Το ταξίδι της επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ανναλένα Μπέρμποκ στην Αυστραλία καθυστερεί, καθώς το αεροσκάφος της αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η κυρία Μπέρμποκ αναμενόταν σήμερα στην Αυστραλία, πρώτο προορισμό της εβδομαδιαίας περιοδείας της στην περιοχή της Ωκεανίας και του Ειρηνικού, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί επίσης τη Νέα Ζηλανδία και τα Φίτζι.
Όμως, μετά τον ενδιάμεσο σταθμό στο Αμπού Ντάμπι (ΗΑΕ) για ανεφοδιασμό με καύσιμα, το αεροσκάφος με την ΥΠΕΞ και την υπόλοιπη γερμανική αντιπροσωπεία χρειάστηκε να ρίξει το μεγαλύτερο μέρος των καυσίμων του στη θάλασσα και να γυρίσει πίσω.
Εκπρόσωπος των υπηρεσιών της κυρίας Μπέρμποκ που βρισκόταν στην πτήση εξήγησε ότι "εξαιτίας μηχανικού προβλήματος, πρέπει να επιστρέψουμε στο Αμπού Ντάμπι για λόγους ασφαλείας. Βρίσκονται υπό εξέταση επιλογές για περαιτέρω διευθετήσεις".
Λίγη ώρα μετά την απογείωση, ο κυβερνήτης ενημέρωσε τους επιβάτες πως υπήρχε πρόβλημα διότι δεν μπορούσε να σηκώσει τα πτερύγια καμπυλότητας. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε ξανά στο Αμπού Ντάμπι στις 05:33 [σ.σ. τοπική ώρα· στις 04:33 ώρα Ελλάδας].
Δεν είναι σαφές αν η καθυστέρηση θα επηρεάσει το ταξίδι και πώς.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η γερμανίδα ΥΠΕΞ αντιμετωπίζει πρόβλημα σε ταξίδι της εξαιτίας βλάβης σε κυβερνητικό αεροσκάφος. Στα μέσα Μαΐου, χρειάστηκε να περιμένει στο Κατάρ, διότι έσκασε λάστιχο του αεροπλάνου της στη Ντόχα.
Ούτε είναι η πρώτη αξιωματούχος της Γερμανίας που βλέπει το πρόγραμμά της να υφίσταται ανατροπή λόγω προβλημάτων σε αεροπλάνα της Λουφτβάφε.
Τον Νοέμβριο του 2018, Airbus της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που φέρει το όνομα του Κόνραντ Αντενάουερ, χρειάστηκε να επιστρέψει στη Γερμανία ενώ μετέφερε στο Μπουένος Άιρες για να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής της G20 την τότε καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον τότε αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, λόγω βλάβης.
Τον Οκτώβριο του 2018, τρωκτικά μάσησαν μέρος της καλωδίωσης του ίδιου αεροσκάφους στην Ινδονησία, από όπου επέστρεφε ο κ. Σολτς έπειτα από εργασίες του.
Ενώ τον Δεκέμβριο του 2016, η γερμανίδα τότε υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σήμερα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είδε να διακόπτεται το ταξίδι της στο Μαλί λόγω προβλήματος σε υπολογιστή του Airbus A340 που τη μετέφερε.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr