
Για προβοκάτσια κατηγορούν τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης λόγω ενός μηνύματος που έστειλε στους παίκτες της ομάδας ενόψει του κρίσιμου παιχνιδιού με την τουρκική Μπεσίκτας, για τους προκριματικούς του Champions League.
Στα δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ γίνεται εκτενής αναφορά στο μήνυμα του προέδρου του ΠΑΟΚ προς του παίκτες, κατηγορώντας τον Ιβάν Σαββίδη πως προσπαθεί να πυροδοτήσει την ένταση συνδέοντας τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο με τον ποδοσφαιρικό αγώνα.
Μάλιστα η αθλητική σελίδα "Tumspor" το πήγε το θέμα ακόμα ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας λόγο ανοιχτά ακόμα και στιον τίτλο σχετικού δημοσιεύματος για προβοκάτσια προς την Μπεσίκτας από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ.
Η τουρκική έκδοση του Independent, αφού αναφέρει το μήνυμα Σαββίδη και υπογραμμίζει πως γίνεται προσπάθεια πόλωσης του κλίματος μέσω της πολιτικοποίησης ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, βάζει μεσότιτλο "ο Σαββίδης μπήκε με όπλο στο γήπεδο" και κάνει αναδρομή στο περιστατικό που έλαβε μέρος στην Τούμπα τον Μάιο του 2018 στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.
Στο μήνυμά του ο Ιβάν Σαββίδης προς του παίχτες όπως ανέφεραν τα ελληνικά αλλά και τα τουρκικά αθλητικά ΜΜΕ, σημείωνε ότι "μετά τα δύο κρούσματα που είχαμε, πρέπει να προσέξετε πολύ, να αποφεύγετε περιττές μετακινήσεις και να είστε κοντά στις οικογένειές σας. Είναι ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλη σημασία, για τους στόχους της ομάδας, το οποίο αποκτά μεγαλύτερη σημασία λόγω των γεγονότων των ημερών. Άλλο η πολιτική, άλλο το ποδόσφαιρο, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εκείνη τη μέρα ο ΠΑΟΚ θα εκπροσωπεί όλη την Ελλάδα".
Στην πραγματικότητα τίποτα στο μήνημα του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ δεν είναι προκλητικό και προβοκατόρικο, αλλά τα τουρκικά Μέσα το είδαν αλλιώς...
Ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Μπεσίκτας για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας, στις 25 Αυγούστου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr