Follow us

Ο σύλλογος που νίκησε τα ταμπού για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Κορωπί

Ο σύλλογος Γονέων ΑΜΕΑ "Αγάπη και Ελπίδα" στο Κορωπί κέρδισε ένα στοίχημα ζωής και βοήθησε οικογένειες να κυκλοφορήσουν με τα παιδιά τους στον δρόμο χωρίς ντροπή.

Ο σύλλογος που νίκησε τα ταμπού για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Κορωπί

Είναι τραγικό ακόμη και να το σκέφτεται κανείς. Κι όμως, πριν το 2006, στη μικρή κοινωνία του Κορωπίου, οι οικογένειες που είχαν παιδί με ειδικές ανάγκες, ένιωθαν την ανάγκη να το κρύβουν, να το αντιμετωπίζουν ως ένα κοινωνικό στίγμα, καταδικάζοντας, πολλές φορές, τα παιδιά σε μια ζωή κλεισμένη στους 4 τοίχους. Τότε, κάποιοι γονείς είπαν το μεγάλο ΟΧΙ και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, δημιουργώντας τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Κορωπίου "Αγάπη και Ελπίδα". Όπως μαρτυρούν στο TheTOC, τα μέλη του συλλόγου, οι πρώτες απόπειρες να κυκλοφορήσουν με τα παιδιά τους στο κέντρο της πόλης ήταν για κάποιους σοκαριστική. Ήταν, όμως, και η αφετηρία ανατροπών που οδήγησαν σε μια απίστευτη αλλαγή στη νοοτροποία, ακόμη και των μεγαλύτερων σε ηλικία.

Οι πρώτες απόπειρες να κυκλοφορήσουν με τα παιδιά τους στο κέντρο της πόλης ήταν για κάποιους σοκαριστική

Τα 18 παιδιά που είναι ενταγμένα στον σύλλογο, συναντιούνται καθημερινά και το Σάββατο, στο στέκι που δημιουργήθηκε στο Κορωπί και αποτελεί, πλέον, το δεύτερο σπίτι τους. Εκεί, με τις δασκάλες τους μαθαίνουν χειροτεχνία, ζωγραφική και κάνουν πολλές δραστηριότητες που βοηθούν τις δεξιότητές τους, αλλά και στην κοινωνικοπόίησή τους. Οι γονείς, από την πλευρά τους, μαθαίνουν πολύ περισσότερα πράγματα για το πως θα διαχειριστούν τη σχέση τους μαζί τους αλλά και απέναντι στην τοπική κοινωνία.

Όπως καταγγέλουν γονείς και δάσκαλοι, η Πολιτεία εξακολουθεί να είναι απούσα από τις προσπάθειες τα παιδιά αυτά να πάρουν μία ειδική αγωγή. Τα σχολεία είναι λίγα, οι δαπάνες περιορισμένες και οι μετακινήσεις δύσκολες. Ο σύλλογος "Αγάπη και Ελπίδα" έρχεται, όπως και πολλές άλλες τέτοιες προσπάθειες που ξεκινούν αποκλειστικά από τις οικογένειες, να καλύψουν το κενό που υπάρχει και σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 19 Νοε 2023 | 13:46

Βασανισμοί ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση: Η δράση του 42χρονου κυβερνο-βασανιστή σε "κρυφά" διαδικτυακά δωμάτια

Περισσότερα από 550 βίντεο βασανισμού. Σχεδόν 23.000 συνδρομητές και πάνω από 12.000.000 θεατές της φρίκης.

ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ 16 Νοε 2023 | 18:46

Νέα μαρτυρία για τα βίντεο κακοποίησης ΑΜΕΑ: Πίσω από τον Λευτέρη και τον "Αρχηγό" είναι άλλα 20 άτομα

"Θα στείλω μήνυμα στον "Εισαγγελάτo" να σταματήσει τους τραμπουκισμούς", λέει ο "Αρχηγός"

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ 14 Νοε 2023 | 17:24

Κερατσίνι: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος που βασάνιζε σε απευθείας μετάδοση άτομα με αναπηρία - Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες

Κατά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 13 Νοε 2023 | 21:44

Ο τιμοκατάλογος της φρίκης: Τέιζερ 200 ευρώ, γιαούρτωμα 30 ευρώ - Είχε σπάσει το δάχτυλό του στα άγρια βασανιστήρια

Ο 42χρονος είχε καταρτίσει συγκεκριμένο τιμοκατάλογο για τις δοκιμασίες- βασανιστήρια στις οποίες υπέβαλε τα θύματά του.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 13 Νοε 2023 | 07:36

"Δώστου, ρίξτου, μπράβο": Βασάνιζε αναπήρους live στο ίντερνετ και χρέωνε... συνδρομή - 23.000 οι θεατές της φρίκης

Περισσότερα από 550 βίντεο βασανισμού. Σχεδόν 23.000 θεατές της φρίκης. Συνδρομές έως και 150 ευρώ για την πρόσβαση στη ζωντανή διαδικτυακή διαπόμπευση.