O Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους "16" του Indian Wells με ανατροπή επί του Φάμπιο Φονίνι, ωστόσο στο τέλος του αγώνα δεν έλειψαν τα απρόοπτα.
Όταν πήγε να δώσει το χέρι του στο Ιταλό, αυτός του παραπονέθηκε, με τον Τσιτσιπά να τον σταματά, λέγοντας του πως ξέρει τι θέλει να πει και δεν χρειάζεται.
Ο Φονίνι τον ρώτησε, πώς γίνεται να ξέρει τι θέλει να πει, αναφέροντάς του για τον πατέρα του, ότι "πάντα μιλάει ο πατέρας σου και το ξέρεις καλύτερα από μένα", με τον Ελληνα τενίστα να του απαντά: "Πώς μπορώ να τον ακούσω από την άλλη άκρη του court;".
Ο Ιταλός διαμαρτύρονταν συνεχώς στον διαιτητή για το γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς μιλούσε στην διάρκεια του αγώνα, ενώ ζήτησε να δεχτεί ποινή για coaching από τον πατέρα του, κάτι που δεν έγινε. Γι’ αυτό και πήγε να του διαμαρτυρηθεί.
Ο Τσιτσιπάς το είχε αντιληφθεί και δεν ήθελε να του απαντήσει φανερά εκνευρισμένος, ξεκόβοντάς του κάθε κουβέντα γι’ αυτό.
Ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε πίσω στα σετ αλλά κατάφερε να επιστρέψει και να πάρει τη νίκη επί του Ιταλού σε 2 ώρες και 2 λεπτά (2-6, 6-3, 6-4).
Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά στο τουρνουά ο Άλεξ Ντε Μινόρ.