Αρπάχτηκαν άγρια Ερντογάν-Τσόμσκι για τους Κούρδους

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η δημόσια «κόντρα» ανάμεσα στον τούρκο πρωθυπουργό Τ. Ερντογάν και τον γνωστό αμερικανό φιλόσοφο Νόαμ Τσόμσκι.

arpaxtikan-agria-erntogan-tsomski-gia-tous-kourdous
SHARE THIS
0
SHARES

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η δημόσια «κόντρα» ανάμεσα στον τούρκο πρωθυπουργό Τ. Ερντογάν και τον γνωστό αμερικανό φιλόσοφο, γλωσσολόγο και διανοούμενο Νόαμ Τσόμσκι.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ερντογάν εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του Τσόμσκι κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον τούρκων διπλωματών που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Κατηγόρησε τόσο τον Τσόμσκι όσο και άλλους αριστερούς διανοούμενους ότι είναι «αδαείς» και «συμπαθούντες της τρομοκρατίας». 

Η απάντηση από τον αμερικανό φιλόσοφο ήρθε σήμερα μέσω του βρετανικού Guardian.

Ο Τσόμσκι κατηγόρησε τον Ερντογάν για δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. «Ο ίδιος ο Ερντογάν ευθύνεται για την κρίση στην χώρα του με την τεχνητή κλιμάκωση της έντασης που έχει καλλιεργήσει στο Κουρδικό ζήτημα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσόμσκι με εκατοντάδες άλλους υποστηρικτές της καμπάνιας «Ειρήνη στο Κουρδιστάν» απέστειλαν ανοικτή επιστολή προς τον Ερντογάν καλώντας τον να τερματίσει τον αποκλεισμό των κουρδικών πόλεων και τις επιθέσεις έναντι των κατοίκων τους.

Τότε ο Ερντογάν είχε εξαπολύσει επίθεση σε ακαδημαϊκούς και συγγραφείς, μεταξύ αυτών ο Νόαμ Τσόμσκι, για την κριτική που ασκούν στην κυβέρνησή τους λέγοντας: «Να διαλέξετε πλευρά. Είτε είστε με την τουρκική κυβέρνηση, είτε με τους τρομοκράτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook