Στη Ρωσία και δη στο νεκροτομείο της Μόσχας παραμένει ακόμα η σορός του αδικοχαμένου Γιάνις Τίμα. Του Λετονού πρώην διεθνή παίκτη του μπάσκετ, με θητεία και στον Ολυμπιακό. Η κηδεία του 32χρονου Τίμα δεν έχει γίνει ακόμα, μία εβδομάδα μετά τον θάνατό του.
Σύμφωνα με το news.ru, η σορός του Λετονού αθλητή παραμένει στη Ρωσία καθώς δεν είχε στην κατοχή του ρώσικο διαβατήριο, οπότε χρειάζεται μια πολύ μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία προκειμένου να μεταφερθεί στην πατρίδα του, την Λετονία. Μέχρι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία, δεν μπορεί να υπάρξει κηδεία.
Η μητέρα του Τίμα, μέσω ενός φίλου του γιου της, είχε ξεκινήσει έναν έρανο ώστε να μαζευτούν κάποια χρήματα για τη μεταφορά της σορού αλλά και την τελετή.
Η πρώην σύζυγος του Λετονού, Άννα Σεντόκοβα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα αναλάμβανε τα έξοδα της μεταφοράς της σορού στη Λετονία αλλά και της κηδείας.
Το τελευταίο διάστημα ο Τίμα βρισκόταν υπό μεγάλη ψυχολογική πίεση μετά και τον χωρισμό του τον Οκτώβριο από τη σύζυγό του, Άννα Στεντόκοβα.
Η αναπάντητη κλήση και το δραματικό wallpaper για την πρώην του "Καλέστε την Άννα"
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο Τίμα βρέθηκε νεκρός έξω από διαμέρισμα στη Μόσχα. Στο κινητό του βρέθηκε μια αναπάντητη κλήση ενώ στο wallpaper στη συσκευή είχε τοποθετήσει τη φωτογραφία της πρώην συζύγου του, Άννα Στεντόκοβα, με το μήνυμα "Καλέστε την Άννα".
Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, ακριβώς 1 ώρα και 19 λεπτά πριν τον θάνατό του, ο Λετονός είχε γράψει "2/7/1992-16/12/2024" σε ανάρτηση της πρώην συζύγου του, Άννα Σεντόκοβα, με την οποία είχαν μια ταραχώδη σχέση. Πρόκειται για την ημερομηνία γέννησης και τελικά θανάτου του.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε διεθνή ΜΜΕ, λίγο νωρίτερα, ο Τίμα είχε κάνει αναρτήσεις (που πλέον έχουν διαγραφεί) με χάπια ή βίντεο από το μπαλκόνι του δείχνοντας ότι ήταν σε άσχημη ψυχική κατάσταση και σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωή του.
Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η σορός του βρέθηκε στο κλιμακοστάσιο, στην είσοδο της πολυκατοικίας στο κέντρο της Μόσχας γύρω στη 1 τα ξημερώματα. Τον εντόπισε ένας άλλος κάτοικος του συγκροτήματος κατοικιών ο οποίος κάλεσε ασθενοφόρο.
Βίντεο στο οποίο βλέπουμε τον Λετονό μπασκετμπολίστα Γιάνις Τίμα λίγο πριν κάνει τη μοιραία βουτιά θανάτου έχει δοθεί στη δημοσιότητα από ρωσικά ΜΜΕ.
Ο Τίμα πλησιάζει γύρω στις 11:30 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην είσοδο πολυκατοικίας, κρατώντας στο ένα χέρι ποτήρι και στο άλλο το κινητό του τηλέφωνο. Για αρκετή ώρα προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα και να μπει στην πολυκατοικία χωρίς να καταφέρνει, ενώ στη συνέχεια καλεί κάποιον στο κινητό και συνομιλεί, πριν χαθεί από το πλάνο.
Συγκεκριμένα, το παρακάτω βίντεο αναρτήθηκε στο κανάλι του ΜΜΕ"Mash" στο Telegram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr