
Απόλυτα δικαιωμένος με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, το οποίο αφιέρωσε σε όλους τους Ελληνες, δήλωσε ο Λούης Τσάτουμας, ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα μετά την μεγάλη του επιτυχία στη Ζυρίχη.
«Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι ένα σημαντικό μετάλλιο για μένα. Πιστεύω πως η συνέχεια θα είναι εξίσου καλή με μεγάλα άλματα και μετάλλια για μένα και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής», είπε στο αεροδρόμιο όπου τον υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θερμότητα τόσο ο κόσμος όσο και η κοπέλα του.
Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στον αστράγαλο τον άγχωσε, αλλά ευτυχώς το πρώτο άλμα του (8,15μ.) του εξασφάλισε μια θέση στο βάθρο στον τελικό.
«Ο αγώνας κρίθηκε στο πρώτο άλμα. Είχα ενόχληση στον αστράγαλο από τον προκριματικό και γι’ αυτό ήθελα να κυνηγήσω από το πρώτο άλμα μια καλή επίδοση. Ήρθε το 8,15 μ., που ήταν αρκετό. Οι προσευχές που έκανα από τον προκριματικό μέχρι τον τελικό…έπιασαν. Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο σε όλους τους Έλληνες».
«Μέχρι το 2016 θέλω να είμαι σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει υγεία και πηγαίνω μακριά στο σκάμμα», πρόσθεσε.
Ο αθλητής θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος στον αστράγαλό του. Πάντως συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή της ευρωπαϊκής ομάδας που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μαρακές (13-14/9).
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr