαν και από ελληνικά ΜΜΕ είναι ψευδείς καθώς τα εμβόλια mRNA δεν έχουν καμία επίδραση στο ανθρώπινο DNA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρουν τα "ελληνικά hoaxes", το mRNA είναι απλά ο μεταφορέας οδηγιών για τη σύνθεση της πρωτεϊνης-ακίδα του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2. Αυτή τη πληροφορία τη μεταφέρει μόνο στα σημεία του κυττάρου που παράγουν τις πρωτεΐνες και καταστρέφεται αφού επιτελέσει αυτή τη λειτουργία. Το mRNA δεν έχει καμία επαφή με το πυρηνικό DNA και συνεπώς δε θα μπορούσε να το τροποποιήσει.

Οπότε σύμφωνα με τη σχετική έρευνα οι ισχυρισμοί του που μεταδόθηκαν και από ελληνικά ΜΜΕ και ανέφεραν ότι τα εμβόλια mRNA για την COVID-19 θα επηρεάσουν το γενετικό μας υλικό προκαλώντας σωρεία ιατρικών προβλημάτων, είναι παντελώς αναληθείς και αβάσιμοι.

Ένας σταρ των αρνητών

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ είναι ένας από τους πιο γνωστούς αντιεμβολιαστές παγκοσμίως ενώ έχει πρωτοστατήσει και σε εκστρατείες κατά της μάσκας και κατά των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Μάλιστα στους κύκλους των αρνητών και των αντιεμβολιαστών αποτελεί ένα είδωλο με τις αναρτήσεις του στο twitter να αποτελούν πεδίο συζήτησης για όλους όσους τίθενται κατά των μέτρων και των εμβολιασμών, ενώ από αυτή δεν λείπουν και όσοι υποστηρίζουν ότι ο κορονοϊός δεν υπάρχει.


Τι γράφουν τα Ellinika Hoaxes


Σε δημοσιεύματα τα οποία κυκλοφόρησαν πρόσφατα και μεταφέρουν τα λεγόμενα του Robert F. Kennedy Jr, ενός εκ των πιο γνωστών αντιεμβολιαστών παγκοσμίως, βρίσκουμε πλήρως αβάσιμους ισχυρισμούς για την ασφάλεια των εμβολίων mRNA εν όψει της επικείμενης χρήσης αυτών των εμβολίων για τη νόσο COVID-19.

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

Σε παρέμβαση για τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA προχώρησε ο Robert F. Kennedy, Jr γιός του δολοφονημένου Robert F. Kennedy πρώην υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και ανιψιός του επίσης δολοφονημένου πρώην προέδρου John F. Kennedy.

Ο Robert F. Kennedy απεύθυνε μήνυμα προς την παγκόσμια κοινότητα κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα εμβόλια mRNA λέγοντας το εξής απλό: "Αποφύγετε τους εμβολιασμούς πάση θυσία και με κάθε κόστος"..

Τι αναφέρει αναλυτικά:

"Θα ήθελα να απευθύνω ένα επείγον μήνυμα αναφορικά με ερωτήσεις γύρω από το εμβόλιο του COVID-19.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των εμβολιασμών η τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιείται παρεμβαίνει ευθέως στο γενετικό υλικό του δέκτη-ασθενή και κατά συνέπεια αυτό σημαίνει γενετική τροποποίηση κάτι που έχει ήδη απαγορευθεί διεθνώς και θεωρείται εγκληματικό".

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση των βασικών ισχυρισμών της δήλωσης πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι, ενώ τα mRNA εμβόλια όντως δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά ως τεχνολογία, δεν ξεκίνησαν να αναπτύσσονται φέτος. Πρόκειται για τεχνολογία η οποία αναπτύσσεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια γεγονός που επέτρεψε την ιδιαίτερα γρήγορη προσαρμογή της για τη περίπτωση του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2. [πηγή 1][πηγή 2]

Ο ισχυρισμός ότι "η τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιείται παρεμβαίνει ευθέως στο γενετικό υλικό του δέκτη-ασθενή και κατά συνέπεια αυτό σημαίνει γενετική τροποποίηση” είναι πλήρως ψευδής.

Προκειμένου ο ανθρώπινος οργανισμός να παράγει τις κατάλληλες άμυνες για να αντιμετωπίσει έναν επικίνδυνο παράγοντα, όπως ένας ιός, πρέπει πρώτα να μάθει πως να τον αναγνωρίζει. Μέχρι στιγμής αυτό γινόταν βάζοντας ένα αποδυναμωμένο κομμάτι του ιού ή χημικές ενώσεις από το περίβλημα τους (πρωτεΐνες) στον οργανισμό, ώστε το ανοσοποιητικό μας σύστημα να μάθει πως να τον αντιμετωπίζει χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ασθένειας. [πηγή]

Τα εμβόλια mRNA παρακάμπτουν αυτή τη διαδικασία. Το mRNA, με απλά λόγια, είναι ένας μεταφορέας οδηγιών οι οποίες εξηγούν στο κύτταρο πως να φτιάξει μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη ή τμήμα μιας πρωτεΐνης. [πηγή]

Όταν λοιπόν το mRNA από το εμβόλιο μπει μέσα στο κύτταρο, μεταφέρει τις οδηγίες για το πως γίνεται η σύνθεση της πρωτεΐνης που έχει στην επιφάνεια του ο SARS-CoV-2, της γνωστής πρωτεϊνης-ακίδας η οποία είναι χαρακτηριστική γι’ αυτόν τον ιό. [πηγή]

Στη συνέχεια το κύτταρο εκθέτει αυτή τη πρωτεΐνη στο περίβλημα του ενημερώνοντας κατ’ ουσίαν το ανοσοποιητικό σύστημα ότι αν αυτή η πρωτεΐνη εμφανιστεί στον οργανισμό πρέπει να κινητοποιήσει τις άμυνες του προκειμένου να εξουδετερώσει το φορέα.

Το mRNA λοιπόν μεταφέρει τη προαναφερθείσα πληροφορία στα σημεία του κυττάρου όπου φτιάχνονται οι πρωτεΐνες και αποσυντίθεται από τους μηχανισμούς του κυττάρου εντός λίγων ωρών αφού επιτελέσει τη λειτουργία του, δεν πηγαίνει στο σημείο που βρίσκεται το γενετικό υλικό του κυττάρου, το DNA. Επομένως το mRNA δεν έχει καμία επαφή με το DNA, ενώ δεν υπάρχει μηχανισμός που θα του επέτρεπε να αλλάξει το DNA ακόμα και αν έρχονταν σε επαφή. [πηγή]

Στη συνέχεια των υπό εξέταση άρθρων διαβάζουμε τα εξής:

Αγαπητοί υποψήφιοι λήπτες θα πρέπει να ξέρετε ότι μετά την λήψη του εμβολίου δεν θα είστε πλέον σε θέση να διαχειριστείτε τα συμπτώματα του εμβολίου με ένα αποτελεσματικό τρόπο.
Θα πρέπει να ζήσετε με τις επιπτώσεις καθώς δε θα είστε σε θέση να απομακρύνετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας.


Η ζημιά θα είναι μη αναστρέψιμη, όπως κάθε άτομο το οποίο πάσχει από μια μόνιμη γενετική ανωμαλία όπως το σύνδρομο Down, η κυστική ίνωση, τα σύνδρομα Rett, Turner ή Klinefelter. Αυτό γιατί η ανωμαλία θα είναι μόνιμη.

Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα, ότι εάν εμφανιστεί ένα σύμπτωμα μετά το εμβόλιο, ούτε εγώ ούτε κανείς γιατρός δεν μπορεί να σας βοηθήσει, με την έννοια ότι κάθε ζημιά που εμφανιστεί στον οργανισμό σας θα είναι γενετικά μη αναστρέψιμη

Πέραν του ότι η σύγκριση με τις ιδιαίτερα σοβαρές γενετικές παθήσεις όπως τα σύνδρομα Down και Klinefelter δεν έχει καμία απολύτως βάση και γίνεται καθαρά για λόγους εκφοβισμού, οι ισχυρισμοί περί σοβαρών και μόνιμων γενετικών ανωμαλιών από τη λήψη αυτών των εμβολίων δεν συμφωνεί με καμία αναφορά που έχει γίνει μέχρι στιγμής στις σχετικές κλινικές δοκιμές.

Αρχικά, για να υπάρξει πρόκληση προβλημάτων του τύπου που περιγράφει ο Robert F. Kennedy Jr πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο DNA κάτι που όπως εξηγήσαμε δεν είναι εφικτό.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο τα εμβόλια της Pfizer και BioNTech έχουν περάσει εκτεταμένους κλινικούς ελέγχους και ενώ η πραγματική αποτελεσματικότητα θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα όταν θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί στον πληθυσμό, τα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές δεν έχουν δείξει κανένα σημάδι γενοτοξικότητας, δηλαδή πρόκλησης μεταλλάξεων στους λήπτες

Συμπέρασμα

Εξετάζοντας όλα τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα και τη σχετική ερευνητική βιβλιογραφία μέχρι στιγμής καθίσταται σαφές πως οι ισχυρισμοί του Robert F. Kennedy Jr σχετικά με επικινδυνότητα των νέων εμβολίων mRNA για την νόσο COVID-19 στην ανθρώπινη υγεία είναι πλήρως αβάσιμοι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 28 Ιουν 2022 | 07:30

Ερχεται εκτίναξη κρουσμάτων κορονοϊού με 20.000 την ημέρα: Χωρίς φρένο το έκτο κύμα της πανδημίας

Η κορύφωση του έκτου κύματος κορονοϊού αναμένεται στα μέσα Ιουλίου. Οι εκτιμήσεις για την πορεία της πανδημίας.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ALPHA 27 Ιουν 2022 | 19:48

Τέταρτη δόση εμβολίου κορονοϊού για τους άνω των 30: 10.000 ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες [Βίντεο]

Η ανταπόκριση των πολιτών είναι πολύ θερμή, αφού μέσα σε λίγες ώρες κλείστηκαν περίπου 10.000 ραντεβού για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού

ΤΙ ΕΙΠΕ 27 Ιουν 2022 | 19:29

Θετική στον κορονοϊό η Νίκη Κεραμέως - Το μήνυμά της σε εκδήλωση στο Ζάππειο [Βίντεο]

Απευθυνόμενη στους καλεσμένους της εκδήλωσης, η Νίκη Κεραμέως εξήγησε ότι δεν βρίσκεται εκεί λόγω κορονοϊού.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 27 Ιουν 2022 | 19:15

Κορονοϊός: "Μαύρη" πρόβλεψη Μαγιορκίνη για πάνω από 20.000 κρούσματα αύριο - Πότε κορυφώνεται το νέο κύμα

Κορύφωση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα βλέπουν οι ειδικοί έως τις 15 Ιουλίου - Πάνω από τις 20.000 διαγνώσεις αύριο

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 27 Ιουν 2022 | 16:19

Κορονοϊός: Σχεδόν 4500 τα νέα κρούσματα στην Αττική, 727 στη Θεσσαλονίκη - Δείτε τον χάρτη της διασποράς

Σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα κορονοϊού στο Λεκανοπέδιο Αττικής - Η κατανομή ανά περιοχή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 27 Ιουν 2022 | 15:41

Κορονοϊός: 7.682 νέα κρούσματα και 1.382 επαναλοιμώξεις - 12 θάνατοι, 97 διασωληνωμένοι

Αναλυτικά τα τελευταία στοιχεία για τα κρούσματα κορονοϊού, τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους ασθενείς που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 27 Ιουν 2022 | 12:58

Δεν αυξάνεται τελικά ο ΦΠΑ στις μάσκες - Παραμένει στο 6% λόγω έξαρσης της πανδημίας, λέει ο Γεωργιάδης

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η αύξηση του ΦΠΑ δεν θα γίνει για τουλάχιστον ένα εξάμηνο ακόμα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 27 Ιουν 2022 | 11:55

Πλεύρης για κορονοϊό: Πιθανό να υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας το φθινόπωρο, θα εξετάσουμε τη λήψη μέτρων

"Εάν υπάρξει πίεση στο σύστημα, που πιθανολογούμε ότι τέτοια πίεση θα υπάρξει τους φθινοπωρινούς μήνες, προφανέστατα θα εξετάσουμε με έναν ήπιο τρόπο εάν χρειαστεί να παρθούν και κάποια μέτρα", ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΟΚΑΙΝΗΣ ΤΟ 2020 27 Ιουν 2022 | 09:57

Τα λοκντάουν και ο κορονοϊός... αύξησαν τη χρήση κάνναβης

Η κάνναβη είναι η ναρκωτική ουσία με τη μεγαλύτερη χρήση σε παγκόσμιο επίπεδο και η χρήση της αυξάνεται. Την ώθησαν κορονοϊός και λοκντάουν.

ΔΑΝΕΖΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ 27 Ιουν 2022 | 09:09

Οι ασθενείς με κορονοϊό κινδυνεύουν περισσότερο από Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

Από Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ κινδυνεύουν περισσότερο οι ασθενείς με κορονοϊό.

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΠΑΓΩΝΗ 27 Ιουν 2022 | 09:02

Καμπανάκι ειδικών: 25.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως έως τις 15 Ιουλίου, λέει ο Σαρηγιάννης

Για σενάρια για 20.000 έως 25.000 ημερήσια κρούσματα κορονοϊού έως τις 15 Ιουλίου κάνει λόγο ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης,

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ 27 Ιουν 2022 | 07:40

Τέταρτη δόση εμβολίου κορονοϊού για τους άνω των 30: Άνοιξε η πλατφόρμα - Διαφωνίες μεταξύ ειδικών

Οι διαφορετικές απόψεις για το κατά πόσο είναι απαραίτητη η τέταρτη δόση εμβολίου κορονοϊού στην ηλικιακή ομάδα 30-59 ετών συνεχίζονται.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 26 Ιουν 2022 | 15:57

Κορονοϊός: 5.902 κρούσματα σε Αττική, 696 σε Θεσσαλονίκη - Ο χάρτης της διασποράς

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα στην επικράτεια.