Follow us

Μαραντόνα: Μια ζωή που δεν χωρά στο σελιλόιντ

Aναμένοντας με αγωνία το ντοκιμαντέρ του Καπάντια να προβληθεί και στην Ελλάδα και να δούμε μια διαφορετική άποψη για τον Μαραντόνα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ήταν το καλοκαίρι του 1994 στο Μουντιάλ των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, στα 34 του, και μετά από τρία χρόνια μεγάλων προβλημάτων επιστρέφει στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο ως αρχηγός της εθνικής Αργεντινής στο Μουντιάλ των ΗΠΑ. Το 1991 είχε συλληφθεί για κατοχή κοκαΐνης, οι σκανδαλοθήρες τον είχαν πάρει στο κατόπι, κάποιοι ήθελαν να του κόψουν το ποδόσφαιρο, ενώ ουσιαστικά απείχε ποδοσφαιρικά, καθώς την τελευταία σεζόν πριν το Μουντιάλ, ως παίχτης της Νιούελς Ολντ είχε παίξει σε πέντε παιχνίδια.

Η Αργεντινή δείχνει ακαταμάχητη και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Στο παιχνίδι με την Ελλάδα (τελικό αποτέλεσμα 4-0) ο Ντιέγκο πετυχαίνει στο 60ο λεπτό το 3-0, με ένα ωραίο γκολ. Αναπάντεχα, ακατανόητα, ο Μαραντόνα δείχνει να τρελαίνεται. Είναι σαν να τον χτυπάει το ρεύμα. Πανηγυρίζει έξαλα και πάει καρφί σε μία κάμερα δίπλα στην πλάγια γραμμή κραυγάζοντας. Είναι σαν να έχει βγει από τον «Σημαδεμένο» του Ντε Πάλμα, σαν τον ήρωα της ταινίας Τόνι Μοντάνα, όταν έχει ρουφήξει ένα βουνό κοκαΐνης. Μία αποκαλυπτική εικόνα για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή και την ψυχολογική του κατάσταση, για τη θέλησή του να γράψει το φινάλε της καριέρας του με τον ωραιότερο τρόπο, όπως ονειρεύεται κάθε μεγάλος ποδοσφαιριστής. Κι όμως, αντιθέτως, έγραψε το συγκλονιστικότερο αρνητικό φινάλε, με τη βοήθεια της αμφιλεγόμενης (επιεικώς) ΦΙΦΑ, που ανακοίνωνε την επομένη ότι τον έπιασαν ντοπέ.

Ένας τραγικός ήρωας

Και μόνο απ' αυτή την εικόνα του μπροστά στην κάμερα και γνωρίζοντας τα στοιχειώδη για την πορεία του στο ποδόσφαιρο, ο Ντιέγκο αποτελεί μια δραματική μορφή, ένας τραγικός ήρωας, βγαλμένος από την πιο ευφάνταστη δραματουργία. Έτσι φαντάζει απολύτως λογικό ο άνθρωπος που λατρεύεται ως Θεός στην Αργεντινή και τη Νάπολη, να διατηρεί φανατικούς οπαδούς ακόμη και σήμερα σε όλο τον κόσμο - ακόμη και σε γενιές που δεν τον πρόλαβαν να παίζει. Τα επιτεύγματά του στο ποδόσφαιρο απίστευτα, ενώ η προσωπική του ζωή είναι γεμάτη σκοτεινές ιστορίες, καταχρήσεις και παρεκτροπές, αλλά και η υπέρμετρη αναίδεια έναντι των πανίσχυρων αξιωματούχων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και άλλων ισχυρών παραγόντων του χώρου, αποτελούν πάντα έμπνευση για τη μεταφορά τους στον κινηματογράφο. Και δείχνει περίεργο, που μέχρι στιγμής, υπάρχουν μόνο δύο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, εκείνο του Εμίρ Κουστουρίτσα, που γύρισε το 2008 ο διάσημος Σέρβος σκηνοθέτης («Ο Μπαμπάς Λείπει σε Ταξίδι για Δουλειές», «Ο Καιρός των Τσιγγάνων») με σαφή ένθερμη εκτίμηση στο πρόσωπο του «μικρού Θεού» και αυτό που έκανε πριν λίγες ημέρες πρεμιέρα στις Κάννες, σκηνοθετημένο από τον Βρετανό ντοκιμαντερίστα Ασίφ Καπάντια, ο οποίος θεωρείται εξπέρ στις βιογραφίες («Σένα», «Έϊμι») και άφησε καλές εντυπώσεις. Ωστόσο, από την πρεμιέρα έλειψε ο πρωταγωνιστής. Ο Μαραντόνα δεν πήγε και τις επόμενες ημέρες κάλεσε τους οπαδούς του να μη δουν την ταινία, γιατί δεν του άρεσε ο τίτλος «Ντιέγκο Μαραντόνα: Επαναστάτης, ήρωας, απατεώνας, Θεός». Μετά από μια απλοϊκή σκέψη, ο Μαραντόνα δήλωσε ενοχλημένος για αυτό το «απατεώνας», τονίζοντας: «Εγώ έπαιξα ποδόσφαιρο και κέρδισα τα χρήματά μου τρέχοντας πίσω από μια μπάλα. Εγώ δεν εξαπάτησα κανέναν. Αν εκείνοι θέλουν να προσελκύσουν τον κόσμο, μου φαίνεται ότι κάνουν λάθος με τον τρόπο».

Αυτό όμως είναι λεπτομέρεια, είναι η δική του θέση. Για όσους τον λάτρεψαν - ακόμη και για τις παρεκτροπές του ή τις καταραμένες ιστορίες της ζωής του - το ντοκιμαντέρ του Καπάντια πιθανότατα θα είναι ακόμη ένα απολαυστικό δίωρο για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου και φυσικά του Ντιεγκίτο.

Γεύση από το τρέιλερ

Όπως έχει γίνει γνωστό, πέρα από το τρέιλερ που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ο Μαραντόνα συνεργάστηκε στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ, το οποίο αποτελεί το απόσταγμα ενός αρχειακού υλικού 500 ωρών, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου παραχωρήθηκε από τον ίδιο τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή. Η ταινία εστιάζει στη χρυσή εποχή στη Νάπολη, καθώς τη δεκαετία του '80, δύο κάμεραμαν είχαν εντολή από τον ατζέντη του να τον ακολουθούν συνεχώς στην Ιταλία, την Αργεντινή, την Ισπανία και την Κούβα, καταγράφοντας κάθε του κίνηση, ενώ πολλές απ' αυτές τις εικόνες δεν έχουν βγει ποτέ στη δημοσιότητα.

Αναμένοντας με αγωνία το ντοκιμαντέρ του Καπάντια να προβληθεί και στην Ελλάδα και να δούμε μια διαφορετική άποψη για τον Μαραντόνα, είναι ταυτόχρονα μια θαυμάσια ευκαιρία για να θυμηθούμε ορισμένες ιστορίες της απίστευτης πορείας του. Ιστορίες λίγο πολύ άγνωστες, αλλά σημαντικές για να κατανοήσουμε το άστρο του, που θα λάμπει ότι και να γίνει για πάντα.

Ένα διαμάντι μες τη λάσπη

Ο Μαραντόνα, που γεννήθηκε το 1960, τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην παραγκούπολη Βίλα Φιορίτο, στα νότια του Μπουένος Άιρες και οι κακοτράχαλες αλάνες ήταν τα πρώτα γήπεδα που αγωνίστηκε. Σε ηλικία τριών ετών, ένα βράδυ, που ήταν έξω από το σπίτι της οικογένειάς του, ένα παράπηγμα με τσίγκους, το σκοτάδι τον εμπόδισε να δει καλά και βρέθηκε σε μια γούρνα, που η οικογένεια χρησιμοποιούσε ως απόπατο, να παλεύει με λάσπες και περιττώματα. Κινδύνευε με πνιγμό, όταν άκουσε να τον αναζητά ο θείος του Σιρίλο, που ήταν παλιός ποδοσφαιριστής και η δόξα της οικογένειας. Ο Σιρίλο όταν έφτασε κοντά του φώναξε: «Ντιεγκίτο, κράτα το κεφάλι σου πάνω από τα σκατά». Μια προτροπή που ακολούθησε ο Μαραντόνα σε όλη του τη ζωή. Γιατί μπορεί να κυλίστηκε στις λάσπες και να τον πλησίασαν πολλά σκατά στη ζωή του, αλλά το κεφάλι του πάσχισε να το κρατήσει έξω απ' αυτά.

Τα κόλπα με την μπάλα

Τη ζωή του την περνούσε στις αλάνες και στη φτώχεια. Σε ηλικία 11 ετών, παίζοντας με μία μικρή τοπική ομάδα, που έκανε μόνο νίκες, άρχισε να κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις στο ημίχρονο των αγώνων της Αρχεντίνος Τζούνιορς, όπου έκανε κόλπα με την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, διασκεδάζοντας τους φιλάθλους. Μάλιστα, η εφημερίδα «Clarin» δημοσίευσε ένα μικρό κείμενο γι' αυτόν, αλλά κάνοντας λάθος στο όνομά του. Έγραψε η εφημερίδα:

«Είναι αριστεροπόδαρος, αλλά γνωρίζει πώς να χρησιμοποιεί το δεξί. Ο Ντιέγκο Καραντόνα, 10 ετών, κέρδισε το χειροκρότημα στο ημίχρονο του αγώνα Αρχεντίνος Τζούνιορς - Ιντεπεντιέντε, πραγματοποιώντας επίδειξη των σπάνιων ικανοτήτων του σε κοντρόλ και ντρίμπλα. Η φανέλα του είναι πολύ μεγάλη και η φράντζα σπάνια του επιτρέπει να δει κανονικά. Μοιάζει σαν να απέδρασε από σκουπιδότοπο. Μπορεί να κάνει τα πάντα με την μπάλα. Μοιάζει σαν να γεννήθηκε ποδοσφαιριστής. Δεν φαίνεται να ανήκει στο σήμερα, αλλά ανήκει».

Από τους Αρχεντίνος στον «Χασάπη του Μπιλμπάο»

Από τα 16 του χρόνια κατάφερε να γεμίσει τα μεγάλα γήπεδα της Αργεντινής. Στην αρχή με τη φανέλα της Αρχεντίνος Τζούνιορς την οποία αντάμειψε με 116 γκολ σε 166 εμφανίσεις. Το 1981 αρνείται να πάει στη Ρίβερ Πλέιτ και να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της χώρας του, ενώ ήδη έχει κατακτήσει το 1979 το παγκόσμιο κύπελλο νέων στην Ιαπωνία κι ενώ είχε κοπεί παραδόξως από τον ομοσπονδιακό προπονητή Λουίς Μενότι, για τη νεαρή ηλικία του, από την εθνική ομάδα στο Μουντιάλ του 1978, το οποίο κατέκτησε, με «περίεργα» αποτελέσματα, η Αργεντινή των στρατηγών. Η φήμη του είχε ξεπεράσει τα σύνορα και είχε φτάσει στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Η Μπαρτσελόνα τον ήθελε, αλλά ο ηγέτης της χούντας Βιντέλα, δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Το απάνθρωπο καθεστώς έπεσε το 1982 και η Μπόκα Τζούνιορς, στην οποία είχε πάει ο Μαραντόνα, δεν μπορούσε να πει όχι στα υπέρογκα ποσά που έδινε τότε η Μπαρτσελόνα. Ο Μαραντόνα δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στο κλίμα της Βαρκελώνης, την υπερβολική δημοσιότητα, τα πάρτι, τα ναρκωτικά που πρωτοδοκίμασε το 1983, ένα χρόνο μετά από τη μεγάλη εκστρατεία εναντίον των ουσιών στην οποία πήρε μέρος, αλλά και την ηπατίτιδα που κόλλησε. Και μπορεί αυτά κάποια στιγμή να στρώνανε, αλλά ήρθε ο «Χασάπης του Μπιλμπάο», ο αμυντικός Αντόνιο Γκοϊκοετσέα, ο οποίος θα μείνει στην ιστορία για το τσεκούρωμά του στον Ντιεγκίτο και το σπάσιμο του μαγικού αριστερού ποδιού του.

Το κόλπο της μεγάλης «απόδρασης» από τη Βαρκελώνη

Η απόφαση για τη φυγή από την Ισπανία είχε ληφθεί και σε αυτό συμφωνούσε και ο ατζέντης του Χόρχε Σιτερσπίλερ. Ξεκίνησαν οι προσπάθειες για να μείνει ελεύθερος και μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο, που σκέφτηκε ο ατζέντης του, δηλαδή να εξαγριώσει τον τότε πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Νούνιες που εν θερμώ μπορεί να έδινε την άδεια να φύγει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίχτης του. Και αυτό το πέτυχε βρίζοντας δημοσίως τους Καταλανούς, σε συνέντευξη που έδωσε ο Μαραντόνα σε φίλο δημοσιογράφο.

Στη συνέχεια διέρρευσαν πληροφορίες για διαπραγματεύσεις με τη Γιουβέντους και τη Νάπολη. Ο κόσμος της Μπαρτσελόνα χωρίστηκε στα δύο. Τη λύση, τελικά την έδωσε η Αθλέτικ Μπιλμπάο κερδίζοντας στον τελικό κυπέλλου την Μπάρτσα με 1-0, δίνοντας την ευκαιρία στον Μαραντόνα να τους επιτεθεί την ώρα που πανηγύριζαν και να γίνει το γήπεδο αρένα, μπροστά στα μάτια του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος. Αυτό ήταν.

Ο Θεός της Νάπολης

Ο Μαραντόνα άρχισε να δέχεται προτάσεις. Οι σοβαρότερες ήταν εκείνες της Γιουβέντους και της Νάπολης. Ο Μαραντόνα απέρριψε την προσφορά της «Μεγάλης Κυρίας» καθώς εκεί ηγέτης ήταν ήδη ο μεγάλος Μισέλ Πλατινί και πιθανότατα, σκέφτηκε, θα βρισκόταν κάτω απ' αυτόν. Έτσι χάσαμε την ευκαιρία να δούμε τους δύο κορυφαίους μπαλαδόρους να παίζουν μαζί και κατέληξε στη Νάπολη, τη μεγάλη ομάδα του ιταλικού Νότου, η οποία, ωστόσο, δεν είχε πάρει πρωτάθλημα ποτέ. Η αποθεωτική υποδοχή του στο στάδιο Σάο Πάολο από 80.000 Ναπολιτάνους θα μείνει στην ιστορία, όπως και το εξωπραγματικό ποσό, για την εποχή, που δαπάνησε η ομάδα των Παρτενοπέι, σε μια πόλη που μεγάλο μέρος του πληθυσμού της κατοικούσε σε υποβαθμισμένες περιοχές που θύμιζαν κατά πολύ τις γειτονιές του Μπουένος Άιρες που μεγάλωσε ο Ντιεγκίτο.

Τα κατορθώματά του στη Νάπολη γνωστά: Δύο πρωταθλήματα, ένα νταμπλ, ένα κύπελλο ΟΥΕΦΑ, διακρίσεις, φοβερό ποδόσφαιρο και απίστευτες ιστορίες καθημερινής τρέλας. Ωστόσο, αυτό που ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να εξηγηθεί είναι το πως μία πολύ δυνατή ομάδα δεν μπορούσε να νικήσει μικρομεσαίους αντιπάλους αν δεν είχε στη σύνθεσή της τον Μαραντόνα. Παιχταράδες, όπως ο Τσίρο Φεράρα, που έκανε στη συνέχεια τεράστια καριέρα στη Γιούβε, ο Μάρκο Μπαρόνι, ο Βραζιλιάνος σπουδαίος Αλεμάο, ο Μάσιμο Μάουρο κι αυτός μετά πήγε στη Γιούβε, ο ντε Νάπολι, ο φοβερός Καρέκα και ο Τζόλα, χωρίς τον Μαραντόνα όχι μόνο δεν θα έβλεπαν πρωτάθλημα αλλά ίσως δεν έβγαιναν ποτέ ούτε από τα σύνορα της Ιταλίας. Απίστευτο κι όμως αληθινό, αλλά πολλές φορές μετά από έξαλα γλέντια, ο Μαραντόνα εμφανιζόταν καθυστερημένος στο γήπεδο, έμπαινε ως αλλαγή στο 70 και ένα χαμένο παιχνίδι το γύριζε και έφερνε τη νίκη στους «Παρτενοπέι».

Ακαταμάχητος

Φυσικά υπάρχει και το Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό, όταν σχεδόν μόνος του πήρε το βαρύτιμο κύπελλο. Θα μείνει για πάντα στην ιστορία το γκολ με το «χέρι του Θεού», αλλά και το δυσκολότερο και θεαματικότερο τέρμα που επιτεύχθηκε ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, «το γκολ του αιώνα», όταν ο Μαραντόνα πέρασε όλη την ομάδα της Αγγλίας και σκόραρε, σκοτώνοντας τις ελπίδες των Άγγλων για μια διάκριση, μετά το 1966. Ας θυμηθούμε όμως λίγο καλύτερα αυτό το περίφημο γκολ.

Ήταν στις 22 Ιουνίου του 1986, όταν το θρυλικό 10άρι της Αργεντινής στο 55ο λεπτό του παιχνιδιού πήρε την μπάλα λίγο πριν από το κέντρο, πέρασε όποιον και ότι υπήρχε μπροστά του. Ξεκίνησε πιεζόμενος από δυο παίχτες τους ντρίπλαρε με το αριστερό του πόδι και με αυτό ολοκλήρωσε την προσπάθειά του, πλασάροντας και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, ενώ κάλυπτε με μοναδική μαεστρία με το μικρό του σώμα την μπάλα από τους αμυντικούς. Αυτή η αριστουργηματική προσπάθειά του αδίκως θα συγκριθεί με άλλες προσπάθειες μεγάλων παιχτών όπως ο Μέσι κι αυτό διότι δεν την έκανε με μία μικρή ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, υπό την πίεση των σκληροτράχηλων Άγγλων ποδοσφαιριστών.

Ένα σφύριγμα τον ξανάκανε το χαμίνι του Μπουένος Άιρες

Το 1990 ήρθε το Μουντιάλ της Ιταλίας, όπου ο Μαραντόνα παρότι δεχόταν πιέσεις για να μην μπει εμπόδιο στην Σκουάντρα Ατζούρα πήρε πάνω του και πάλι την εθνική Αργεντινής και την πήγε στον μεγάλο τελικό, όπου εκτός από το κυνικό αντιποδόσφαιρο των Γερμανών έπρεπε να αντιμετωπίσει και έναν απαράδεκτο διαιτητή, που χάρισε τον τίτλο στους Γερμανούς, με ένα πέναλτι φάντασμα.

Στην απονομή των μεταλλίων μια εικόνα από τις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες επιστρέφει. Ο Μαραντόνα θυμίζοντας το παιδί που έχει γευτεί την αδικία μέχρι το μεδούλι, θα κλάψει σαν το χαμίνι του Τσάρλι Τσάπλιν. Νομίζεις ότι ξαναβρίσκεται και πάλι μέχρι το λαιμό στις λάσπες και τα περιττώματα. Αυτό το κλάμα μοιάζει με την παρότρυνση του θείου του: «Ντιεγκίτο, κράτα το κεφάλι σου πάνω από τα σκατά». Και αυτή η μόνιμη προσπάθειά του, να κρατήσει το κεφάλι του - και την καρδιά του- έξω από αυτά ίσως είναι και ο λόγος που ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή σύμβολο.

Φωτο: EPA

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Τελικά, αξίζει να δούμε το νέο "Avatar: Φωτιά και Στάχτη";

Με αφορμή την πρεμιέρα της τρίτης ταινίας του μπλε franchise επιστημονικής φαντασίας, εξερευνούμε τον αντι-αποικιοκρατικό (;) κόσμο του Τζέιμς Κάμερον.

ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 17 Δεκ 2025 | 12:22

Η απάντηση Μαρινάκη για την ανάκληση της χρηματοδότησης του ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για τη 17 Νοέμβρη

"Δεν είναι δυνατόν, έκρινε ο ΕΚΚΟΜΕΔ, να επιδοτηθεί κάτι που θα προβάλει τον δολοφόνο και δεν θα προβάλει τα θύματα", τόνισε ο Π. Μαρινάκης.

«ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ» 17 Δεκ 2025 | 09:25

Οργή Αλαφούζου κατά ΕΚΚΟΜΕΔ: "Έκοψαν" ντοκιμαντέρ του Παπαχελά γιατί μιλάει και ο Κουφοντίνας

Για "προληπτική λογοκρισία" από το ΕΚΟΜΕΔ κάνει λόγω ο Γ. Αλαφούζος με αφορμή την απόσυρση χρηματοδότησής στο ντοκιμαντέρ του Αλ. Παπαχελά για τη "17 ΝΟΕΜΒΡΗ".

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 10:58

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ για το "Wisdom of Happiness" και τον Δαλάι Λάμα: Συμπόνια και προσφορά κλειδί για τη "γαλήνη του μυαλού"

Από τότε που συνάντησε τον Δαλάι Λάμα, ο Γκιρ είναι ένθερμος ακτιβιστής για την ανεξαρτησία του Θιβέτ.

04 Δεκ 2025 | 14:12

"Αποστολή Φωτεινές Ημέρες: Από τη Σμύρνη στη σύγχρονη Αθήνα" – Τα 150 χρόνια του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στη μεγάλη οθόνη

Στα πιο συγκινητικά στοιχεία του ντοκιμαντέρ συγκαταλέγεται η αποστολή αξιοποίησης και ανάδειξης των αρχείων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

03 Δεκ 2025 | 23:38

Είναι το "Κορίτσι της ναπάλμ" η μεγαλύτερη δημοσιογραφική απάτη; Νέο ντοκιμαντέρ ερευνά - Ποιος τράβηξε τη φωτογραφία

"The Stringer": Το ντοκιμαντέρ που αμφισβητεί ποιος τράβηξε τη διασημότερη φωτογραφία που πολέμου του Βιετνάμ

ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 20 Νοε 2025 | 11:10

Μιμή Ντενίση: Εντυπωσιάζουν οι εικόνες από τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ "Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν"

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Μυτιλήνη, Αίγινα, Λάρισα, Ελευσίνα, Λαύριο, Λονδίνο και Κωνσταντινούπολη, εξιστορώντας το ιστορικό ταξίδι των Μαρμάρων του Παρθενώνα — από την Αθήνα του 19ου αιώνα έως τη σύγχρονη συζήτηση για τον επαναπατρισμό τους.

CHIC ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ 14 Νοε 2025 | 10:54

H Μιμή Ντενίση σε παραδοσιακή ταβέρνα στα Καλύβια - "Μετά το γύρισμα"

Χαλαρή εξόρμηση για τη Μιμή Ντενίση μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γυρίσματος για το ντοκιμαντέρ "Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν" που θα προβληθεί στην ΕΡΤ

ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ 13 Νοε 2025 | 15:53

Νέο ντοκιμαντέρ για τον Χίτλερ: Η σπάνια γενετική διαταραχή που ευθυνόταν για τη μικροφαλλία του

Νέα στοιχεία προκύπτουν για τον Χίτλερ - Επιστήμονες συνέθεσαν το DNA του και κατέληξαν σε συμπεράσματα για την υγεία του.

ΑΠΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 15 Οκτ 2025 | 11:58

"Being Eddie": Τον Νοέμβριο το νέo ντοκιμαντέρ του Netflix για τον εμβληματικό Εντι Μέρφι

To "Being Eddie", το νέο ντοκιμαντέρ για τον εμβληματικό κωμικό και ηθοποιό Έντι Μέρφι, θα αρχίσει να προβάλλεται στην πλατφόρμα από την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 03 Οκτ 2025 | 09:04

70 Χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου: Συγκίνηση και μνήμες στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "Μέσα από τα Μάτια τους"

Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "70 Χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Μέσα από τα Μάτια τους" που δημιούργησαν το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και η ελc productions.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 07:35

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ρίχνει αυλαία με δύο σημαντικά γεγονότα

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ολοκληρώνει το επετειακό έτος 2025 με μία εορταστική εκδήλωση στις 30 Σεπτεμβρίου, που περιλαμβάνει δύο σημαντικά γεγονότα.

ΠΟΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΕΡΔΙΣΕ 09 Σεπ 2025 | 11:51

Ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδισε βραβείο Emmy με αντίπαλο... τον Τομ Χανκς

Ο Ομπάμα είναι ένας από τους δύο προέδρους των ΗΠΑ που έχουν κερδίσει ποτέ βραβείο Emmy, καθώς ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής το 1956.

ΤΟΥΣ ΔΙΕΛΥΣΕ 03 Σεπ 2025 | 16:03

Netflix: Το αδιανόητο cyberbullying που κατέστρεψε τη ζωή δύο εφήβων - Μητέρα προέτρεπε την κόρη της σε αυτοκτονία

Μια απίστευτη υπόθεση cyberbullying φωτίζεται μέσα από ένα νέο ντοκιμαντέρ - Δύο παιδιά είδαν την εφηβεία τους να καταστρέφεται χωρίς να έχουν καταλάβει το γιατί

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 10 Ιουν 2025 | 11:01

Με νέες ταινίες και ντοκιμαντέρ υποδέχεται το ERTFLIX το καλοκαίρι

Η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ ανανεώνεται διαρκώς με επιλογές για όλους!

ΕΦΙΑΛΤΗΣ 12 Μαϊ 2025 | 18:13

Νταντά, μητριά, δολοφόνος: Ο τοξικός δεύτερος γάμος χήρου με δύο παιδιά κατέληξε σε άγριο έγκλημα - Τον σκότωσε με ρόπαλο

Τοξικός γάμος κατέληξε σε άγρια δολοφονία: Ιρλανδός χήρος με δύο παιδιά, πίστεψε ότι βρήκε την ευτυχία στις ΗΠΑ - Τον σκότωσαν με ρόπαλο η σύζυγός του και ο πατέρας της

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΟΚΑΡΕΙ 09 Απρ 2025 | 19:00

"Από ροκστάρ, δολοφόνος": Οι αποκαλύψεις για τη γυναικοκτονία της ηθοποιού Μαρί Τρεντινιάν που συγκλόνισε τη Γαλλία το 2003

Νέο ντοκιμαντέρ για τη γυναικοκτονία που συγκλόνισε τη Γαλλία πριν αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι δεν υπάρχει έγκλημα πάθους.

MEGA STORIES 20 Μαρ 2025 | 21:11
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΛΙΩΤΗΣ 17 Μαρ 2025 | 07:20

100 χρόνια ελληνική δισκογραφία: "Δεν υπήρχε πιο κατάλληλη αφηγήτρια από τη Χαρούλα" - Ο σεναριογράφος του ντοκιμαντέρ στο TheTOC

Από τον φωνόγραφο και τους "γραμμοφωνατζήδες" των αρχών του 20ού αιώνα, στα χρόνια του ’60, των μικρών δίσκων και των τζουκ μποξ. Ο ένας εκ των δύο σεναριογράφων του ντοκιμαντέρ Δημήτρης Χαλιώτης μιλά αποκλειστικά στο TheTOC.

04 Μαρ 2025 | 18:07

"Octopus!": Ντοκιμαντέρ για το γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού - Φως σε αυτά τα εξαιρετικά ιδιαίτερα και έξυπνα πλάσματα

Το ντοκιμαντέρ "Octopus!" "μεταφέρει τους θεατές στα απόκοσμα βάθη μιας από τις πιο έξυπνες και μυστηριώδεις μορφές ζωής στη γη

"TAKIS." 27 Φεβ 2025 | 20:14

Τάκης Προεστάκης: Θυσίασε τα πάντα για τη διάσωση αδέσποτων ζώων - Η ιστορία του στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το ντοκιμαντέρ "Takis." στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Ένας άντρας, 430 σκυλιά – Η συναρπαστική ιστορία του Τάκη που θυσίασε τα πάντα για την διάσωση αδέσποτων ζώων.

21 Φεβ 2025 | 17:52

Ντοκιμαντέρ η ζωή της Ιωάννας Παλιοσπύρου: "Μερικές φορές η ζωή ξεπερνά και το πιο ακραίο σενάριο" [Βίντεο]

Η ζωή της Ιωάννας Παλιοσπύρου και η επίθεση με βιτριόλι έγιναν ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ 18 Δεκ 2025 | 12:47

Επεισόδια στις Βρυξέλλες με ξαφνικό μπλόκο αγροτών - Τρακτέρ μέσα την πόλη ενώ διεξάγεται η Σύνοδος των 27

Αιφνιδιαστική εμφάνιση στους δρόμους στην καρδιά των Βρυξελλών έκαναν αγρότες με τα τρακτέρ τους - Επεισόδια έξω από το κτίριο της ΕΕ όπου διεξάγεται η Σύνοδος των 27.

ΧΑΡΩΠΕΣ ΟΥΡΕΣ 16 Δεκ 2025 | 19:06

Παγκόσμιο ρεκόρ: Τι μπορεί να συμβεί όταν 2.397 γκόλντεν ριτρίβερ πηγαίνουν στο ίδιο πάρκο την ίδια στιγμή

2.397 γκόλντεν ριτρίβερ συναντήθηκαν σε πάρκο στο Μπουένος Άιρες - Και δεν ξέσπασε ούτε ένας σκυλοκαβγάς

ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ 16 Δεκ 2025 | 16:50

"Σβήσ' το, σβήσ' το": Βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της σύλληψης του γιου του Κατρίνη στο Χαλάνδρι

Ο 16χρονος, μαζί με τον δεύτερο ανήλικο που συνελήφθη στο Χαλάνδρι, αφέθηκαν ελεύθεροι

ΣΤΗ ΡΩΜΗ 16 Δεκ 2025 | 15:35

"Μίνι Μελόνι": Η Ιταλίδα πρωθυπουργός γίνεται viral για την αντίδρασή της μπροστά στον δίμετρο πρόεδρο της Μοζαμβίκης

Η Μελόνι έμοιαζε να είναι η μισή σε σχέση με τον πρόεδρο της Μοζαμβίκης - Η Ιταλίδα πρωθυπουργός έγινε viral για το σχόλιό της

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ 16 Δεκ 2025 | 15:24

Συγκλονιστικό εξώφυλλο του Time με την Αντζελίνα Τζολί: Δέκα χρόνια μετά τη μαστεκτομή δείχνει τις ουλές της

Η Αντζελίνα Τζολί αποφάσισε να φωτογραφηθεί αποκαλύπτοντας δημόσια την ουλή από την προληπτική μαστεκτομή στην οποία είχε υποβληθεί το 2013.

ΗΡΩΕΣ 16 Δεκ 2025 | 12:26

Μακελειό στο Σίδνεϊ: Ζευγάρι ηρώων πάλεψε με τους τρομοκράτες - Κατάφεραν να τον αφοπλίσουν, αλλά έπεσαν νεκροί

Ανδρόγυνο που βρισκόταν στο σημείο του μακελειού στο Σίδνεϊ δεν δίστασε να προσπαθήσει να σταματήσει τον έναν από τους τρομοκράτες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ 15 Δεκ 2025 | 20:14

Η στιγμή που οι Ουκρανοί χτυπούν ρωσικό υποβρύχιο τύπου Kilo στο Νοβοροσίσκ [βίντεο]

Είναι ένα από τα υποβρύχια που χρησιμοποιούνται για την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων "Καλίμπρ" κατά της Ουκρανία

BONDI BEACH 15 Δεκ 2025 | 12:56

Αυστραλία: Μάζεψαν ένα εκατ. δολάρια για τον ήρωα που αφόπλισε τον τρομοκράτη - "Θα πεθάνω αλλά έσωσα ζωές"

Μεγάλη συγκίνηση έχει προκαλέσει η ηρωική πράξη ενός Σύρου πωλητή φρούτων που με αυτοθυσία αφόπλισε τον τρομοκράτη.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ 14 Δεκ 2025 | 17:06

Μακελειό στο Σίδνεϊ: Αυτός είναι ο 43χρονος Μουσουλμάνος ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ που αφόπλισε τον ένα δράστη

43χρονος Μουσουλμάνος, χωρίς καμία εμπειρία με όπλα, αφόπλισε τον ένα δράστη του μακελειού στο Σίδνεϊ με θύματα ανθρώπους που γιόρταζαν το Χανουκά.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΝΤΑΙ 14 Δεκ 2025 | 13:35

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Η στιγμή που πολίτης αφοπλίζει τον έναν από τους δύο δράστες [βίντεο]

Οι δυο τους παλεύουν και τελικά ο πολίτης καταφέρνει και του παίρνει το όπλο, με τον δράστη να απομακρύνεται - Το σοκαριστικό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

BINTEO 13 Δεκ 2025 | 21:44

Επίθεση από ρωσικά drone σε τουρκικό πλοίο: Έπλεε στη Μαύρη Θάλασσα

Τουρκικό πλοίο που έπλεε στη Μαύρη Θάλασσα δέχθηκε επίθεση από ρωσικά drone

ΒΙΝΤΕΟ 13 Δεκ 2025 | 20:17

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε διοικητή της Χαμάς και έναν από τους αρχιτέκτονες της 7ης Οκτωβρίου

Διοικητής της Χαμάς με σημαντική δράση ο οποίος θεωρείται ένας από τους αρχιτέκτονες της 7ης Οκτωβρίου σκοτώθηκε στη Γάζα - Η στιγμή που γίνεται στόχος

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ 12 Δεκ 2025 | 18:12

Η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που κάνει τους 50άρηδες να λιώνουν: Στέλνει την τοξική αρρενωπότητα ...περίπατο

Η σχέση πατέρα-γιου στην εποχή της μεγάλης συζήτησης για την τοξική αρρενωπότητα γίνεται μια συγκινητική διαφήμιση που κάνει τους 50άρηδες να λιώσουν.

12 Δεκ 2025 | 09:00

Μπακολουκάς (AXIA CERT): Ευκαιρία και ταυτόχρονα πρόκληση η χρήση της ΤΝ στον κλάδο της πιστοποίησης

Πως εφαρμόζει η AXIA CERT τη ψηφιοποίηση, την αυτοματοποίηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ 11 Δεκ 2025 | 21:57

Σάλος με χριστουγεννιάτικη διαφήμιση στην Ολλανδία: Το λάθος μήνυμα και η οργή για το προϊόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Είναι δυνατόν τα Χριστούγεννα να είναι η χειρότερη εποχή του χρόνου; Σάλος στην Ολλανδία με χριστουγεννιάτικη διαφήμιση

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. 11 Δεκ 2025 | 21:14

Αττική Οδός: Βίντεο από τη σύλληψη του αναβάτη που παρέσυρε τροχονόμο - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Ο 28χρονος μοτοσικλετιστής παρέσυρε έναν τροχονόμο στην Αττική Οδό που προσπάθησε να τον εμποδίσει να ξεφύγει

ΕΡΩΤΑΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 11 Δεκ 2025 | 18:11

Αυτή είναι η πιο συγκινητική χριστουγενιάτικη διαφήμιση: Η Κίρα Νάιτλι ερωτεύεται και κάνει τους Βρετανούς να λιώσουν

Βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ αποτίει φόρο τιμής στις ρομαντικές κωμωδίες με μια τετράλεπτη ταινία - Η Κίρα Νάιτλι ερωτεύεται με αφορμή ένα κομμάτι ...τυρί

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ 11 Δεκ 2025 | 17:32

Απρόσμενη ...σύγκρουση: Πόρτα τουαλέτας στο Air Force One άνοιξε ξαφνικά ενώ ο Τραμπ έκανε δηλώσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ, με το επικοινωνιακό χάρισμα που διαθέτει και την τεράστια άνεσή του μπροστά στις κάμερες, αντέδρασε χαλαρά και με χιούμορ.

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ 11 Δεκ 2025 | 13:21

Αναβάτης παρέσυρε τροχονόμο στην Αττική Οδό - Προσπάθησε να φύγει από το μπλόκο [βίντεο]

Ο οδηγός της μηχανής στην Αττική Οδό κατά την προσπάθειά του να διαφύγει, παρέσυρε έναν τροχονόμο που προσπάθησε να τον εμποδίσει.

«ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ» ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΚΑΣ 11 Δεκ 2025 | 10:50

Συνεχίζει την πίεση στον Μαδούρο ο Τραμπ: Κατασχέθηκε τάνκερ ανοιχτά της Βενεζουέλας [βίντεο]

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στο περιστατικό λέγοντας ότι πρόκειται για "το μεγαλύτερο που έχει κατασχεθεί ποτέ" -

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ 10 Δεκ 2025 | 21:56

O κακός λύκος μαθαίνει ότι τα άλλα ζώα δεν... τρώγονται: Η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που έλιωσε τους Γάλλους

Ο "Κακός Λύκος"... αλλιώς στη συγκινητική χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που κάνει τη Γαλλία να λιώνει

ΠΑΤΡΑ 10 Δεκ 2025 | 13:48

Ένταση και χημικά στο Ρίο Αντίρριο, μετά το μπλόκο της ΕΛΑΣ στους αγρότες για να μην πλησιάσουν τη γέφυρα

H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, ωστόσο πέρασαν πεζοί οι αγρότες κατευθυνόμενοι προς τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ 10 Δεκ 2025 | 12:52

Μαρόκο: Κατάρρευση δύο κτιρίων στην πόλη Φεζ - Τουλάχιστον 19 νεκροί [βίντεο]

Ακόμη μία κατάρρευση κτιρίου στο Μαρόκο προκαλεί τον θάνατο πολλών ανθρώπων - Τουλάχιστον 19 οι νεκροί.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 10 Δεκ 2025 | 09:29

Αποκλεισμένο από στεριά και... θάλασσα το λιμάνι του Βόλου - Παρέλαση από τρακτέρ και κλούβες [εικόνες - βίντεο]

Αγρότες και ψαράδες έχουν αποκλείσει το λιμάνι του Βόλου. Ισχυρή παρουσία της αστυνομίας με ΜΑΤ και κλούβες.

ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 09 Δεκ 2025 | 15:02

Τραγωδία με τέσσερις τουρίστες στην Ισπανία: Τους κατάπιαν τα κύματα στη φυσική πισίνα της Τενερίφης

Τέσσερις τουρίστες, δύο από τη Ρουμανία και δύο από τη Σλοβακία, πνίγηκαν στην Τενερίφη όταν παρασύρθηκαν από τεράστια κύματα

ΒΙΝΤΕΟ 09 Δεκ 2025 | 13:55

Απίστευτη φάλαινα σε ενυδρείο στην Κίνα: Κατάβρεξε επισκέπτη που κάπνιζε έξω από την πισίνα της

Φάλαινα έβαλε σε τάξη επισκέπτη σε ενυδρείο ο οποίος παραβίαζε τους κανονισμούς και κάπνιζε δίπλα στην πισίνα της - Τον... έλουσε κανονικά

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ 09 Δεκ 2025 | 13:16

Εξαλλος ο Βαλάντης με τους μουσικούς του - Η στιγμή που φτύνει στη σκηνή, η... δικαιολογία και η συγγνώμη

"Δέχομαι ότι ήταν αγενής η εικόνα, ζητώ συγγνώμη γι' αυτό που είδατε", είπε ο Βαλάντης για τα όσα έγιναν στη σκηνή

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Δεκ 2025 | 18:52

Σάλος στην Τουρκία: Δένουν στα θρανία μαθητές με αυτισμό σε σχολείο της Προύσας - Οργισμένες αντιδράσεις

Μητέρα, της οποίας ο γιος φοιτά στο σχολείο, ανέφερε ότι οι μαθητές υφίστανται βρισιές και προσβολές

ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ 08 Δεκ 2025 | 17:32

Εικόνες ντροπής στην Κρήτη: Ταυτοποιήθηκαν οι αγρότες που χτύπησαν αστυνομικούς, δικογραφία για εγκληματική οργάνωση

Από απαράδεκτα επεισόδια με βίαιες επιθέσεις σε αστυνομικούς συνοδεύτηκαν οι κινητοποιήσεις αγροτών σε Ηράκλειο και Χανιά

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 08 Δεκ 2025 | 15:47

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Κλειστά τα αεροδρόμια σε Ηράκλειο και Χανιά, μπήκαν στην πίστα

Δεκάδες αγρότες μπήκαν στην πίστα του αεροδρομίου στο Ηράκλειο, ενώ άλλοι έχουν αποκλείσει το αεροδρόμιο και στα Χανιά

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 08 Δεκ 2025 | 13:04

Επεισόδια με αγρότες στην Κρήτη: Η στιγμή που καταστρέφουν με κατσούνες περιπολικό και το αναποδογυρίζουν

Οι αγρότες κατέστρεψαν με κατσούνες περιπολικό στα Χανιά ενώ εκτόξευσαν πέτρες - Εντονος πετροπόλεμος και στο Ηράκλειο

ΜΑΡΤΥΡΙΑ 07 Δεκ 2025 | 14:19

Ιεράπετρα: Πώς έγινε το ναυάγιο με τους 17 νεκρούς μετανάστες - "Νέοι άνθρωποι πεθαμένοι μπροστά μας"

Τι ερευνούν αρχές για την τραγωδία με τους 17 νεκρούς μετανάστες σε μισοβυθισμένη λέμβο - Δύο επιζώντας, 16 και 20 χρόνων

ΒΡΕΤΑΝΙΑ 07 Δεκ 2025 | 12:07

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου: Επίθεση με σπρέι, συνελήφθη ύποπτος - Αναφορές για τραυματίες

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι αρκετοί άνθρωποι δέχθηκαν ψεκασμό με "ένα είδος σπρέι πιπεριού" - Συνελήφθη ένας ύποπτος

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ 07 Δεκ 2025 | 09:14

Καλάβρυτα: Βίντεο από τη στιγμή του σεισμού των 4,6 Ρίχτερ

Ο σεισμός έγινε αισθητός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Δεκ 2025 | 08:51

Ζάκυνθος: "Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια του" - Συγκλονίζει ο πατέρας του 2χρονου για τον φρικτό θάνατο του παιδιού του

Ο πατέρας του 2χρονου στη Ζάκυνθο ανέφερε ότι ο σκύλος ήταν αδέσποτος και τον είχαν πάρει στο σπίτι για να μη βλάψει άλλα ζώα στο χωριό

ΕΛΑΣ 06 Δεκ 2025 | 15:34

Σπείρα λήστευε πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών στην Αττική - Εξιχνιάστηκαν έξι ληστείες

Ο 20χρονος κατηγορούμενος εργαζόταν ως ταμίας σε δύο εκ των πρακτορείων στα οποία είχε διαπράξει ληστείες η συμμορία

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 06 Δεκ 2025 | 11:36

Σοκαριστικό τροχαίο: Η στιγμή που ΙΧ πέφτει σε μπάρες και σε λεωφορείο στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του ΙΧ που προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ BYRON 06 Δεκ 2025 | 10:18

Ο ποταμός Ενιπέας απειλεί τη Θεσσαλία - Εκκενώθηκε οικισμός, σε απόγνωση οι κάτοικοι - "Κάθε χρόνο θα πνιγόμαστε;"

Εκκένωση χωριού λόγω υπερχείλισης παραπόταμου του Ενιπέα στη Λάρισα - Σε επιφυλακή άλλες πέντε κοινότητες

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Δεκ 2025 | 16:40

Θεσσαλονίκη: "Πάτα τον" - Για σοβαρό επεισόδιο με αγρότες σε τρακτέρ εναντίον των ΜΑΤ, μιλάει η κυβέρνηση

Όπως φαίνεται σε βίντεο, ένα τρακτέρ κάνει όπισθεν με ταχύτητα προς το μέρος ανδρών των ΜΑΤ - Δακρυγόνα και επεισόδια

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Δεκ 2025 | 15:09

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με αγρότες και ΜΑΤ - Προσπάθησαν να κινηθούν προς το αεροδρόμιο Μακεδονία

Ένταση με τους αγρότες που θέλησαν να περάσουν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" - Δακρυγόνα και χημικά

ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ 05 Δεκ 2025 | 11:56

Πανικός σε πτήση κατά την απογείωση: Γέμισε καπνούς η καμπίνα αεροσκάφους Airbus 320

Σκηνές πανικού μέσα σε αεροπλάνο κατά τη διαδικασία της απογείωσης - Η καμπίνα γέμισε καπνούς

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 04 Δεκ 2025 | 18:48

Κακοκαιρία Byron: Κατολισθήσεις και πλημμύρες στα νότια της Κρήτης έφεραν οι βροχοπτώσεις [εικόνες - βίντεο]

Bροχοπτώσεις στην Κρήτη έχουν προκαλέσει προβλήματα κυρίως στα νότια της μεγαλονήσου, στην ευρύτερη περιοχής της Ιεράπετρας Λασιθίου και στο Ηράκλειο

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 04 Δεκ 2025 | 17:56

Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λακωνία - Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι, πλημμύρισαν χείμαροι, έκλεισαν δρόμοι

Στον Πλάτανο και στις Αιγιές του Γυθείου η έντονη βροχή έχει μετατρέψει σε χειμάρρους τους δρόμους

ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 04 Δεκ 2025 | 14:38

Σαρώνει η κακοκαιρία Byron: Πλημμύρες σε Ρόδο, Ζάκυνθο και Κρήτη - 112 για Μάνη, Ευρώτα και Πιερία

Ακραία φαινόμενα από την κακοκαιρία Byron προκαλούν σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας

ΤΟΝ ΕΚΟΨΕ 04 Δεκ 2025 | 11:54

"Επίθεση" στην κόρη του Πούτιν από Ουκρανό δημοσιογράφο: "Πάρτον τώρα τηλέφωνο για να τελειώσει τον πόλεμο"

Την νεαρή Ελιζαβέτα Κριβονόγκι που φέρεται να είναι η "κρυφή κόρη" του Πούτιν εντόπισε Ουκρανός δημοσιογράφος στο Παρίσι - Ο διάλογος που είχαν

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΛΥΔΑΣ 03 Δεκ 2025 | 18:26

Αυτός είναι ο χάρτης που δείχνει πώς θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία - Σε κόκκινο συναγερμό οκτώ περιοχές

Σφοδρή κακοκαιρία με βροχοπτώσεις θα έχουν όχι μόνο μεγάλη ένταση αλλά και διάρκεια

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 03 Δεκ 2025 | 17:20

Σέρρες: Η στιγμή που η αστυνομική κλούβα... σπιντάρει για να σπάσει τον κλοιό των αγροτών [βίντεο]

Όπως φαίνεται σε βίντεο, ο οδηγός πατάει γκάζι, κάνει αναστροφή και περνάει με ταχύτητα ανάμεσα από τα τρακτέρ

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 03 Δεκ 2025 | 15:45

Δεν σταματούν οι αγρότες: Άνοιξε το τελωνείο των Ευζώνων - Κομμένη η εθνική στα Μάλγαρα - Πού έχει μπλόκα

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα

60 ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ 03 Δεκ 2025 | 13:41

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αττική: Έφοδοι σε καταυλισμούς για σπείρα που έκανε διαρρήξεις και απάτες

Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή 11 που συμμετείχαν σε πάνω από 60 κλοπές και διαρρήξεις

ΔΕΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ 03 Δεκ 2025 | 11:59

Απίστευτο βίντεο με νταλίκα να κρέμεται από γέφυρα: Εχασε τον έλεγχο λόγω παγετού στη Βιρτζίνια

Οδηγός κρεμόταν από γέφυρα μέσα στην καμπίνα του φορτηγού του που είχε εκτραπεί εξαιτίας του παγετού στη Βιρτζίνια - Πώς τον διέσωσαν.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 02 Δεκ 2025 | 16:32

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες: Ενισχύονται τα μπλόκα στους δρόμους - Κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα στη Λάρισα

Αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες, με τα μπλόκα να ενισχύονται με περισσότερα τρακτέρ

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ 01 Δεκ 2025 | 18:08

Εκατόμβη νεκρών από τις πλημμύρες στην Ασία: 800 θύματα σε Ινδονησία, Μαλαισία και Ταΐλάνδη [Βίντεο]

Η νοτιοανατολική Ασία χτυπήθηκε αλύπητα από τα καιρικά φαινόμενα - Οι νεκροί σε Ινδονησία, Μαλαισία και Ταίλάνδη υπολογίζονται στους 800

ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑ 01 Δεκ 2025 | 15:31

Αγρότες: Κλειστή η Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης στη Νίκαια - Αποκλεισμένος ο Ε65 - Πάνω από 3.000 τρακτέρ

Στα δύο η χώρα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις - Στη Λάρισα για 2η ημέρα τα τρακτέρ κρατούν κλειστή την εθνική οδό

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 01 Δεκ 2025 | 12:24

Έκλεισαν την Εθνική στα Μάλγαρα οι αγρότες - Επεισόδιο με ΙΧ που έπεσε πάνω σε τρακτέρ [βίντεο]

Αγρότες από τα Μάλγαρα έφτασαν στα διόδια και διέκοψαν την κυκλοφορία, παρά τον αστυνομικό φραγμό.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ 27 Νοε 2025 | 17:57
ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ 27 Νοε 2025 | 15:29

Φούσκωσε χείμαρρος στην Αμφιλοχία, ανησυχία στους κατοίκους– Γέμισε λάσπη ο Αμβρακικός [βίντεο]

Η κακοκαιρία ADEL που πλήττει από την Πέμπτη την Αιτωλοακαρνανία, είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσει χείμαρρος στην Αμφιλοχία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ 27 Νοε 2025 | 13:16

Το... έγχορδο όργανο του Πούτιν στο Κιργιστάν: Έπαιξε λίγες νότες στο παραδοσιακό κομούζ [βίντεο]

Τα επίσημα κανάλια ενημέρωσης του Κρεμλίνου έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα με τον Πούτιν να δοκιμάζει να παίξει το παραδοσιακό όργανο των Κιργιζίων.

ΑΠΟ ΤΟ 1947 26 Νοε 2025 | 16:47

Τραμπ και Μελάνια συνέχισαν την παράδοση των Ευχαριστιών: Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε χάρη σε δύο γαλοπούλες

Μία νέα εμφάνιση της Μελάνια τράβηξε τα βλέμματα την ώρα που ο Τραμπ έδινε χάρη σε δύο γαλοπούλες τηρώντας μια προεδρική παράδοση.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 26 Νοε 2025 | 11:33

Μεγάλη πυρκαγιά σε ουρανοξύστη του Χονγκ Κονγκ με 2.000 διαμερίσματα - Νεκροί και εγκλωβισμένοι [εικόνες - βίντεο]

Το φλεγόμενο κτίριο στο Χονγκ Κονγκ περιλαμβάνει περίπου 2.000 διαμερίσματα στα οποία κατοικούν 4.600 άνθρωποι.

«ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!» 25 Νοε 2025 | 16:38

Ερχονται Χριστούγεννα στον Λευκό Οίκο: Η Μελάνια με αψεγάδιαστο στιλ και σινιέ γόβες υποδέχθηκε το δέντρο

Μια ξεχωριστή πινελιά στο ντύσιμο της Μελάνια απογείωσε την εμφάνισή της - Το καρό ντεσέν στις ψηλοτάκουνες γόβες της

"ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙΝΗ" 25 Νοε 2025 | 13:48

Συγκλονιστικό βίντεο για τις γυναικοκτονίες: Η Τεχνητή Νοημοσύνη ζωντανεύει θύματα

Η Εριέττα Δρακοπούλου, Εγκληματολογική Ψυχολόγος και εθελόντρια του Οργανισμού, γίνεται η φωνή τους και μιλά για όλες όσες δεν πρόλαβαν να ακουστούν.

ΧΑΜΟΣ 24 Νοε 2025 | 18:01

Αυστραλία: Aκροδεξιά γερουσιαστής πήγε στη Βουλή με μπούρκα - "Αν δεν θέλουν να τη φοράω, να την απαγορεύσουν"

Ακροδεξιός και αντιμεταναστευτικός ακτιβισμός από Γερουσιαστή στην Αυστραλία - Έκανε εμφάνιση με μπούρκα μέσα στη Βουλή

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΚΡΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ 23 Νοε 2025 | 18:17

Κύμα ψύχους πλήττει την Ευρώπη: Απότομη πτώση του υδράργυρου και χιόνια πολύ νωρίτερα φέτος

Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πολιτικής προστασίας βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα - Το κύμα ψύχους έφτασε νωρίτερα φέτος

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 23 Νοε 2025 | 17:06

Τζουμέρκα: Δραματική διάσωση πυροσβέστη της ΕΜΑΚ που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά [Βίντεο]

O διασώστης της ΕΜΑΚ επιχειρούσε να διασχίσει τον Ραφτανίτη ποταμό για να φτάσει στον οικισμό Κουκούλια, όπου υπήρχαν εγκλωβισμένοι πολίτες

ΒΙΝΤΕΟ 21 Νοε 2025 | 17:32

Τουρκία: 25 χρόνια φυλακή σε Ουκρανό - Τον έκλεψαν, κυνήγησε τους δράστες και τους "έλιωσε" με το ΙΧ του

Στον Ουκρανό οδηγό που καταδίωξε τους δύο άνδρες που τον έκλεψαν, δεν αναγνωρίστηκε ότι έδρασε σε αυτοάμυνα

ΕΔΥΣΕ Ο ΗΛΙΟΣ 20 Νοε 2025 | 19:25

Αλάσκα: Ξεκίνησε η περίοδος της πολικής νύχτας που θα διαρκέσει 65 εικοσιτετράωρα - Εντυπωσιακό timelapse

Η βορειότερη πόλη της Βόρειας Αμερικής αποχαιρέτισε το ηλιακό φως - Οι κάτοικοι δεν θα δουν ξανά τον ήλιο μέχρι τις... 22 Ιανουαρίου 2026

ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ 19 Νοε 2025 | 09:21

Ολα τα βλέμματα στη Μελάνια: Με σμαραγδένιο φόρεμα στο επίσημο δείπνο Τραμπ για τον Σαλμάν - Παρόντες Μασκ, Ρονάλντο

Ενα λαμπερό δείπνο με εκλεκτούς προσκεκλημένους παρέθεσε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο, προς τιμήν του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΡΑΜΠ 19 Νοε 2025 | 08:30

"Σιωπή γουρούνα! - Είστε φρικτή": Η εξοργιστική απάντηση Τραμπ σε δυο δημοσιογράφους [βίντεο]

Ο Τραμπ επιτέθηκε με σφοδρότητα σε δύο γνωστές δημοσιογράφους, χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις και απειλές

ΒΙΝΤΕΟ 17 Νοε 2025 | 14:59

Αποκάλυψη: Τι είπε ο Μπάρον Τραμπ στο αυτί του Τζο Μπάιντεν στην ορκωμοσία του πατέρα του

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Μπάρον Τραμπ, Έρικ, μίλησε σε ένα πόντκαστ και τα αποκάλυψε όλα.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΑΣ 17 Νοε 2025 | 08:23

Το βίντεο από τα επεισόδια μεταξύ ακροαριστερών και αναρχικών στο Πολυτεχνείο - "Ντροπή τους", λέει ο Γεωργιάδης

Παραμονή της 52ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ακροαριστεροί συγκρούστηκαν με αναρχικούς στον χώρο του ιδρύματος. Το βίντεο και η αντίδραση Γεωργιάδη

ΤΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΝ 14 Νοε 2025 | 13:36

Πόσοι κλέφτες χωράνε σε ένα πορτμπαγκάζ; Ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά έγινε viral [βίντεο]

Ένα απίθανο περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σε πάρκινγκ στην Καλιφόρνια - Εννιά κλέφτες χώρεσαν σε αυτοκίνητο.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 14 Νοε 2025 | 13:22

Νέο βίντεο από την έφοδο της ΕΛΑΣ μέσα στο σπίτι των απατεώνων Ρομά που εξαπατούσαν ηλικιωμένους: "Βγες έξω"

Η συνολική λεία της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται σε περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ, σε μετρητά και πολύτιμα κοσμήματα

ΒΙΝΤΕΟ 13 Νοε 2025 | 17:16

Καθημερινές επιθέσεις αρκούδων στην Ιαπωνία: 13 νεκροί και 100 τραυματίες σε έξι μήνες - Αναλαμβάνει ο στρατός

Στους 13 οι νεκροί στην Ιαπωνία - Αναπτύσσεται στρατός - Τα απλά περίστροφα των αστυνομικών δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστεί μία αρκούδα

30 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ 1000 ΚΛΟΠΕΣ 13 Νοε 2025 | 15:04

Εξαρθρώθηκε η σπείρα των "μαϊμού" τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ που εξαπατούσαν ηλικιωμένους- Πάνω από 1.000 κλοπές

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 30 συλλήψεις για περισσότερες από 1.000 περιπτώσεις κλοπών

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 13 Νοε 2025 | 11:10
BINTEO 11 Νοε 2025 | 15:40

Η στιγμή που συνετρίβη τουρκικό μεταγωγικό C-130 στα σύνορα Γεωργίας - Αζερμπαϊτζάν

Κατέπεσε στα σύνορα Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν τουρκικό μεταγωγικό C-130 με είκοσι επιβαίνοντες - Την ελπίδα τα θύματα να είναι όσο λιγότερα εξέφρασε ο Ερντογάν

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΔΙΑΡΡΟΗ 11 Νοε 2025 | 13:18

Πανικός στην Καραϊβική: Παραθεριστές πηδούν στη θάλασσα από τουριστικό καταμαράν [βίντεο]

Το τουριστικό σκάφος που έκανε ημερήσια εκδρομή παρουσίασε διαρροή και άρχισε να βυθίζεται πολύ γρήγορα - Σε πανικό, οι επιβάτες πηδούσαν στη θάλασσα.