
Συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου οπαδοί του ΠΑΟΚ, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις της ΕΛ.ΑΣ. για πορείες και συναθροίσεις ενόψει του ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" που θα κρίνει τον πρωταθλητή της Super League.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Thestival.gr, οι "ασπρόμαυροι” οπαδοί συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο που διανυκτέρευσε η αποστολή του ΠΑΟΚ και φώναξαν συνθήματα για να τους εμψυχώσουν, λίγες ώρες πριν το ντέρμπι τίτλου με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ και της Δράση που απομάκρυναν τα άτομα από τον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου.
Την ίδια ώρα καταγράφηκαν δύο προσαγωγές εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη, καθώς στην κατοχή ενός οπαδού βρέθηκε μία σπάθα και συνελήφθη με βάση τον νόμο περί όπλων.



Φρούριο" η Θεσσαλονίκη με drones και "αύρα" για το ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ
Να σημειωθεί ότι αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ, στο "Κλεάνθης Βικελίδης" που θα κρίνει τον πρωταθλητή Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, με τις αρχές να έχουν προχωρήσει σε απόφαση περαιτέρω απαγόρευσης συγκεντρώσεων και πορειών.
Το σχέδιο περιλαμβάνει ενισχυμένες διμοιρίες ΜΑΤ από όλους τους νομούς της Β. Ελλάδας, ΟΠΚΕ, Ομάδες δικυκλιστών. Επίσης, σε επιφυλακή θα βρίσκεται το όχημα εκτόξευσης νερού, "αύρα", ενώ drones θα ελέγχουν από αέρος διάφορα σημεία της πόλης.
Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι οπαδοί των δύο ομάδων να μην συναντηθούν καθόλου πριν ή μετά το ντέρμπι.
Οι περιορισμοί της ΕΛΑΣ
Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και κάθε είδους πιθανών πορειών από τις 8 αύριο το πρωί έως τις 20:00 στις κάτωθι περιοχές:
-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αγνώστου Στρατιώτου-Αγ.Δημητρίου – Μακεδονικής Αμύνης – Ολύμπου – Ελ. Βενιζέλου – Λ. Νίκης – Καρόλου Ντηλ-Καστριτσίου – Μητρ. Γενναδίου – Φιλίππου – Αγνώστου Στρατιώτου
-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αρμενοπούλου-Νικ. Σκλάβου – Ιασωνίδου- Εγνατία-Παλαιών Πατρών Γερμανού- Τσιμισκή – Κούσκουρα – Βογατσικού – Λ.Νίκης-30ης Οκτωβρίου-Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου-Μ. Μπότσαρη-Αλ. Παπαναστασίου-Λ. Κων. Καραμανλή-Εγνατία-Εθνικής Αμύνης-Αρμενοπούλου,

Στην πλατεία-μνημείο Λ. Πύργου και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης-30ης Οκτωβρίου – Μ. Αλεξάνδρου και
-Σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου έως το σημείο που η Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Μ. Μπότσαρη (άρθρο 7 Ν.4703/2020 & άρθρο 8 π.δ/τος 73/2020),
Η απόφαση, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ελήφθη "δεδομένων των παραγόντων και των λοιπών περιστάσεων που συνθέτουν τη συγκεκριμένη περίπτωση, από την πραγματοποίηση συνάθροισης-πορείας α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr