Σε μια ζωντανή μετάδοση ο διευθυντής της εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν Jen O'Malley Dillon, δήλωσε ότι ο Μπάιντεν πρόκειται να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Όπως είπε: "Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε σαφή πορεία προς τη νίκη έως σήμερα το απόγευμα, αναμένουμε ότι ο αντιπρόεδρος θα έχει προβάδισμα σε πολιτείες που του έδωσαν σήμερα περισσότερες από 270 εκλογικές ψήφους. Ο αντιπρόεδρος θα συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε υποψήφιο για την προεδρία στην ιστορία και συνεχίζουμε να μετράμε.
Κέρδισε πάνω από το 50% των ψήφων. Είμαστε σε καλό δρόμο για να κερδίσουμε στο Μίσιγκαν περισσότερο από ό, τι έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ το 2016. Για να κερδίσουμε στο Ουισκόνσιν περισσότερο από ό, τι έκανε ο Τραμπ το 2016. Για να κερδίσουμε στην Πενσυλβανία περισσότερο από ό, τι έκανε ο Τραμπ το 2016. Και κάναμε ένα από τα κράτη του, την Αριζόνα".
"Περιμένουμε ότι κάποια στιγμή αργότερα σήμερα ο Αντιπρόεδρος θα απευθυνθεί στον αμερικανικό λαό", συμπλήρωσε ο διευθυντής της εκστρατείας του Μπάιντεν στην ενημέρωση για δημοσιογράφους στο διαδίκτυο.
Μπάιντεν: Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να μετρηθεί η ψήφος όλων
"Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να μετρηθεί η ψήφος όλων", έγραψε ο Τζο Μπάιντεν στο Twitter προλογίζοντας την ενημέρωση εκ μέρους του συμβούλου του.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κινδυνεύει να υποστεί "εξευτελιστική ήττα" αν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων και ενώ το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου είναι ακόμη αβέβαιο, εκτίμησε ο σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν.
"Αν φτάσει μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο με την παράλογη ιδέα ότι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δεν υπολογίζονται πλέον τα ψηφοδέλτια που στάλθηκαν νόμιμα από ψηφοφόρους οι οποίοι δικαιούνται να ψηφίσουν, αλλά ακόμη δεν είχαν καταμετρηθεί τη στιγμή που θα το ήθελε ο Ντόναλντ Τραμπ, κινδυνεύει να υποστεί μια από τις πιο εξευτελιστικές ήττες που έχει υποστεί ποτέ πρόεδρος ενώπιον του ανώτατου δικαστικού θεσμού της χώρας", είπε ο Μπον Μπάουερ, πρώην νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr