
Η Ιμάν Κελίφ είχε βρεθεί στο επίκεντρο μιας διαμάχης κατά τη διάρκεια της κούρσας της για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, η οποία προέκυψε από τον αποκλεισμό της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας IBA του 2023, αφού απέτυχε σε ένα απροσδιόριστο τεστ καταλληλότητας φύλου.
Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε γυναίκα, η Κελίφ έγινε στόχος αναπόδεικτων κατηγοριών προσβολές καθ' όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, με τον Μασκ να σπεύδει να πάρει θέση εναντίον της στη δημόσια διαμάχη.
Η Αλγερινή πυγμάχος, σχολίασε το ποστάρισμα του ιδιοκτήτη του Χ, Έλον Μασκ, στο οποίο ανέφερε ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν "οι άνδρες από τα γυναικεία αθλήματα και κατηγορίες".

"Ο Έλον Μασκ ήταν από τους πρώτους που μου επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας μίσους. Ανέβασε αυτό το βίντεο και έγινε retweet. Ήταν λοιπόν ένα από τα πρώτα άτομα που διέδωσαν αυτόν τον ντόρο, που ξεκίνησαν αυτήν την καμπάνια εναντίον μου.
Θα του έλεγα… με μισείς, αλλά ούτε καν με ξέρεις. Δεν έχω ιδέα γιατί ηγήθηκες αυτής της επίθεσης. Ήσουν σκληρός μαζί μου, σκληρός με την οικογένειά μου, με τη μητέρα μου. Εκείνη την περίοδο, η μητέρα μου πήγαινε κάθε μέρα στο νοσοκομείο", ανέφερε η πυγμάχος.
"You hate me but you don't even know me"
— CLIQUE (@cliquetv) September 8, 2024
Imane Khelif reacts to the cyberbullying campaign spread by @elonmusk. #elonmusk #olympicgames #imanekhelif pic.twitter.com/Ad5Yc3fZYG
Δακρυσμένη, η Ιμάν Κελίφ εξήγησε ότι αυτή η συμπεριφορά των ανθρώπων της φαίνεται ακατανόητη και αποκάλυψε ότι η πίστη της στον Αλλάχ τη βοήθησε να ξεπεράσει αυτήν την δύσκολη περίοδο στη ζωή της και έγινε ο οδηγός της.
Η Κελίφ συνέχισε να αντιστέκεται σε όσους την έβαλαν στο στόχαστρο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω της διαμάχης και ο Μασκ ήταν μεταξύ αυτών σε μια αγωγή που κατέθεσε στη Γαλλία σχετικά με τη διαδικτυακή παρενόχληση που αντιμετώπισε.
Η συγγραφέας του "Χάρι Πότερ" JK Rowling κατονομάστηκε επίσης στην αγωγή και ο δικηγόρος της Κελίφ ζήτησε να τεθεί υπό έρευνα ο πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ.
Σε κάθε περίπτωση, αν η Αλγερινή "χρυσή" Ολυμπιονίκης κερδίσει την υπόθεση, όλοι όσοι κατηγορούνται ενδέχεται να τιμωρηθούν με φυλάκιση. Τα τεράστια πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ θεωρούνται σχεδόν... δεδομένα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr