
Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος του άσου του Ολυμπιακού, Βασίλη Μποτίνου, με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή να χάνει τη μάχη με τον κοροναϊό σε ηλικία 78 ετών
Ο Βασίλης Μποτίνος ήταν διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ χρειάστηκαν εννέα μέρες για να βρεθεί ΜΕΘ όπου και διακομίστηκε.
Η ΠΟΕΔΗΝ, σε ανακοίνωσή της σχολιάζει "άτυχος ο Μποτίνος" και διερωτάται "πόσο επιβάρυνε αυτό την υγεία του; Ας μας πουν οι ειδικοί".

Ολυμπιακός: Καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες
Η θλιβερή είδηση βύθισε στο πένθος τον Ολυμπιακό, ο οποίος ανέφερε σε ανακοίνωσή του:
"Ο Βασίλης Μποτίνος, εκ των πρωταγωνιστών στη θρυλική ομάδα του Μάρτον Μπούκοβι, συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο.
Αγωνιζόμενος στην επίθεση, φόρεσε την ερυθρόλευκη από το 1965 έως το 1971, κατακτώντας σε αυτό το διάστημα δύο φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας (1966, 1967) και τρεις το κύπελλο (1964, 1968, 1971). Υπήρξε διεθνής με την εθνική ομάδα ενώ κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων (1968, 1969).
Βασίλη Μποτίνο, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες…".

Ο Βασίλης Μποτίνος άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο από τον Ολυμπιακό Βόλου και το 1964 τον απέκτησε ο Ολυμπιακός σε ηλικία 19 ετών.
Ο Βασίλης Μποτίνος γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1944 στο Βόλο. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τον τοπικό Ολυμπιακό όπου αγωνιζόταν ως σέντερ φορ. Το 1964, αφού προηγουμένως είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού Βόλου με 19 γκολ σε 29 αγώνες, πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό Πειραιώς έπειτα από ενέργειες του τότε αντιπροέδρου της ομάδας Σηφαλάκη παρά το γεγονός ότι ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχαν εκφράσει τόσο ο Πανιώνιος όσο και ο Ηρακλής.
Στην ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκε με επιτυχία ως εξτρέμ και παρέμεινε μέχρι το 1971 όταν ένας σοβαρός τραυματισμός έβαλε πρόωρα τέρμα στην καριέρα του. Το 1972 αγωνίστηκε με την φανέλα του Παναιγιάλειου στην Β Εθνική. Η τελευταία σεζόν που αγωνίστηκε ήταν το 1973-74 με τον Πανιώνιο.
Με τον Ολυμπιακό πήρε 2 πρωταθλήματα 1966- 1967 και δυο κύπελλα Ελλάδος 1968–1971
Επίσης πρωταθλητής στο παγκόσμιο κύπελλο Εθνικής Ενόπλων ΣΙΣΜ 1968-1969.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr