Follow us

Σόρος: Γιατί ο Τραμπ και η ριζοσπαστική Δεξιά θέλουν να τον "γκρεμίσουν"

Ο Τραμπ από καιρό επικρίνει την οικογένεια Σόρος και έχει υποστηρίξει πολλές από τις θεωρίες που αφορούν τον Τζορτζ Σόρος την τελευταία δεκαετία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις όπου ο Ντόναλντ Τραμπ έχει στρέψει τα πυρά του κατά αριστερών ομάδων, για τον συντονισμό της πολιτικής βίας, μετά την δολοφονία του Τσάρλι Κερκ, πολύ περισσότερο δε κατά του Τζορτζ Σόρος, δηλώνοντας ότι θα ξεκινήσει έρευνες για εγχώρια τρομοκρατία κατά ριζοσπαστικών ομάδων και ατόμων, αλλά χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις για οποιαδήποτε παράνομη πράξη του δισεκατομμυριούχου.

Όπως αναφέρει το Forbes σε άρθρο που αναδημοσιεύει το capital.gr, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει δώσει από τότε εντολή σε διάφορα γραφεία εισαγγελέων των ΗΠΑ να συντάξουν σχέδια για τη διερεύνηση της φιλανθρωπικής οργάνωσης του Σόρος, Open Society Foundations, καθώς ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ επανέλαβε τους ισχυρισμούς της δεξιάς ότι "η φιλανθρωπική οργάνωση έχει δωρίσει 80 εκατ. δολάρια σε ομάδες που συνδέονται με την τρομοκρατία ή την εξτρεμιστική βία", σύμφωνα με δημοσίευμα του New York Times (η Open Society Foundations καταδίκασε τους ισχυρισμούς ως "πολιτικά υποκινούμενες επιθέσεις κατά της κοινωνίας των πολιτών").

Ωστόσο, όταν προέτρεψε τους εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη στον Σόρος, το υπουργείο Δικαιοσύνης επικαλέστηκε μια έκθεση του Capital Research Center, μιας συντηρητικής ομάδας παρακολούθησης, η οποία δεν αποδεικνύει ρητά ότι η φιλανθρωπική οργάνωση του Σόρος πλήρωσε εν γνώσει της τους δικαιούχους για να παραβιάσουν τον νόμο, ή ότι τα κεφάλαια που έλαβαν από το Open Society Foundations χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη πράξεων βίας ή τρομοκρατίας. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Capital Research Center, Σκοτ Γουόλτερ, δήλωσε στους Times ότι η ομάδα του δεν είχε βρει αποδείξεις ότι η φιλανθρωπική οργάνωση του Σόρος είχε διαπράξει έγκλημα, σημειώνοντας ότι "εκπλήσσονταν" που το υπουργείο Δικαιοσύνης πρότεινε στους εισαγγελείς να χρησιμοποιήσουν την έκθεση.

Διαβάστε Επίσης

Οι κατηγορίες του Τραμπ κατά του Σόρος

Ο Τραμπ από καιρό επικρίνει την οικογένεια Σόρος και έχει υποστηρίξει πολλές από τις θεωρίες που αφορούν τον Τζορτζ Σόρος την τελευταία δεκαετία. Σε μια διαφήμιση στο τέλος της πρώτης προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ καταδικάζει το "διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο" και ισχυρίζεται ότι η κυβέρνησή του θα "ανακτήσει τη χώρα για εσάς", ενώ εμφανίζονται εικόνες του Σόρος, της πρώην προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, και του διευθύνοντος συμβούλου της Goldman Sachs, Λόιντ Μπλάνκφιν, οι οποίοι είναι όλοι Εβραίοι. Η Αντι-Δυσφημιστική Ένωση και ο γερουσιαστής Αλ Φράνκεν, Δημοκρατικός από τη Μινεσότα, κατήγγειλαν τον Τραμπ για την προώθηση του αντισημιτικού στερεότυπου ότι Εβραίοι ελέγχουν την κυβέρνηση. Το 2023, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ, ξεκίνησε τη διεξαγωγή έρευνας για τις πληρωμές που έκανε ο Τραμπ στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να εξασφαλίσει τη "σιωπή" της, επειδή ο Μπραγκ πληρωνόταν από τον Σόρος. Ο ισχυρισμός του Τραμπ φαίνεται να βασίζεται σε μια δωρεά 1 εκατ. δολαρίων που έκανε ο Σόρος στο Color of Change PAC, το οποίο ξόδεψε σχεδόν 500.000 δολάρια για την υποστήριξη της εκστρατείας του Μπραγκ το 2021, επιπλέον μιας δωρεάς 7 εκατ. δολαρίων που έδωσε ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός συνδεδεμένος με το Open Society Foundations στο Color of Change's 501(c)(4). Ο Σόρος αρνήθηκε την κατηγορία της συνωμοσίας και είπε για τον Μπραγκ: "Δεν τον γνωρίζω" και πίστευε ότι "κάποιοι από τη δεξιά" θα προτιμούσαν να επικεντρωθούν στις "παράλογες" θεωρίες που τον συνδέουν με τον Μπραγκ, παρά στις "σοβαρές κατηγορίες κατά του πρώην προέδρου".

Γιατί η Open Society αντιμετωπίζει τόσες πολλές συνωμοσίες;

Το Open Society Foundations λειτουργεί ως ένα παγκόσμιο δίκτυο ιδρυμάτων που χορηγούν επιχορηγήσεις ερευνητικών πρωτοβουλιών και προγραμμάτων υπεράσπισης. Η χρηματοδότηση υποστηρίζει σε μεγάλο βαθμό ομάδες, μεγάλες και μικρές, που προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα και τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης. Ο Σόρος ίδρυσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα το 1979 και άρχισε να χρηματοδοτεί υποτροφίες για μαύρους φοιτητές κολεγίων στη Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια του απαρτχάιντ, ενώ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, το φιλανθρωπικό ίδρυμα χρηματοδότησε προσπάθειες για την απελευθέρωση της επικοινωνίας στην κομμουνιστική Ανατολική Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια, το Open Society Foundations έχει δεσμεύσει εκατομμύρια για την καταπολέμηση των εθνοτικών διακρίσεων στην Ευρώπη, την προώθηση της πράσινης οικονομικής ανάπτυξης στη Νότια Αμερική και την υποστήριξη ομάδων στις ΗΠΑ που προωθούν την υγεία των γυναικών και τη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος, μεταξύ άλλων θεμάτων. Ο Άλεξ Σόρος, γιος του Τζορτζ, ανέλαβε τη διεύθυνση του ιδρύματος το 2023.

Συνωμοσιολογικές θεωρίες που διαδόθηκαν στα social media την τελευταία δεκαετία ισχυρίζονται ψευδώς ότι ο Σόρος χρηματοδότησε διαδηλώσεις μετά την εκλογή του Τραμπ το 2016, διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matter το 2016 και το 2020, καθώς και διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε πανεπιστημιουπόλεις, ενώ σύμφωνα με άλλες θεωρίες, ο Σόρος διηύθυνε την Antifa. Τα Ιδρύματα Open Society χρηματοδοτούν οργανώσεις που συχνά συμμετέχουν σε τέτοιες διαδηλώσεις, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι χρηματοδοτούν τις διαδηλώσεις άμεσα. Εν τω μεταξύ, η Antifa, ένα αποκεντρωμένο και φαινομενικά χωρίς ηγέτη πολιτικό κίνημα, χαρακτηρίστηκε από τον Τραμπ ως εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση τον Σεπτέμβριο. Ο πρώην βουλευτής Ματ Γκέιτς, Ρεπουμπλικανός από τη Φλόριντα, και ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, Ρεπουμπλικανός από το Τέξας, συνέδεσαν ψευδώς τον Σόρος και τη φιλανθρωπική του δράση με την Antifa πολλές φορές την τελευταία δεκαετία, ισχυριζόμενοι ότι ήταν υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση των διαδηλώσεων της Antifa κατά τη διάρκεια της πρώτης προεδρίας του Τραμπ. Το 2018, ο Τραμπ κατηγόρησε αβάσιμα τον Σόρος ότι χρηματοδότησε διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια της ακρόασης για τον διορισμό του δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Μπρετ Κάβανο, και πιο πρόσφατα συνέδεσε τον Σόρος με την υποτιθέμενη "αριστερή τρομοκρατία". Το Open Society Foundations έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι έχει πληρώσει διαδηλωτές ή συντονίσει διαμαρτυρίες, προσθέτοντας ότι αντιτίθεται "σε όλες τις μορφές βίας, συμπεριλαμβανομένων των βίαιων διαμαρτυριών".

24,2 δισ. δολάρια. Αυτό είναι το ποσό που, σύμφωνα με την φιλανθρωπική οργάνωση, έχει δαπανήσει το Ίδρυμα Open Society του Σόρος για τα προγράμματά του σε διάστημα πάνω από τρεις δεκαετίες. Το ίδρυμα διέθεσε περισσότερα από 1,2 δισ. δολάρια πέρυσι, με το μεγαλύτερο μέρος (242 εκατ. δολάρια) να διατίθεται στις ΗΠΑ, ακολουθούμενο από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (117,1 εκατ. δολάρια), την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία (83,7 εκατ. δολάρια) και την Αφρική (69,9 εκατ. δολάρια). Το 2017, ο Σόρος μεταβίβασε 18 δισ. δολάρια από την περιουσία του στο Open Society Foundations, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των δωρεών του από το 1984 σε πάνω από 32 δισ. δολάρια.

ΣΟΡΟΣ

Τι γνωρίζουμε για τις πολιτικές πεποιθήσεις του Τζορτζ Σόρος;

Ο Σόρος συνδέεται ευρέως με αριστερές και προοδευτικές ιδέες εδώ και δεκαετίες, ενώ τα Open Society Foundations του έχουν προσφέρει δωρεές σε φιλελεύθερους σκοπούς. Στις ΗΠΑ, ο Σόρος είναι εδώ και δεκαετίες κριτικός του πολέμου κατά των ναρκωτικών, υποστηρίζει τις προσπάθειες για το γάμο ομοφύλων, την προστασία των μεταναστών, προωθεί τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης και είναι ένθερμος υποστηρικτής της νομιμοποίησης της ιατρικής μαριχουάνας, μεταξύ άλλων θεμάτων. Κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2004, ο Σόρος δήλωσε ότι "κεντρικός στόχος της ζωής του" ήταν η ανατροπή του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους, τον οποίο κατηγόρησε ότι καθοδηγούνταν από μια "ιδεολογία υπεροχής", συγκρίνοντας την προεδρία του με το ναζιστικό καθεστώς. Ο Σόρος δώρισε περίπου 23,6 εκατ. δολάρια σε δημοκρατικές πολιτικές επιτροπές δράσης (PAC), συμπεριλαμβανομένων 12 εκατ. δολαρίων στην Joint Victory Campaign 2004. Ο Σόρος ήταν ένας από τους σημαντικότερους δωρητές των PAC που υποστήριξαν την εκστρατεία του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα το 2008 και το ταμείο για την ορκωμοσία του. Ο Σόρος συνέβαλε με περίπου 6 εκατ. δολάρια στις προσπάθειες υποστήριξης της προεδρικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον το 2016. Τα τελευταία χρόνια, ο Σόρος έχει χαρακτηρίσει τον Τραμπ ως "απατεώνα και απόλυτο ναρκισσιστή", λέγοντας το 2021 ότι "ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν ούτε ο Τραμπ ούτε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ήταν στην εξουσία".

Πότε ξεκίνησαν οι θεωρίες συνωμοσίας για τον Σόρος;

Οι ευρύτερες επικρίσεις και οι αντισημιτικές κατηγορίες εναντίον του Σόρος έκαναν την εμφάνισή τους τη δεκαετία του 1990, όταν το ταμείο Quantum του στοιχημάτισε εναντίον της βρετανικής λίρας και των νομισμάτων της Ασίας. Ο τότε πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Μαχαθίρ Μοχάμαντ, κατηγόρησε τον Σόρος ότι υποτίμησε σκόπιμα το ρινγκίτ της Μαλαισίας και ισχυρίστηκε ότι μια εβραϊκή συνωμοσία διαταράσσει την οικονομία της, υποστηρίζοντας ότι "ένας Εβραίος προκάλεσε την πτώση του νομίσματος και, συμπτωματικά, ο Σόρος είναι Εβραίος". Το κυβερνών κόμμα της Ουγγαρίας κατηγόρησε τον Σόρος ότι ηγήθηκε μιας εβραϊκής προσπάθειας το 1992 για την καταστολή της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Ένας εξέχων Ούγγρος πολιτικός της εποχής χαρακτήρισε τον Σόρος μαριονέτα της "Ιερουσαλήμ". Η ADL δήλωσε ότι ο Σόρος έγινε "αποδιοπομπαίος τράγος" για τις δεξιές ομάδες που αντιτάχθηκαν στην υποστήριξή του σε φιλελεύθερες αιτίες, καθώς το Open Society Foundations επέκτεινε τις δραστηριότητές του. Καθώς ο Σόρος έγινε σύμβολο του εβραϊκού "ελέγχου, πλούτου και εξουσίας", η κριτική για τις φιλανθρωπικές του προσπάθειες και τις πολιτικές του πεποιθήσεις άρχισε να προωθεί παραδοσιακές αντισημιτικές μεταφορές, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας του "κουκλοθέατρου", σύμφωνα με την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή.

Συντηρητικοί σχολιαστές κατηγορούν τον Σόρος ότι χειραγωγεί την πολιτική των Δημοκρατικών

Δεξιοί αμερικανοί σχολιαστές άρχισαν να κατηγορούν τον Σόρος ότι χειραγωγεί την πολιτική των Δημοκρατικών, μετά την αντίθεσή του στον Μπους και την οικονομική υποστήριξη που παρείχε στην εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα. Από το 2010, αρκετοί συντηρητικοί σχολιαστές έχουν στοχεύσει τον Σόρος: ο Γκλεν Μπεκ του Fox News κατηγόρησε τον Σόρος ότι είναι "κουκλοπαίχτης", ο Μπιλ Ο'Ράιλι χαρακτήρισε τον Σόρος "εξτρεμιστή" που είναι "εξαιρετικά επικίνδυνος", Ο Rush Limbaugh ισχυρίστηκε ότι ο Σόρος "κινούσε τα νήματα" κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ομπάμα. Ο παρουσιαστής του InfoWars και δεξιός συνωμοσιολόγος Alex Jones χαρακτήρισε τον Σόρος "κακό", ισχυρίστηκε ότι ο Σόρος διηύθυνε μια "εβραϊκή μαφία" και οργάνωνε προσπάθειες για την ανατροπή της αμερικανικής κυβέρνησης. Οι επιθέσεις των σχολιαστών εναντίον του Σόρος χαρακτηρίστηκαν ευρέως και καταδικάστηκαν ως αντισημιτικές.

Ο Σόρος κατηγορήθηκε για συνεργασία με τους Ναζί

Μια άλλη αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας κυκλοφόρησε στα social media το 2018, σύμφωνα με την οποία ο Σόρος, η οικογένεια του οποίου επέζησε της ναζιστικής κατοχής της Ουγγαρίας και του Ολοκαυτώματος, συνεργάστηκε με τους Ναζί. Το κίνημα πήρε δύναμη μετά την ηθοποιό Ρόζαν Μπαρ, η οποία διέδωσε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας σε μια φρενίτιδα στα social media, γράφοντας: "Ο Τζορτζ Σόρος είναι ένας Ναζί που παρέδωσε τους συναδέλφους του Εβραίους για να δολοφονηθούν στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και έκλεψε τον πλούτο τους". Το μήνυμα της Μπαρ μοιράστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο οποίος αργότερα αρνήθηκε ότι μοιράστηκε "οτιδήποτε αντισημιτικό". Ο Άλεξ Τζόουνς υποστήριξε τους ισχυρισμούς της Μπαρ και ισχυρίστηκε ότι ο Σόρος παραδέχτηκε τη συνεργασία του με τους Ναζί σε μια συνέντευξη το 1998, αν και ο Σόρος είπε στο "60 Minutes" ότι βίωσε ένα "τεράστιο κακό, μια πολύ προσωπική εμπειρία του κακού".

Ο υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ φέρεται να υπηρέτησε υπό τον Σόρος όταν το Quantum Fund στοιχημάτισε κατά της βρετανικής λίρας. Ο Ντέιβιντ Σμικ, σύμβουλος του Σόρος εκείνη την εποχή, δήλωσε στην Times ότι ο Μπέσεντ "μπορούσε να δει τις αδυναμίες με έναν τρόπο που οι περισσότεροι άλλοι άνθρωποι στις χρηματοπιστωτικές αγορές δεν έβλεπαν".

Πώς ο Τζορτζ Σόρος έγινε δισεκατομμυριούχος;

Το Forbes κατέταξε τον Σόρος ως τον έβδομο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο το 2011, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 22 δισ. δολαρίων, την πρώτη του φορά μεταξύ των 10 πλουσιότερων. Έπεσε από την πρώτη δεκάδα αφού ο Σόρος διέθεσε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες το 2017, και τώρα κατατάσσεται ως ο 483ος πλουσιότερος άνθρωπος με καθαρή περιουσία που εκτιμάται σε 7,5 δισ. δολάρια. Γεννημένος στην Ουγγαρία το 1930, ο Σόρος έφυγε από τη Βουδαπέστη το 1947 για το Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως αχθοφόρος σιδηροδρόμων και σερβιτόρος για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του στο London School of Economics, σύμφωνα με τη φιλανθρωπική του οργάνωση, το Open Society Foundations. Μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1956 και εργάστηκε ως έμπορος στη Νέα Υόρκη μέχρι το 1970, όταν ο Σόρος συνίδρυσε το hedge fund του, που αργότερα έγινε γνωστό ως Quantum Fund, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είχε ετήσια απόδοση επένδυσης 32% μέχρι το 1999. Το Quantum Fund μετατράπηκε σε οικογενειακό γραφείο για τη διαχείριση της περιουσίας της οικογένειας Σόρος το 2011.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη αγορά δίπλα στο κύμα: Τι έφτιαξαν πάλι στη Βουλιαγμένη;

Ice skating δίπλα στη θάλασσα, γιορτινές γεύσεις, pop-up stores ελληνικών brands, δημιουργικά workshops και live μουσική συναντούν τους κορυφαίους οίκους μόδας που υπογράφουν την πολυτέλεια των ημερών.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΕΝΤΑΣΗ 17 Δεκ 2025 | 19:14

Η Bενεζουέλα απαντά στον Τραμπ: "Ο στρατός μας δεν πτοείται από τις απειλές σου"

"Η αξιοπρέπεια αυτής της πατρίδας δεν είναι διαπραγματεύσιμη, ούτε υποκλίνεται σε κανέναν", πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας

ΗΠΑ 17 Δεκ 2025 | 12:50

Τραμπ: Eπτά ακόμα χώρες στον κατάλογο των χωρών με πλήρη ταξιδιωτική απαγόρευση

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι η διευρυμένη απαγόρευση τίθεται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου.

«ΔΕΝ ΠΙΝΩ ΑΛΚΟΟΛ» 17 Δεκ 2025 | 08:59

Τραμπ: Απόλυτη στήριξη στην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου παρά τα όσα είπε - "Παραπλανητική η παρουσίαση"

"Το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν. Έχω μια έντονη, εθιστική προσωπικότητα. Γι’ αυτό και είμαι τυχερός που δεν πίνω αλκοόλ", δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΗΠΑ 17 Δεκ 2025 | 08:01

Τραμπ: "Ξένη τρομοκρατική οργάνωση η Βενεζουέλα" - Ανακοίνωσε τον πλήρη ναυτικό αποκλεισμό της

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακήρυξε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας "ξένη τρομοκρατική οργάνωση" - Διέταξε τον αποκλεισμό όλων των πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ 16 Δεκ 2025 | 23:44

Ο Τραμπ θα απευθύνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό τα ξημερώματα της Πέμπτης

Ο Τραμπ δεν αναφέρθηκε στο περιχεόμενο της ομιλίας του ωστόσο σε ανάρτησή του στο Truth Social κάνει λόγο για μία υπέροχη χρονιά

ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ 16 Δεκ 2025 | 22:45

"Απασφάλισε" η προσωπάρχης του Λευκού Οίκου: Δηλωμένος χρήστης κεταμίνης ο Μασκ, θιασώτης θεωριών συνωμοσίας ο Βανς

Σάλο προκάλεσε η συνέντευξη στο Vanity Fair της Σούζι Γουάιλς - Πώς ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να... μαζέψει όσα ειπώθηκαν, απόλυτη στήριξη της παρείχε ο Τραμπ

VANITY FAIR 16 Δεκ 2025 | 19:50

Ο Τραμπ έχει "την προσωπικότητα αλκοολικού" - Αναταραχή από τις δηλώσεις της προσωπάρχη του

Η Σούζι Γουάιλς, κομβικής σημασίας πρόσωπο στην προεκλογική εκστρατεία και τώρα στην κυβέρνηση, έδωσε σειρά συνεντεύξεων

ΒΡΕΤΑΝΙΑ 16 Δεκ 2025 | 16:18

Στάρμερ: Θέμα που αφορά τον ίδιο τον σταθμό η αγωγή του Τραμπ κατά του BBC

Δεν παίρνει σαφή θέση στην κόντρα μεταξύ Τραμπ και BBC ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

ΝΕΑ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΝΤΟΧΑ 16 Δεκ 2025 | 10:51

Το Ισραήλ ζητά τον πλήρη αφοπλισμό της Χαμάς για να προχωρήσει το σχέδιο Τραμπ

Η Χαμάς επιμένει στο "πάγωμα" των όπλων της, ενώ το Ισραήλ απορρίπτει τις θέσεις της.

16 Δεκ 2025 | 07:04

Ο Τραμπ κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του BBC - Ζητά αποζημίωση 5 δισεκ. δολάρια

Ο Τραμπ ανοίγει έτσι, για πρώτη φορά, διεθνές μέτωπο στη σύγκρουσή του με μέσα ενημέρωσης την κάλυψη των οποίων θεωρεί ψευδή ή προκατειλημμένη εναντίον του.

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ 15 Δεκ 2025 | 19:08

Ουκρανικό: Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Ζελένσκι να δώσει στη Ρωσία Ντονέτσκ και Λουχάνσκ - Στο Κίεβο το "μπαλάκι"

Μίνι ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής για το Ουκρανικό θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας 15/12 στο Βερολίνο

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ 15 Δεκ 2025 | 17:57

Απαράδεκτη ανάρτηση Τραμπ για τον δολοφονημένο Ρομπ Ράινερ: "Είχε εμμονή μαζί μου ο πρώην πετυχημένος σκηνοθέτης"

Με μια ανάρτηση στο Truth Social, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιτίθεται στον δολοφονημένο Ρομπ Ράινερ και τον κατηγορεί ότι είχε… εμμονή εναντίον του

ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ 15 Δεκ 2025 | 17:55

Axios: Οι ΗΠΑ "τραβούν το αυτί" του Ισραήλ: "Παραβιάζετε την εκεχειρία στη Γάζα"

Η παρέμβαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης έντασης μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και της κυβέρνησης Νετανιάχου

ΔΗΛΩΣΗ 14 Δεκ 2025 | 20:36

Τραμπ για το μακελειό με θύματα Εβραίους στο Σίδνεϊ: "Καθαρά αντισημιτική" ενέργεια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε σε μια καθαρά "αντισημιτική ενέργεια"

WALL STREET JOURNAL 14 Δεκ 2025 | 10:57

Τραμπ: Παραδέχθηκε ότι οι Ρεπουμπλικανοί ίσως χάσουν στις ενδιάμεσες εκλογές του 2026

Ο Τραμπ επιμένει ότι τα οικονομικά του μέτρα, περιλαμβανομένης της επιβολής υψηλών δασμών

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 13 Δεκ 2025 | 21:21

Νεκροί Αμερικανοί στη Συρία: "Θα ανταποδώσουμε" στο Ισλαμικό Κράτος λέει ο Τραμπ

Οι ΗΠΑ θα προβούν σε αντίποινα κατά του Ισλαμικού Κράτους λέει ο Τραμπ

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ 13 Δεκ 2025 | 18:32

Λευκορωσία: Αποφυλακίστηκαν 123 κρατούμενοι - Ανάμεσά τους ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Αλές Μπιαλιάτσκ

Ο Λουκασένκο έλαβε την απόφαση για αποφυλάκιση των κρατουμένων μετά από συνομιλίες με απεσταλμένο του Τραμπ

ΤΑ ΕΔΑΦΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ 13 Δεκ 2025 | 09:22

Ο Ντ. Τραμπ στέλνει τον Στιβ Γουίτκοφ στη Γερμανία για συζητήσεις με Β. Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες

Οι πιο αισιόδοξοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μέχρι τώρα υπολόγιζαν ότι η ένταξη της Ουκρανίας θα μπορούσε να γίνει το 2030

ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ 12 Δεκ 2025 | 21:44

The Atlantic: Οι ΗΠΑ έδωσαν στην Ουκρανία το πράσινο φως να χτυπήσει τον "σκιώδη στόλο" του Πούτιν

Η SBU (ουκρανική μυστική υπηρεσία πληροφοριών) ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα, με τη Μόσχα να χαρακτηρίζει το περιστατικό "πειρατεία"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΔΩΔΕΚΑ 12 Δεκ 2025 | 19:17

Σάλος στις ΗΠΑ: Νέες φωτογραφίες του Επστάιν με Τραμπ, Μπιλ Γκέιτς, Γούντι Άλεν και Στιβ Μπάνον

Οι βουλευτές ανέφεραν ότι έσβησαν τα πρόσωπα των γυναικών για να προστατεύσουν τα θύματα του Έπστιν.

NEW YORK TIMES 12 Δεκ 2025 | 12:38

Ανάλυση Τόμας Φρίντμαν: "Ο Τραμπ δεν θέλει νέο Ψυχρό Πόλεμο, θέλει νέο πολιτισμικό πόλεμο"

Η ανάλυση του Φρίντμαν για τον "τρίτο εμφύλιο" των ΗΠΑ και το διαρκές ερώτημα: "σε ποιον τελικά ανήκει η χώρα;"

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 12 Δεκ 2025 | 07:41

Η Φον ντερ Λάιεν απαντάει στον Τραμπ: "Μην ανακατεύεστε στην ευρωπαϊκή δημοκρατία"

"Κανείς άλλος δεν πρέπει να παρεμβαίνει, χωρίς καμία αμφιβολία", ξεκαθάρισε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 11 Δεκ 2025 | 19:27

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έστειλε στις ΗΠΑ το ενημερωμένο ειρηνευτικό σχέδιο - Δείχνει δημοψήφισμα για το εδαφικό

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Ζελέσνκι ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ συζήτησαν την ιδέα της δημιουργίας μιας "ελεύθερης οικονομικής ζώνης"

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ 11 Δεκ 2025 | 17:32

Απρόσμενη ...σύγκρουση: Πόρτα τουαλέτας στο Air Force One άνοιξε ξαφνικά ενώ ο Τραμπ έκανε δηλώσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ, με το επικοινωνιακό χάρισμα που διαθέτει και την τεράστια άνεσή του μπροστά στις κάμερες, αντέδρασε χαλαρά και με χιούμορ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 11 Δεκ 2025 | 10:10

Οι ΗΠΑ μπορεί να ζητούν ιστορικό 5 ετών στα social media από τουρίστες για να μπουν στη χώρα - Αφορά και τους Ελληνες

Παράλληλα, εξετάζεται οι τουρίστες να δίνουν τις τηλεφωνικές επαφές, τα mail τους και πληροφορίες για τα μέλη της οικογένειάς τους.

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ 11 Δεκ 2025 | 09:46

WSJ: Το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία προβλέπει αποκατάσταση της ροής ρωσικής ενέργειας στη Δυτική Ευρώπη

Οι αμερικανικές εταιρείες προβλέπεται να επενδύσουν σε στρατηγικής σημασίας τομείς στη Ρωσία, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.

11 Δεκ 2025 | 08:29

CNN: Στην Ουάσινγκτον η απάντηση της Ουκρανίας στο σχέδιο Τραμπ - Οι αλλαγές και οι αναφορές σε ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ δεν έχει κρύψει την ενόχλησή του για τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον οποίο επέκρινε επειδή δεν διάβασε το ειρηνευτικό σχέδιο που πρότειναν οι ΗΠΑ.

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ 11 Δεκ 2025 | 07:31

Αλλαγή ιδιοκτησίας του CNN ζητά ο Τραμπ εν μέσω πώλησης της Warner Bros Discovery

Κατά τη διάρκεια συζήτησης χθες στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως το δίκτυο πρέπει να είναι μέρος της συμφωνίας εξαγοράς ή να πουληθεί χωριστά.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 10 Δεκ 2025 | 22:47

Αγωνία για την Ουκρανία: Αναθεωρημένο ειρηνευτικό σχέδιο έστειλε το Κίεβο - Γιατί δεν μπορεί να κάνει εκλογές ο Ζελένσκι

Ανησυχία επικρατεί στην Ουκρανία για τις επιπτώσεις που προκαλεί το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο - "Κάρφωσε" ξανά τον Ζελένσκι ο Τραμπ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΥΤ 10 Δεκ 2025 | 21:33

Ο Τραμπ κατηγορεί για "προδοσία" τα ΜΜΕ που διερωτώνται για την υγεία του

Ηλικίας σήμερα 79 ετών, ο Τραμπ είναι ο πιο ηλικιωμένος επικεφαλής κράτους που έχει ποτέ εκλεγεί στις ΗΠΑ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΖΕ 10 Δεκ 2025 | 18:48

Τηλεφωνική επικοινωνία Ευρωπαίων ηγετών με Τραμπ - Στόχος να επιτευχθεί πρόοδος στο Ουκρανικό

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως Ουκρανία και ΗΠΑ θα συζητήσουν τη μεταπολεμική ανοικοδόμηση της χώρας

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ 10 Δεκ 2025 | 18:48

Ρατσιστική ομιλία Τραμπ: Γιατί παίρνουμε ανθρώπους μόνο από σκ...χώρες και όχι από τη Νορβηγία ή τη Σουηδία;

Ο Τραμπ καυχιόταν στην ομιλία του ότι την περασμένη εβδομάδα είχε "ανακοινώσει μια μόνιμη παύση στη μετανάστευση από τον Τρίτο Κόσμο

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 10 Δεκ 2025 | 14:54

Ρωσία: Οι δηλώσεις Τραμπ για την Ουκρανία "συνάδουν" με το όραμα της Μόσχας

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ που υποστήριξε, σε συνέντευξή του ότι η Ρωσία "είχε πάντα" το στρατιωτικό πλεονέκτημα στην Ουκρανία

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 09 Δεκ 2025 | 22:30

FT: Προθεσμία Τραμπ "λίγων ημερών" στην Ουκρανία να απαντήσει στην ειρηνευτική συμφωνία

Νωρίτερα, λίγο πριν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταθέσει τη δική του ειρηνευτική πρόταση 20 σημείων στον Λευκό Οίκο

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΤΟΝ ΚΑΛΕΙ ΝΑ "ΣΥΝΕΛΘΕΙ" 09 Δεκ 2025 | 20:50

O Ζελένσκι στέλνει νέο ειρηνευτικό σχέδιο στον Τραμπ - Δεν υποχωρεί στο εδαφικό ο Ουκρανός πρόεδρος

Ο Ουκρανός πρόεδρος μετά το Λονδίνο βρέθηκε στη Ρώμη για συναντήσεις με τον Πάπα Λέοντα και την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι

ΒΕΛΗ 09 Δεκ 2025 | 16:43

Τραμπ στο Politico: "Η Ευρώπη είναι σε αποσύνθεση με αδύναμους ηγέτες" - Αδειάζει τον Ζελένσκι

Σκληρή κριτική Τραμπ για τις ευρωπαϊκές μεταναστευτικές πολιτικές και τη στάση της ΕΕ στον πόλεμο στην Ουκρανία

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ 09 Δεκ 2025 | 15:51

Γιατί ο Τραμπ έχασε πάλι την ψυχραιμία του με δημοσιογράφο του ABC - "Είσαι ενοχλητική και καταστροφική"

Το... ψέμα του Ντόναλντ Τραμπ και ο εκνευρισμός μετά τις επίμονες ερωτήσεις από τη δημοσιογράφο του ABC

ΕΠΙΣΗΜΟ 08 Δεκ 2025 | 17:04

"Κλείδωσε" στις 29 Δεκεμβρίου η συνάντηση Τραμπ - Νετανιάχου για τη δεύτερη φάση του σχεδίου για τη Γάζα

Οι διαπραγματεύσεις για τα επόμενα στάδια του σχεδίου Τραμπ, που έχει στόχο να τερματίσει τον διετή πόλεμο στη Γάζα, συνεχίζονται

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 08 Δεκ 2025 | 07:59

Παρέμβαση Τραμπ στην "συγχώνευση του αιώνα": Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix, θα έχω λόγο για την έκβαση

Ο Τραμπ τόνισε ότι ο κολοσσός του streaming έχει ήδη αποκτήσει "πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς" και προσθέτοντας πως "αυτό θα μπορούσε να γίνει πρόβλημα".

ΤΟΝ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ 08 Δεκ 2025 | 06:55

Απογοητευμένος ο Τραμπ με τον Ζελένσκι: "Δεν έχει διαβάσει ακόμα την ειρηνευτική πρόταση"

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσάπτοντάς του πως "δεν έχει διαβάσει" την πρόταση με σκοπό να συναφθεί ειρηνευτική συμφωνία.

ΑΝΑΛΥΣΗ 07 Δεκ 2025 | 23:37

Politico: Συναγερμός στην Ευρώπη λόγω Τραμπ - "Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να επηρεάσει τις εκλογές σας"

Σε έκταση τριών σελίδων, το έγγραφο κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταξύ άλλων, για την αύξηση του κινδύνου "διαγραφής του πολιτισμού"

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 07 Δεκ 2025 | 23:24

Axios: Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει Σύνοδο Κορυφής Αιγύπτου - Ισραήλ με συμμετοχή Σίσι και Νετανιάχου

Οι ΗΠΑ εξετάζουν παρόμοιες πρωτοβουλίες που εστιάζονται σε οικονομικά κίνητρα σε τομείς όπως η τεχνολογία και η ενέργεια μεταξύ του Ισραήλ και αραβικών χωρών

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ 07 Δεκ 2025 | 19:14

Πώς τα βρίσκουν Τραμπ και Πούτιν: "Η νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με τη ρωσική άποψη"

"Οι προσαρμογές που βλέπουμε αντιστοιχούν από πολλές απόψεις στο όραμά μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ

ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 07 Δεκ 2025 | 17:23

Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: "Πιο διεφθαρμένη από την Ρωσία - Οι ΗΠΑ δεν είναι ο ηλίθιος με τις επιταγές"

Ο Τραμπ Τζούνιορ επιτέθηκε στην πολιτική της Ουκρανίας, δηλώνοντας ότι οι "διεφθαρμένοι" πλούσιοι Ουκρανοί εγκατέλειψαν τη χώρα

ΣΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ 05 Δεκ 2025 | 20:38

Τελικά ο Τραμπ πήρε... βραβείο Ειρήνης - Του το έδωσε η FIFA δια χειρός Ινφαντίνο [βίντεο]

Ο Ντόναλντ Τραμπ περίμενε να λάβει το Νόμπελ Ειρήνης, τελικά έλαβε το βραβείο Ειρήνης από τη FIFA

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 05 Δεκ 2025 | 17:51

Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα: Η Τουρκία απομακρύνει τους S-400 και ανοίγει δρόμο για τα F-35

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζήτησαν για το σύστημα S-400 στο Λευκό Οίκο τον Σεπτέμβριο

ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 05 Δεκ 2025 | 17:28

CNBC: Οι τελευταίες απειλές του Πούτιν για την Ουκρανία δείχνουν πόσο μακριά είμαστε από ειρηνευτική συμφωνία

Η κατάληψη και η επίσημη προσάρτηση του Ντονμπάς θα επέτρεπε στη Ρωσία να δημιουργήσει μια χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία

ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ 05 Δεκ 2025 | 16:44

Ο νέος σερίφης ξαναχτυπά: Ο Τραμπ πιστεύει ότι η μετανάστευση θα φέρει πολιτισμική αποσύνθεση στην Ευρώπη

Πώς βλέπει την Ευρώπη ο Ντόναλντ Τραμπ - Μια ήπειρος σε "πολιτισμική αποσύνθεση" εξαιτίας της μετανάστευσης

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 04 Δεκ 2025 | 23:47

Spiegel: Καχυποψία για τις προσπάθειες Τραμπ από Μακρόν και Μερτς - Δεν κάνει πίσω για το εδαφικό ο Πούτιν

Το γερμανικό περιοδικό αποκάλυψε τον διάλογο μεταξύ Ευρωπαίων ηγετών και Ζελένσκι κατά την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στο Παρίσι

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ 03 Δεκ 2025 | 23:14

Γουίτκοφ και Κούσνερ ενημέρωσαν τον Τραμπ για τις συνομιλίες τους με τον Πούτιν - Τα επόμενα βήματα

"Ουδείς συμβιβασμός" υπήρξε χθες όσον αφορά το ακανθώδες ζήτημα των τομέων της επικράτειας της Ουκρανίας τους οποίους έχει καταλάβει ο στρατός της Ρωσίας

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ 03 Δεκ 2025 | 22:08

Φωτογραφίες από το σπίτι της φρίκης: Στη δημοσιότητα ντοκουμέντα από τα ενδότερα του νησιού του Έπσταϊν

Το νησί Little St. James, που ανήκε στον Έπσταϊν, είναι στο επίκεντρο των ερευνών από τις Αρχές οι οποίες μελετούν τις εγκληματικές δραστηριότητές του

ΠΩΣ ΘΑ ΟΦΕΛΟΥΝΤΑΙ 03 Δεκ 2025 | 17:45

Τραπεζικά βιβλιάρια Τραμπ για 25 εκατ. νεογέννητα: Το πανίσχυρο ζεύγος Dell δωρίζει 6,25 δισ. δολάρια

Τι είναι οι λογαριασμοί του Τραμπ για τα παιδιά της Αμερικής - Η δωρεά μαμούθ του ζεύγους Ντελ για να ενισχυθεί το πρότζεκτ για το δημογραφικό

ΗΠΑ 03 Δεκ 2025 | 07:51

Αισχρή επίθεση του Τραμπ κατά μεταναστών από τη Σομαλία: "Σκουπίδια - Δεν τους θέλουμε στη χώρα μας"

Στη Σομαλία "δεν έχουν τίποτα, το μόνο που κάνουν ότι τρέχουν γύρω-γύρω και σκοτώνουν ο ένας τον άλλο", είπε ο κ. Τραμπ.

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ 02 Δεκ 2025 | 22:06

"Βόμβα" Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα πλήξουν στόχους εντός της Βενεζουέλας "πολύ σύντομα"

"Θα ξεκινήσουμε αυτές τις επιθέσεις και στην ξηρά", τόνισε στη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου

ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ 02 Δεκ 2025 | 21:26

Πρωτοφανές τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο: Δίνει ασφαλή διαφυγή στον ίδιο, τον γιο και τη σύζυγό του αλλιώς...

Ο Τραμπ ζητά από τον ηγέτη της Βενεζουέλας Μαδούρο να εγκαταλείψει τη χώρα του - Του εγγυάται ασφαλή διαφυγή

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ 02 Δεκ 2025 | 12:34

Τραμπ: Πόσο καλά στην υγεία του είναι ο Αμερικανός πρόεδρος - Γιατί έκανε μαγνητική τομογραφία

Ο Τραμπ είναι 79 ετών - Τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων του δημοσιοποιούνται για να έχουν πλήρη εικόνα οι Αμερικανοί πολίτες για την υγεία του.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΛΕΒΙΤ 01 Δεκ 2025 | 23:48

"Πολύ αισιόδοξος" ο Λευκός Οίκος για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας για την Ουκρανία

"Η κυβέρνηση είναι πολύ αισιόδοξη", σημείωσε η Λέβιτ, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες που έγιναν χθες με την ουκρανική αντιπροσωπεία ήταν "πολύ θετικές"

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ 01 Δεκ 2025 | 22:02

Η Μελάνια μας ξεναγεί στον χριστουγεννιάτικο Λευκό Οίκο με τα 51 δένδρα: "Σπίτι είναι εκεί που βρίσκεται η καρδιά"

H Μελάνια Τραμπ στέλνει τις ευχές της μέσα από την ξενάγηση στον στολισμένο Λευκό Οίκο.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ 01 Δεκ 2025 | 20:40

Ο Τραμπ καλεί το Ισραήλ να μην παρεμβαίνει στη Συρία - 13 νεκροί την Παρασκευή από εισβολή

Την περασμένη Παρασκευή, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σε ένα χωριό στη νότια Συρία

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΡΑΜΠ 01 Δεκ 2025 | 08:36

Διπλωματικός "πυρετός" για την Ουκρανία: Αισιοδοξία Τραμπ μετά τις συνομιλίες στη Φλόριντα – Στο Παρίσι ο Ζελένσκι

Την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ 01 Δεκ 2025 | 06:40

Τραμπ: Το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία δεν βοηθάει τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου

Η έρευνα για υπόθεση διαφθοράς στον ενεργειακό τομέα, οδήγησε στην απαλλαγή από τα καθήκοντά του, του δεξιού χεριού του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 30 Νοε 2025 | 09:27

Στα άκρα οι σχέσεις ΗΠΑ - Βενεζουέλας: Κατηγορίες για εμπόριο ναρκωτικών, αποικιοκρατία και στρατιωτικά γυμνάσια

Το Καράκας επιμένει ότι οι αληθινοί στόχος της Ουάσινγκτον είναι μια αλλαγή καθεστώτος και να βάλει χέρι στα πετρελαϊκά αποθέματα της χώρας.

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ 29 Νοε 2025 | 23:25

Στην κόψη οι σχέσεις ΗΠΑ-Βενεζουέλας: Για νέα αποικιοκρατία μιλάει το Καράκας - "Στόχος του Τραμπ τα πετρελαϊκά αποθέματα"

Πραγματικός στόχος του Τραμπ είναι η αλλαγή καθεστώτος και ο έλεγχος των πετρελαϊκών αποθεμάτων της χώρας, καταγγέλλει η Βενεζουέλα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΠΑ 29 Νοε 2025 | 16:51

Τραμπ: Κλείνει όλος ο εναέριος χώρος πάνω από τη Βενεζουέλα

Μήνυμα Τραμπ "προς όλες τις αεροπορικές εταιρείες, πιλότους, εμπόρους ναρκωτικών και διακινητές ανθρώπων"

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2026 28 Νοε 2025 | 20:46

Μελάνια Τραμπ: Ανοίγει δική της εταιρεία παραγωγής - Κυκλοφορεί και ταινία με το όνομά της "Melania"

Το ντοκιμαντέρ για την Μελάνια Τραμπ που θα κυκλοφορήσει μέσω της Amazon αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 28 Νοε 2025 | 16:25

Telegraph: Έτοιμος να αναγνωρίσει κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη ως ρωσικά ο Τραμπ

"Ας κάνουν ό,τι θέλουν οι Ευρωπαίοι, δεν μας ενδιαφέρει", λένε οι Αμερικανοί, σύμφωνα με πηγή της Telegraph - Ανησυχία στην ΕΕ

ΗΠΑ 28 Νοε 2025 | 08:15

Σάρα Μπέκστρομ: Πέθανε η 20χρονη Εθνοφρουρός που τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς στον Λευκό Οίκο [βίντεο]

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται ο δεύτερος εθνοφρουρός και ο δράστης της επίθεσης.

ΑΦΓΑΝΟΣ 27 Νοε 2025 | 07:17

Τραμπ για την επίθεση στους Εθνοφρουρούς στην Ουάσινγκτον: "Το κτήνος θα το πληρώσει ακριβά - Είναι τρομοκρατική πράξη"

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καταδίκασε την επίθεση κατά δύο στρατιωτών της Εθνοφρουράς λίγα τετράγωνα από τον Λευκό Οίκο.

ΣΗΜΑΝΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 26 Νοε 2025 | 23:08

Ουάσινγκτον: Δύο άνδρες της Εθνοφρουράς δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο

Οργισμένη ανάρτηση Τραμπ για το αιματηρό περιστατικό στην Ουάσινγκτον - "Αυτό το ζώο θα πληρώσει ένα πολύ ακριβό τίμημα"

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 26 Νοε 2025 | 22:42

Ο Τραμπ κλείνει την πόρτα στη Νότια Αφρική για τη σύνοδο της G20 στο Μαϊάμι το 2026

"Η Νότια Αφρική έδειξε στον κόσμο ότι δεν είναι μια χώρα άξια να είναι μέλος σε οτιδήποτε", έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Truth Social

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΟΣ 26 Νοε 2025 | 18:39

Έξαλλος ο Τραμπ με δημοσιογράφο των ΝΥΤ: Είσαι τριτοκλασάτη και "άσχημη τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά"

Ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε μια οργισμένη ανάρτηση στο Truth Social, μετά από άρθρο που αναφέρεται στην ηλικία του

ΓΛΕΝΤΙ 26 Νοε 2025 | 18:31

Ξεφάντωσαν στον ινδικό γάμο της χρονιάς ο γιος του Τραμπ, Ντον Τζούνιορ και η λαμπερή ξανθιά σύντροφός του

Ο μεγάλος γιος του Τραμπ, Ντον Τζούνιορ, διασκέδασε με τη νέα σύντροφό του, Μπετίνα Άντερσον στον ινδικό γάμο της χρονιάς

ΑΠΟ ΤΟ 1947 26 Νοε 2025 | 16:47

Τραμπ και Μελάνια συνέχισαν την παράδοση των Ευχαριστιών: Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε χάρη σε δύο γαλοπούλες

Μία νέα εμφάνιση της Μελάνια τράβηξε τα βλέμματα την ώρα που ο Τραμπ έδινε χάρη σε δύο γαλοπούλες τηρώντας μια προεδρική παράδοση.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ 26 Νοε 2025 | 16:40

ΗΠΑ: Η παραίτηση της Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν έφερε στο φως τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικάνων

Η 51χρονη υπερσυντηρητική βουλευτής κατηγόρησε Τραμπ και Ρεπουμπλικανούς αξιωματούχους ότι πρόδωσαν τη βάση που τους εξέλεξε

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 26 Νοε 2025 | 09:45

Αποκάλυψη Reuters: Το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης για την Ουκρανία είναι βασισμένο σε ρωσικό non paper

Σύμφωνα με το Reuters, oι Ρώσοι μοιράστηκαν το έγγραφο με ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους στα μέσα Οκτωβρίου, μετά τη συνάντηση του Τραμπ με τον Ζελένσκι.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 26 Νοε 2025 | 07:17

Τραμπ: Την επόμενη εβδομάδα η συνάντηση Γουίτκοφ-Πούτιν στη Μόσχα - Καμία αυστηρή προθεσμία για ειρηνευτική συμφωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι δεν υπάρχει τελική προθεσμία για την Ουκρανία και τη Ρωσία να καταλήξουν σε ειρηνευτική συμφωνία.

ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΓΟΥΙΤΚΟΦ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ 25 Νοε 2025 | 22:53

Τραμπ: Θα συναντηθώ με Ζελένσκι και Πούτιν όταν η συμφωνία είναι οριστική - Δεν θα ξεκινούσε ο πόλεμος αν ήμουν πρόεδρος

"Υπάρχουν μόνο λίγα σημεία διαφωνίας που απομένουν", ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Στρατού Νταν Ντρίσκολ θα συναντηθεί με την ουκρανική πλευρά

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ 25 Νοε 2025 | 20:18

Το FBI θα ανακρίνει τους Δημοκρατικούς βουλευτές που κάλεσαν τον στρατό σε "απειθαρχία" απέναντι στον Τραμπ

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Κέλι, και κατά ενός από τους έξι Δημοκρατικούς βουλευτές, με παραπομπή στο στρατοδικείο

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΩΝΙΑ 25 Νοε 2025 | 20:01

Τραμπ από τον Λευκό Οίκο: "Πλησιάζουμε πολύ κοντά σε ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία"

Κλίμα αισιοδοξίας για ειρήνη στην Ουκρανία - Ο Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να προχωρήσει με μια συμφωνία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ

ΑΜΕΡΙΚΗ 25 Νοε 2025 | 07:20

Ο Τραμπ βάζει τους "Αδελφούς Μουσουλμάνους" στη μαύρη λίστα των "ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων"

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε εντολή να φέρουν στο σχέδιο αυτό σε πέρας ο υπ. Εξωτερικών Ρούμπιο και ο υπ. Οικονομικών Μπέσεντ

ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ "ΚΡΕΜΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ" 24 Νοε 2025 | 22:22

Κρίσιμες ώρες για την Ουκρανία: Από το παρ’ ολίγον ναυάγιο στη Γενεύη, στο νέο σχέδιο 19 σημείων

Η συνάντηση ήταν μια "έντονη", αλλά "παραγωγική" προσπάθεια, η οποία οδήγησε σε ένα πλήρως αναθεωρημένο προσχέδιο που άφησε και τις δύο πλευρές με θετικό αίσθημα

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 24 Νοε 2025 | 22:04

Τραμπ: Εξαιρετικά ισχυρή η σχέση μας με την Κίνα - Τον Απρίλιο στο Πεκίνο

Ο Τραμπ τόνισε ότι "η σχέση μας με την Κίνα είναι εξαιρετικά ισχυρή" και πρόσθεσε ότι η σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία "ήταν συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης συνάντησής μας στη Νότια Κορέα, πριν από τρεις εβδομάδες

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΛΟ 24 Νοε 2025 | 21:02

Το BBC δηλώνει ότι δεν είναι "θεσμικά προκατειλημμένο" απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ

Η κρίση που ξέσπασε οδήγησε στην παραίτηση του γενικού διευθυντή του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα Τιμ Ντέιβι και της διευθύντριας ειδήσεων Ντέμπορα Τέρνες

ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ XINHUA 24 Νοε 2025 | 18:58

Τηλεφωνική συνδιάλεξη Σι με Τραμπ - Μήνυμα στις ΗΠΑ πως η Κίνα θεωρεί θεμελιώδες την επιστροφή της Ταϊβάν

Ο Σι μετέφερε στον Τραμπ ότι Κίνα και ΗΠΑ θα πρέπει να "διατηρήσουν τη δυναμική στις σχέσεις τους"

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 24 Νοε 2025 | 18:43

FT: Νέο σχέδιο 19 σημείων ΗΠΑ - Ουκρανίας για τον τερματισμό του πολέμου - "Τα χαλάνε" σε εδαφικό και ΝΑΤΟ

Το Κίεβο και οι Ευρωπαίοι εταίροι του υποστηρίζουν ότι η υπάρχουσα πρώτη γραμμή πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης για τις εδαφικές συζητήσεις

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 24 Νοε 2025 | 15:54

Πούτιν για το σχέδιο του Τραμπ για την Ουκρανία: Μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία ειρήνης

Πρώτη επίσημη δήλωση του προέδρου της Ρωσίας μετά την έντονη διπλωματική κινητικότητα των τελευταίων 24ωρων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ 24 Νοε 2025 | 13:33

Ουκρανία: "Κάτι καλό μπορεί να συμβαίνει", λέει ο Τραμπ - Πρώτη αντίδραση της Ρωσίας μετά τη Γενεύη

Διαρκείς και εν εξελίξει οι συνομιλίες και μετά τη Γενεύη - Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο καθώς αναμένονται "απαντήσεις" - Τι λέει το Κρεμλίνο

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ 24 Νοε 2025 | 06:47

Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ουκρανίας για τον τερματισμό του πολέμου - Η κοινή ανακοίνωση για Ρωσία

ΗΠΑ και Ουκρανία ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση ότι ενδεχόμενη συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία "πρέπει να σέβεται απόλυτα την εθνική κυριαρχία" του Κιέβου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 23 Νοε 2025 | 23:46

Νέα εξέλιξη για την Ουκρανία: Πιθανή επίσκεψη Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον τις επόμενες μέρες

Δεν αποκλείεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μεταβεί στην Ουάσινγκτον τις επόμενες μέρες - Τι θα συζητήσει με τον Τραμπ

ΕΓΙΝΑΝ ΑΛΛΑΓΕΣ 23 Νοε 2025 | 22:16

Εξελίξεις στη Γενεύη: Ευγνώμων δηλώνει ο Ζελένσκι μετά τα πυρά Τραμπ - Ρούμπιο: "Υπάρχει ακόμα λίγη δουλειά να γίνει"

Οι συνομιλίες στη Γενεύη για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία θα συνεχιστούν αύριο, Δευτέρα, 24/11.

ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ 23 Νοε 2025 | 21:58

Μερτς: "Απαράδεκτο" το σχέδιο των ΗΠΑ για χρήση "παγωμένων" ρωσικών κεφαλαίων για την ανανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Ο Μερτς εξέφρασε την ελπίδα ότι στην Γενεύη, όπου συζητούνται και οι τροποποιήσεις που έχουν κατατεθεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες, θα σημειωθεί πρόοδος

«Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΠΛΟΦΑΡΕΙ» 23 Νοε 2025 | 21:40

Μελόνι: "Με ενδιαφέρει σε ποιο σχέδιο θα φτάσουμε για την Ουκρανία, όχι ποιος το έγραψε"

"Θεωρώ ότι ο Πούτιν δεν έχει σοβαρή διάθεση να τελειώσει ο πόλεμος" εκτιμά η πρωθυπουργός της Ιταλίας.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 23 Νοε 2025 | 16:42

Ώρα Ουκρανίας στη Γενεύη: Σε εξέλιξη συνομιλίες για το σχέδιο ειρήνης - Έξαλλος ο Τραμπ με το Κίεβο - Τι λέει η ΕΕ

Ξέσπασμα Τραμπ κατά Κιέβου και ΕΕ την ώρα που είναι σε εξέλιξη στη Γενεύη οι συνομιλίες για το σχέδιο 28 σημείων - Ποιες είναι οι ευρωπαϊκές θέσεις

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 23 Νοε 2025 | 10:45

Βενεζουέλα: Στην αμερικανική μαύρη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων το "καρτέλ υπό τον πρόεδρο Μαδούρο"

Οι ΗΠΑ θα χαρακτηρίσουν αύριο "ξένη τρομοκρατική οργάνωση" αυτό που περιγράφουν ως εγκληματική οργάνωση με επικεφαλής τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 22 Νοε 2025 | 22:15

Ουκρανία: Από το τελεσίγραφο στο νέο παράθυρο του Τραμπ - Οι συζητήσεις στη Γενεύη και οι ευρωπαϊκές προτάσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδειξε με σημερινή δήλωσή του ότι το σχέδιο είναι ανοιχτό για διαπραγμάτευση

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 22 Νοε 2025 | 19:10
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 22 Νοε 2025 | 10:10

Παραιτείται η εμβληματική MAGA, Τέιλορ Γκριν μετά την κόντρα με τον Τραμπ - "Σπουδαία είδηση για τη χώρα"

Αντιδρώντας στην προσεχή παραίτηση της βουλεύτριας, ο αμερικανός πρόεδρος τη χαρακτήρισε "σπουδαία είδηση για τη χώρα", σύμφωνα με το ABC News

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 22 Νοε 2025 | 08:46

Ασφυκτική πίεση του Τραμπ στον Ζελένσκι: Το σχέδιο θα πρέπει να του αρέσει, αλλιώς θα συνεχίσει να πολεμά

Ο Τραμπ υπενθύμισε ό,τι είχε πει στον Ζελένσκι ότι "δεν είχε αυτός τα χαρτιά στα χέρια" κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής τους τον Φεβρουάριο