Η φάρσα του Banksy: Πίνακας αυτοκαταστράφηκε αφού πουλήθηκε 1,2 εκ. δολάρια

«Going, going, gone...» Μία από τις πιο τολμηρές φάρσες στη ιστορία της τέχνης αξίας 1.2 εκ. δολαριων έκανε ο Banksy στο Sotheby's στο Λονδίνο.

i-farsa-tou-bansky-pinakas-autokatastrafike-afou-poulithike-12-ek-dolaria
SHARE THIS
0
SHARES

Μία από τις μεγαλύτερες φάρσες στη ιστορία της τέχνης φαίνεται πως έκανε ο Banksy, με ένα από τα πιο γνωστά έργα του - το κορίτσι με το μπαλόνι - να αυτοκαταστρέφεται αμέσως μετά την πώλησή του σε δημοπρασία στο Λονδίνο έναντι τιμής 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ALUX.COM (@alux) on

Το συγκεκριμένο έργο ήταν το τελευταίο αντικείμενο δημοπρασίας στο Sotheby's το βράδυ της Παρασκευής και η τιμή πώλησής του ήταν ποσό ρεκόρ για τον καλλιτέχνη. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Polina Gryaznova (@fraupoly) on

Αλλά αμέσως μετά την πώληση του έργου σε αγοραστή, ο καμβάς άρχισε να αυτοκαταστρέφεται μπροστά στα μάτια του έκπληκτου κοινού.

Ουσιαστικά, το έργο τεμαχίστηκε από έναν μηχανισμό καταστροφής εγγράφων που ήταν κρυμμένος στην κορνίζα του πίνακα.

Ο μηχανισμός ενεργοποιήθηκε αμέσως μόλις έκλεισε η δημοπρασία και το έργο άρχισε να βγαίνει σε λωρίδες από το κάτω μέρος της κορνίζας. 

 

Ο ίδιος ο Banksy δημοσίευσε μια φωτογραφία με το τεμαχισμένο έργο να κρέμεται στο κάτω μέρος της κορνίζας στο Instagram με τον τίτλο «Going, going, gone...».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Going, going, gone...

A post shared by Banksy (@banksy) on

 

«Μιλήσαμε με τον αγοραστή, που είναι έκπληκτος από την ιστορία. Συζητάμε για τα επόμενα βήματα» ανέφερε σε δήλωσή του στους Financial Times ο οίκος Sotheby’s ο οποίος έπαθε τη χειρότερη φάρσα της ιστορίας του. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert A Casterline (@casterlineartdlr) on


 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook