Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα (3/5) ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την κατηγορία της Ρωσίας ότι η Ουκρανία προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιώντας drone, όμως ταυτόχρονα είπε ότι ο ίδιος θα αντιμετώπιζε "με πολύ μεγάλη επιφύλαξη" οτιδήποτε προέρχεται από το Κρεμλίνο.
Όταν ρωτήθηκε αν η Ουάσινγκτον θα επέκρινε το Κίεβο στην περίπτωση που επέλεγε από μόνο του να πλήξει στόχους εντός του ρωσικού εδάφους, ο Μπλίνκεν είπε ότι αυτές είναι αποφάσεις που λαμβάνει η Ουκρανία για το πώς θα αμυνθεί.
Αναφερόμενος εξάλλου στην επίσκεψή του στην Κίνα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι ελπίζει να επαναπρογραμματιστεί για φέτος, αφού ακυρώθηκε τον Φεβρουάριο με αφορμή το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που εισήλθε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και καταρρίφθηκε από τον στρατό.
"Προσχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση"
Νωρίτερα, η Ρωσία κατηγόρησε το Κίεβο ότι επιτέθηκε στο Κρεμλίνο κάνοντας χρήση drone ενώ ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για "δολοφονική επίθεση" σε βάρος του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η καταγγελλόμενη επίθεση φέρεται να έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας της 2ας προς 3η Μαϊου, όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Για το Κρεμλίνο πρόκειται για μία "προσχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση" που δίνει στη Ρωσία το δικαίωμα να αντεπιτεθεί. Είναι όμως ακόμα μια είδηση που δεν έχει επιβεβαιωθεί και δεν αποκλείεται να είναι πόλεμος προπαγάνδας από τη Μόσχα.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ρωσική πλευρά, δύο drone χρησιμοποιήθηκαν για αυτή την επίθεση, που είχε ως στόχο την προσωπική κατοικία του Πούτιν εντός του Κρεμλίνου, αλλά τελικά αποτράπηκε από τη ρωσική αεράμυνα.
Διαβάστε περισσότερα για τις κατηγορίες της Μόσχας προς το Κίεβο εδώ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr