Διασώθηκαν 290 μετανάστες ανοικτά των ακτών της Λιβύης

Από τις δυτικές ακτές της Λιβύης έχουν αναχωρήσει τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που εγκατέλειψαν τις χώρες τους για να σωθούν από τους πολέμους

diaswthikan-290-metanastes-anoikta-twn-aktwn-tis-libuis
SHARE THIS
0
SHARES

 Η ακτοφυλακή της Λιβύης διέσωσε σήμερα 290 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτές βάρκες σε δύο επιχειρήσεις στα ανοικτά της Τρίπολης, της πρωτεύουσας της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Από τις δυτικές ακτές της Λιβύης έχουν αναχωρήσει τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που εγκατέλειψαν τις χώρες τους για να σωθούν από τους πολέμους και τη φτώχεια και θέλουν να φθάσουν σε ασφαλείς χώρες της Ευρώπης, ιδίως στην Ιταλία. Ένα σκάφος της ακτοφυλακής διέσωσε 87 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτό σε περιοχή ανοικτά της πόλης Καράμπουλι, που απέχει 50 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, δήλωσε ο Αγιούμπ Κάσεμ, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Άλλη μια ομάδα 203 μεταναστών διασώθηκε στα ανοικτά της Ζλίτεν, 160 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας, συνέχισε ο Κάσεμ. Οι μετανάστες παραδόθηκαν σε στελέχη της υπηρεσίας δίωξης της παράνομης μετανάστευσης της ΚΕΕ μετά την αποβίβασή τους στις πόλεις Χούμας και Τζανζούρ, πάντα σύμφωνα με τον Κάσεμ. Προέρχονται από αραβικά κράτη και χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και ανάμεσά τους είναι επτά γυναίκες και ένα παιδί, συμπλήρωσε.

φωτο Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook