Ένα αστέρι του καλλιτεχνικού πατινάζ από τον Καναδά που λάμπει και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Μιλάνου τραβά την προσοχή για την ελληνική της καταγωγή αλλά και για μια ανάρτησή της που έγινε viral.
Κόρη οικονομολόγων, της Καναδο-Ινδής Λίντα Νάζαρετ και του Καναδού ελληνικής και γαλλικής καταγωγής Λου Σχίζας, η Μάντι έχει γεννηθεί στο Οντάριο το 2003. Για τη νεαρή αθλήτρια είναι η δεύτερη φορά που εκπροσωπεί τον Καναδά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς, ενώ τα μετάλλια που κατακτά σε μεγάλες διοργανώσεις έρχονται το ένα μετά το άλλο.
Η Μάντι ασχολείται με το πατινάζ από τα τρία της χρόνια. Εκτός από τις αθλητικές διακρίσεις, το 2019 εργάστηκε για τη σειρά του Netflix "Spinning Out" ντουμπλάροντας την πρωταγωνίστρια.
Ο Έλληνας παππούς που ήταν εθελοντής στο "2004"
Για το πόσο Ελληνίδα αισθάνεται και το μεσογειακό ταμπεραμέντο που της αποδίδουν, η Σχίζα έχει πει σε παλιότερη συνέντευξή της στο Olympics.com: "Νομίζω ότι έχω διαφορετική προσωπικότητα από αυτή που περιμένουν οι άνθρωποι να έχω. Ο σαρκασμός μου προέρχεται από τον πατέρα μου". Και πρόσθεσε ποιο σκεπτικό του πατέρα της υιοθετεί και η ίδια στην προπόνησή της: "Το να προσθέτεις χιούμορ στη σκληρή δουλειά, την κάνει καλύτερη για όλους".
Αυτές τις ημέρες, μιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους στο Μιλάνο αναφέρθηκε στην κατά το ένα τέταρτο ελληνική καταγωγή της που οφείλεται στον παππού της.
"Είμαι κατά το ένα τέταρτο Ελληνίδα. Ο παππούς μου μετανάστευσε στον Καναδά και γνωρίζω ότι είχε εργαστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ως εθελοντής στην αμερικανική ομάδα, νομίζω ως μεταφραστής. Υπήρχε λοιπόν ήδη μια σύνδεση της οικογένειας με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είμαι υπερήφανη που την συνέχισα και την εξελίσσω. Η ιστορία μου είναι μια μάλλον τυπική για τον Καναδά ιστορία μεταναστών. Είμαι υπερήφανη που εκπροσωπώ τον Καναδά αλλά και όλα τα μέρη καταγωγής των προγόνων μου. Δεν έχω επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα και δεν έχουμε κρατήσει πολλές επαφές με συγγενείς γιατί ο παππούς έφυγε νωρίς, ξέρω ότι έμενε στην Αθήνα πριν μεταναστεύει και σίγουρα μια από τις προτεραιότητές μου θα είναι να έρθω σύντομα", αφηγήθηκε η Μάντι.
H viral ανάρτηση και τα θετικά σχόλια
Πιο πρόσφατα, η Μάντι είδε μια ανάρτησή της να γίνεται viral και να αποσπά πολύ θετικά σχόλια. Από το Μιλάνο όπου είχε μεταβεί για τις προπονήσεις πριν την έναρξη των Αγώνων, η Μάντι Σχίζας προσπάθησε να συνδυάσει τον αθλητισμό με τις ακαδημαϊκές της υποχρεώσεις. Η 23χρονη είναι φοιτήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο McMaster. Συνειδητοποιώντας ότι ο χρόνος δεν επαρκούσε για να τα καταφέρει όλα, έστειλε μια επιστολή στον καθηγητή της ζητώντας λίγο επιπλέον χρόνο για την παράδοση μιας εργασίας της.
Η κίνησή της προκάλεσε θετικά σχόλια, καθώς αναδεικνύει μια λιγότερο γνωστή πλευρά της ζωής των κορυφαίων αθλητών: την καθημερινή προσπάθεια να ισορροπήσουν ανάμεσα στον πρωταθλητισμό και την εκπαίδευση.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
