Follow us

Τέλος στην παρουσία μοντέλων στις εκθέσεις αυτοκινήτου με αρχή τη Γενεύη

'Οχι των τετρακίνητων, αλλά των όμορφων υπάρξεων, μετά το παγκόσμιο κύμα αποκαλύψεων για σεξουαλική εκμετάλλευσή τους, στη βιομηχανία του θεάματος

Τέλος στην παρουσία μοντέλων στις εκθέσεις αυτοκινήτου με αρχή τη Γενεύη

Οι όμορφες γυναίκες είναι συνυφασμένες με τις εκθέσεις αυτοκινήτων, αλλά αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει ριζικά από την φετινή έκθεση της Γενεύης.

Μετά τις πολλαπλές αποκαλύψεις για σεξιστικά σκάνδαλα στην βιομηχανία του θεάματος, ξεκίνησε ένα κίνημα για την προστασία της γυναίκας και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, ένας σημαντικός αριθμός βιομηχανιών αυτοκινήτου, σκοπεύει να μην συνεχίσει την …παράδοση σε μία εποχή όπου όπως αποκαλύπτουν σχετικές έρευνες, ο συνδυασμός του γυναικείου αισθησιασμού με την αυτοκίνηση, δεν πουλάει πλέον.

Σύμφωνα με το άρθρο, η Toyota και η Nissan είναι ανάμεσα στις εταιρίες που φέτος δεν θα έχουν γυναίκες με προκλητικό ντύσιμο στα περίπτερά τους. «Οι καιροί άλλαξαν», είπε στο πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της Nissan. Και συνέχισε «είναι πιο λογικό στο περίπτερο να βρίσκονται γνώστες του αντικειμένου αφού πουλάμε αυτοκίνητα».

Οι ιταλικές εταιρίες αυτοκινήτου είναι ίσως οι πιο γνωστές για τη συνεργασία με αιθέριες υπάρξεις στις εκθέσεις. Πληροφορίες όμως φέρουν την Fiat Chrysler Automobiles να έχει προβεί σε ακύρωση πολλών συμβολαίων συνεργασίας με μοντέλα για τις εκθέσεις αυτοκινήτου. Στα περίπτερα του ομίλου στη φετινή έκθεση της Γενεύης, οι παρουσία ανδρών και γυναικών θα είναι ισορροπημένη.

Αντίστοιχη φαίνεται πως είναι και η θέση του Ομίλου PSA (Citroen, Peugeot, Opel), αφού εκπρόσωπος που μίλησε στο Bloomberg είπε ότι φέτος τους καλεσμένους θα υποδέχονται άνδρες και γυναίκες οι οποίοι θα έχουν στόχο την ενημέρωση των καλεσμένων και όχι την μείωση των γυναικών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως αυτά είναι τα πιο μερακλίδικα παϊδάκια σε ολόκληρη την Αθήνα

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025 04 Νοε 2025 | 16:01

Το "Σύμπαν" του ζωγράφου Άγγελου: Μία έκθεση για τα 50 χρόνια πορείας του στην Τέχνη

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον διεθνώς αναγνωρισμένο ζωγράφο Άγγελο (Παναγιώτου) και στα πενήντα χρόνια της πορείας του στην τέχνη

ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025. 03 Νοε 2025 | 16:09

"All aboard": Παράταση για την πρωτότυπη έκθεση στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Η έκθεση επιχειρεί να διαμορφώσει μια πολυσχιδή συνθήκη συνάντησης, όπου η σύγχρονη τέχνη συνομιλεί με την αρχιτεκτονική μνήμη και τη χρηστικότητα ενός χώρου εν αναμονή.

FCEM 2025 03 Νοε 2025 | 08:07

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γυναικείας επιχειρηματικότητας - "Αυτή η γενιά μπορεί να κάνει την αλλαγή"

Σε μια περίοδο που η γυναικεία επιχειρηματικότητα αναδεικνύεται σε κινητήριο δύναμη της ανάπτυξης, η πρόεδρος του ΣΕΓΕ μιλά για τη μεγάλη διοργάνωση του FCEM 2025 στην Ελλάδα.

31 Οκτ 2025 | 12:57

"Δυτικά της Εδέμ": Εικαστική έκθεση του Βαγγέλη Καρανάσιου στην Art Prisma Gallery

Σε μια νέα ενότητα έργων, ο Βαγγέλης Καρανάσιος επαναπροσδιορίζει τα όρια του ωραίου και του εφήμερου.

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 31 Οκτ 2025 | 08:41

Από τον Τσαρούχη και τη Μερκούρη ως τον Φελίνι και την Φόντα - Η εκρηκτική ζωή του Ανδρέα Βουτσινά

Με αφορμή την προετοιμασία της έκθεσης, ιδρύθηκε και ξεκινά την επίσημη δράση του το Σωματείο των Φίλων Ανδρέα Βουτσινά.

ΣΤΟ ONASSIS READY 24 Οκτ 2025 | 11:10

H Μαρέβα Μητσοτάκη σε εγκαίνια έκθεσης: Η μοντέρνα εμφάνιση με cargo παντελόνι

H σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίστηκε στα εγκαίνια της έκθεσης "You are invited" του εμβληματικού φωτογράφου Juergen Teller

ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ 24 Οκτ 2025 | 10:54

Η παχυσαρκία επηρεάζει τη γυναικεία γονιμότητα - Τι δείχνουν μελέτες

Η νοσογόνος παχυσαρκία δεν είναι απλώς θέμα εμφάνισης. Πρόκειται για μια χρόνια μεταβολική και ορμονική διαταραχή που επηρεάζει την υγεία συνολικά και ιδιαίτερα τη γυναικεία γονιμότητα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ 23 Οκτ 2025 | 19:09

Ο σεξομανής πρίγκιπας Άντριου είχε φτιάξει δικό του "δίκτυο" για να βρίσκει γυναίκες - Προτιμούσε ξανθές μπαλαρίνες

Ο πρίγκιπας Άντριου ζητούσε από όλους στον κύκλο του να του βρουν γυναίκες με τις οποίες θα μπορούσε να βγει ραντεβού

ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 12 Οκτ 2025 | 15:38

Μαρέβα Γκραμπόφσκι για την έκθεση "Why Look at Animals?": "Aναδεικνύεται η σχέση ανθρώπων και ζώων" - H ανάρτησή της

"Στην έκθεση "Why Look at Animals?" του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης αναδεικνύεται η σχέση ανθρώπων και ζώων μέσα από έργα καλλιτεχνών.

"WHY LOOK AT ANIMALS" 12 Οκτ 2025 | 08:11

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση σε έκθεση σύγχρονης Τέχνης στο Κουκάκι - Το θέμα που τη συγκινεί

"Ξανά στο ΕΜΣΤ για μία ξενάγηση της καταπληκτικής έκθεσης "Why look at Animals", σημείωσε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

11 Οκτ 2025 | 10:39

Ένας Έλληνας φωτογράφος, έγινε θέμα στους New York Times απαθανατίζοντας ξενοδοχεία

Με αφορμή την επερχόμενη ατομική έκθεση του στο φετινό Hotel Experience στο Γκάζι, ο φωτογράφος ή καλύτερα "visual storyteller" Σταύρος Χαμπάκης, μας ξεναγεί στο κοσμοπολίτικο σύμπαν των ξενοδοχείων όλου του πλανήτη.

31 Οκτ 2025 | 12:19

Στην Ελλάδα το νέο Citroen C4

Το νέο μοντέλο της γαλλικής φίρμας έφτασε και στην ελληνική αγορά με υβριδικό κινητήρα 145 ίππων και αυτόματο κιβώτιο.