Η 29χρονη Μπρίτανι έχει προγραμματίσει να πεθάνει σε 24 μέρες

Οι γιατροί της είπαν ότι θα έχει έναν αργό και επίπονο θάνατο. Εκείνη είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στη ζωή της, γιατί θέλει να πεθάνει με αξιοπρέπεια.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Η 29χρονη Μπρίτανι Μέιναρντ διαγνώστηκε με επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο, τον περασμένο Ιανουάριο.

Επασχε από ισχυρούς πονοκεφάλους για μεγάλο διάστημα και έκανε εξετάσεις, λίγο μετά τον γάμο της. Βρισκόταν σε διακοπές με τον σύζυγό της όταν έμαθε τα αποτελέσματα. Είχε μόνο 6 μήνες ζωής. Εμαθε ότι είχε μία μορφή καρκίνου που αναπτύσσεται και εξαπλώνεται σε όλο το σώμα με μεγάλη ταχύτητα. Και κανένας από τους ασθενείς δεν έχει ζήσει πάνω από 3 χρόνια. Οι γιατροί της είπαν ότι ο θάνατός της θα ήταν αργός και επίπονος.

Τότε εκείνη αποφάσισε να πεθάνει, να βάλει τέλος στο μαρτύριό της κάνοντας ευθανασία.

Στην Καλιφόρνια όπου ζούσε όμως, δεν επιτρεπόταν η ευθανασία, οπότε αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο Ορεγκον, όπου επιτρέπεται.

 

Οι τελευταίοι μήνες της ζωής της

Τους τελευταίους μήνες της ζωής της, ταξιδεύει και περνά όσο περισσότερο χρόνο γίνεται με τους ανθρώπους που αγαπά.

Στο βίντεο, η Μπρίτανι εξηγεί τους λόγους που έχει αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή της σε 24 ημέρες, υποστήριζοντας ότι είναι δικαίωμά της να πεθάνει με αξιοπρέπεια.

Εχει ήδη στα χέρια της έχει τη «θανατηφόρα συνταγή» που θα την «λυτρώσει» από το μαρτύριό της σε 24 ημέρες ακριβώς, την 1η Νοεμβρίου. Μία μέρα αφού γιορτάσει τα γενέθλια του συζύγου της (στις 30 Οκτωβρίου). Στο πλευρό της, θα είναι η οικογένειά της.

«Δεν είμαι αυτόχειρας»

«Δεν είμαι αυτόχειρας, δεν θέλω να πεθάνω» λέει η ίδια στο βίντεο. «Αν ήθελα να αυτοκτονήσω θα το έκανα νωρίτερα».

Απλά θέλω να πεθάνω με τους δικούς μου όρους» λέει η 29χρονη, η οποία μέσα από το παράδειγμα της θέλει να υποστηρίξει το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να πεθαίνει με αξιοπρέπεια.

Ακόμα διαβάστε: Η Μπρίτανι αποφασίζει να πεθάνει. Αξιοπρεπής θάνατος ή μοιραίο λάθος;

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook