Οι Ιάπωνες αψηφούν το χιόνι για να ψηφίσουν στις πρόωρες εκλογές που προκήρυξε η πρωθυπουργός Σανάε Τακαΐτσι, ο συνασπισμός της οποίας αναμένεται να καταφέρει να επικρατήσει ξανά.
Η Τακαΐτσι προκήρυξε τις εκλογές στην Ιαπωνία για να διεκδικήσει δημόσια εντολή αμέσως μετά τη νίκη της στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματός της τον περασμένο Οκτώβριο.
Κάποιοι χαρακτήρισαν την κίνηση ως ρίσκο, δεδομένου ότι το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) της είχε χάσει την πλειοψηφία του και στα δύο σώματα του κοινοβουλίου και ο συνασπισμός δεκαετιών με το κόμμα Komeito είχε καταρρεύσει.
Ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΛΚ) κυβέρνησε την Ιαπωνία για μεγάλο μέρος της μεταπολεμικής ιστορίας της λόγω της έλλειψης ισχυρής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, πρόσφατα σκάνδαλα διαφθοράς είχαν πλήξει την εικόνα της πριν αναλάβει τα καθήκοντά της η Τακαΐτσι.

Κάποιοι χαρακτήρισαν την κίνηση ως ρίσκο, δεδομένου ότι το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) της είχε χάσει την πλειοψηφία του και στα δύο σώματα του κοινοβουλίου και ο δεκαετιών συνασπισμός του με το κόμμα Komeito είχε καταρρεύσει.
Ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΛΚ) κυβέρνησε την Ιαπωνία για μεγάλο μέρος της μεταπολεμικής ιστορίας της λόγω της έλλειψης ισχυρής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, πρόσφατα σκάνδαλα διαφθοράς είχαν πλήξει την εικόνα της πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο Τακαΐτσι.
Η δημοτικότητα της φαίνεται να βοήθησε το κόμμα, με τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησής της να κυμαίνονται ως επί το πλείστον πάνω από 70%. Και οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον τρέχοντα συνασπισμό του LDP με το Ιαπωνικό Κόμμα Καινοτομίας έως και 300 από τις 465 έδρες στην κάτω βουλή.

Αξιοσημείωτη εξέλιξη, δηλαδή, για ένα κόμμα του οποίου οι δύο τελευταίοι ηγέτες αναγκάστηκαν να παραιτηθούν πριν ολοκληρώσουν τη θητεία τους ως πρωθυπουργοί, μετά από ένα σκάνδαλο συγκέντρωσης χρημάτων, κατακόρυφη πτώση των ποσοστών τηλεθέασης και ήττες στις εκλογές.
Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας
Το χιόνι αναμένεται να διαταράξει την προσέλευση των ψηφοφόρων, ειδικά στις βόρειες και ανατολικές περιοχές.
Αρκετές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Νιιγκάτα στην κεντρική Ιαπωνία, ανέφεραν έντονες χιονοπτώσεις την Κυριακή.

Το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας δήλωσε ότι 37 σιδηροδρομικές γραμμές και 58 δρομολόγια πορθμείων έκλεισαν και 54 πτήσεις ακυρώθηκαν από το πρωί της Κυριακής. Σπάνιες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στο Τόκιο καθώς οι άνθρωποι πήγαιναν να ψηφίσουν.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
