Βρετανία: Δεύτερος θάνατος σε γνωστή αλυσίδα έτοιμου φαγητού

Δεύτερο περιστατικό θανάτου από αλλεργικό σοκ στην αλυσίδα έτοιμων γευμάτων pret a Manger στη Βρετανία έρχεται στη δημοσιότητα.

bretania-deuteros-thanatos-se-gnwsti-alusida-etoimou-fagitou
SHARE THIS
0
SHARES

Δεύτερο περιστατικό θανάτου από αλλεργικό σοκ στην αλυσίδα έτοιμων γευμάτων pret a Manger στη Βρετανία έρχεται στη δημοσιότητα. Μία 15χρονη επίσης έχασε τη ζωή της καταναλώνοντας σάντουιτς από κατάστημα της αλυσίδας. 

Ο  δεύτερος πελάτης πέθανε από αλλεργικό σοκ, εξαιτίας ενός συστατικού που περιείχε μια πίτα, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε η ίδια η εταιρεία και αναφέρει η εφημερίδα Guardian.

Η πίτα super-veg rainbow υποτίθεται ότι δεν περιείχε γαλακτοκομικά. Η αλυσίδα υποστήριξε, ότι οι προμηθευτές της, της πούλησαν υποτιθέμενο γιαούρτι χωρίς γαλακτοκομικά, αλλά εκείνο βρέθηκε ότι περιείχε πρωτεΐνη ορού γάλακτος.

Πάντως η αλυσίδα με τα σάντουιτς βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών έπειτα από τον θάνατο της 15χρονης Νατάσα Έντναν-Λέιπεραουζ. Η κοπέλα ήταν αλλεργική στο σουσάμι και πέθανε το 2016, αφού έφαγε μια μπαγκέτα της αλυσίδας.

Ο δεύτερος πελάτης κατέρρευσε και πέθανε στις 27 Δεκεμβρίου του 2017, αφού έφαγε μια πίτα σε κατάστημα του Μπαθ.

Η εταιρεία με προϊόντα vegan CoYo, ανακάλεσε τα γιαούρτια της τον Φεβρουάριο, έπειτα από τον εντοπισμό ίχνους γαλακτοκομικών σε αυτά.

 

ΦΩΤΟ: REUTERS

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook