Follow us

Ισραήλ: Επώδυνα αντίποινα αποφάσισε το Πολεμικό Συμβούλιο - "Ακόμα και σήμερα η απάντηση στο Ιράν" λέει η WSJ

'Οπως αναφέρει το Channel 12 TV News, το Ισραήλ αποφάσισε "επώδυνο" αντίκτυπο εναντίον του Ιράν, αλλά χωρίς να πυροδοτήσει περιφερειακό πόλεμο - "Θα απαντήσουμε άμεσα" αναφέρει ο Ιρανός ΥΠΕΞ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
NETANIAXOY

"Επώδυνα αντίποινα" στο Ιράν αποφάσισε το πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ, που ολοκλήρωσε τη σημερινή του συνεδρίαση.

Όπως μεταδίδει η Haaretz, "το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεδρίασε τη Δευτέρα για αρκετές ώρες, όπου συζήτησε τις επιλογές για αντίποινα στην επίθεση του Ιράν. Το Ισραήλ ελπίζει να λάβει την υποστήριξη των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε ενέργεια λάβει κατά της Τεχεράνης".

Όπως αναφέρει το Channel 12 TV News, συζητήθηκαν πολλές επιλογές, με καθεμία από αυτές να έχει ένα "επώδυνο" αντίκτυπο εναντίον του Ιράν, αλλά χωρίς να πυροδοτήσει έναν περιφερειακό πόλεμο.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στοχεύει επίσης να απαντήσει με έναν τρόπο που να μην "μπλοκαριστεί" από τις ΗΠΑ, ανέφερε το δίκτυο.

Ισραήλ: Επώδυνα αντίποινα αποφάσισε το Πολεμικό Συμβούλιο - "Ακόμα και σήμερα η απάντηση στο Ιράν" λέει η WSJ

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου κάλεσε, σε μια ασυνήθιστη κίνηση, τους επικεφαλής όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκειμένου να τους ενημερώσει για την ασφάλεια στο Τελ Αβίβ.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε για να συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα και το εύρος των αντιποίνων στην επίθεση του Ιράν, όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Διαβάστε Επίσης

WSJ: Ακόμα και σήμερα η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν

Στο μεταξύ η Wall Street Journal επικαλείται Αμερικανούς και Δυτικούς αξιωματούχους οι οποίοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, ενδεχομένως και απόψε.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ελπίζουν ότι τόσο το Ιράν όσο και το Ισραήλ θα μπορέσουν να βγουν από τη δοκιμασία έχοντας τη δυνατότητα να κερδίσουν μέσω μιας διεξόδου, μακριά από περαιτέρω κλιμάκωση.

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα απαντήσει άμεσα αν το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα

Το Ιράν δεν επιθυμεί αύξηση των εντάσεων αλλά θα απαντήσει άμεσα και πιο σθεναρά από ό,τι προηγουμένως, αν το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν στον Βρετανό ομόλογό του, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ισλαμική Δημοκρατία εκτόξευσε drones και πυραύλους προς το Ισραήλ αργά το Σάββατο σε αντίποινα για μια επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό, τροφοδοτώντας φόβους για έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο που θα μπορούσε να ξεσπάσει στον απόηχο του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Διαβάστε Επίσης

Μπλίνκεν: Δεν επιδιώκουμε κλιμάκωση αλλά θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το Ισραήλ

μπλινκεν

Οι ΗΠΑ δεν "επιδιώκουν κλιμάκωση" αλλά θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το Ισραήλ μετά την επίθεση του Ιράν κατά του εβραϊκού κράτους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

"Δεν επιδιώκουμε κλιμάκωση αλλά θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το Ισραήλ και να προστατεύουμε τις δυνάμεις μας στην περιοχή", τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Ιράκ, Μοχαμάντ Αλί Ταμίμ.

"Νομίζω ότι αυτό το Σαββατοκύριακο έδειξε ότι το Ισραήλ δεν χρειάζεται να αμυνθεί μόνο του όταν είναι θύμα επιθετικότητας...", δήλωσε, καταδικάζοντας την ιρανική επίθεση ως "πρωτοφανή σε εύρος και μέγεθος", η πρώτη ευθεία επίθεση από το Ιράν στο Ισραήλ.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έκανε και πάλι λόγο για έντονη διπλωματική κινητικότητα "τις τελευταίες 36 ώρες, με στόχο τον συντονισμό μιας διπλωματικής απάντησης για να προσπαθήσει να αποτραπεί η κλιμάκωση" στην περιοχή. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συναντήθηκε με τους ομολόγους του από την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Από την πλευρά του ο Αλί Ταμίμ δήλωσε ότι η Βαγδάτη κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να δείξουν αυτοσυγκράτηση. "Η κυβέρνηση του Ιράκ προειδοποιεί ότι η κλιμάκωση στην περιοχή θα μετεξελιχθεί σε έναν ευρύτερο πόλεμο που θα απειλήσει τη διεθνή ασφάλεια", τόνισε.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ και θα γίνει δεκτός στον Λευκό Οίκο από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν .

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΟΛΕΜΟΣ 15 Μαϊ 2024 | 23:56

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με drones εναντίον ισραηλινής στρατιωτικής βάσης κοντά στην Τιβεριάδα

Είναι το πρώτο πλήγμα της Χεζμπολάχ σε τόσο μεγάλη απόσταση εντός του ισραηλινού εδάφους, εδώ και επτά μήνες.

ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 15 Μαϊ 2024 | 21:43

Ενταση και τρεις προσαγωγές στην πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ

Ομάδα ατόμων κατά την απομάκρυνση τους από την ισραηλινή πρεσβεία, προκάλεσε φθορές

ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 15 Μαϊ 2024 | 17:03

Ερντογάν για Νετανιάχου: Ακόμη και ο Χίτλερ όταν έκανε το Ολοκαύτωμα δεν ήταν τόσο θρασύς - Θα επιτεθεί και στην Ανατολία

" Ο Χίτλερ ένιωθε ανίκητος. Τι συνέβη; Έριξε μια σφαίρα στο κεφάλι του" δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. 14 Μαϊ 2024 | 11:45

Η αστυνομία εκκένωσε την κατάληψη της Νομικής υπέρ της Παλαιστίνης – 27 προσαγωγές [εικόνες - βίντεο]

Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης.

ΑΝΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ 13 Μαϊ 2024 | 23:25

Οι Τούρκοι τρέχουν να μαζέψουν τη δήλωση Ερντογάν για τα "χίλια μέλη της Χαμάς στα νοσοκομεία μας"- "Εννοούσε κατοίκους"

Τούρκος αξιωματούχος, όπως αναφέρει η "jpost" είπε ότι ο Ερντογάν "έκανε λάθος" καθώς εννοούσε ότι κάτοικοι της Γάζας γενικότερα νοσηλεύονται στην Τουρκία.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 13 Μαϊ 2024 | 17:40

Eurovision 2024: "Σφάχτηκαν" οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Ισραήλ μετά τα χασμουρητά της Σάττι - Πώς αντέδρασε η EBU

Το κλίμα ανάμεσα στην ελληνική και την ισραηλινή αποστολή στη Eurovision 2024 ήταν τεταμένο πριν τον τελικό

ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ 13 Μαϊ 2024 | 16:46

Eurovision: Η "απάντηση" των Ισραηλινών τηλεθεατών - Έκαναν πως χασμουριούνται και κοιμούνται όταν τραγουδούσε η Σάττι

Ισραηλινοί τηλεθεατές έκαναν πως χασμουριούνται και κοιμούνται τη στιγμή που τραγουδούσε η Σάττι στη Eurovision.

ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 13 Μαϊ 2024 | 13:39

Eurovision 2024: Η Golan ξέσπασε σε κλάματα φτάνοντας στη χώρα της - Το μήνυμα για τους ομήρους της Χαμάς

Η νεαρή τραγουδίστρια του Ισραήλ Eden Golan δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα κατά την επιστροφή στη χώρα της

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 13 Μαϊ 2024 | 08:09

Νέοι βομβαρδισμοί στη Γάζα - Ο πόλεμος επισκιάζει τους εορτασμούς για την 76η επέτειο από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ

Οι βομβαρδισμοί είχαν στο στόχαστρο ειδικά τη Ράφα (νότια), όπου βρίσκονται 1,4 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους βίαια εκτοπισμένοι εξαιτίας του πολέμου.

«ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΜΗΝΥΜΑ» 12 Μαϊ 2024 | 13:39

Άδωνις Γεωργιάδης: Είμαι ευτυχής για τη θέση του Ισραήλ στη Eurovision - Οι Ευρωπαίοι στείλαμε ένα μήνυμα

Την ικανοποίησή του για την πορεία του Ισραήλ στην Eurovision εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός.

ΚΑΙ ΑΠΡΟΟΠΤΑ 11 Μαϊ 2024 | 21:23
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11 Μαϊ 2024 | 18:16

Eurovision 2024: Η πρώτη αντίδραση της Ολλανδίας μετά τον αποκλεισμό από τον διαγωνισμό

"Σε σοκ" δηλώνει πως βρίσκεται η ολλανδική αποστολή μετά την απόφαση της EBU.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA 11 Μαϊ 2024 | 15:07

Eurovision 2024: Σάλος με τα ψεύτικα γιουχαρίσματα στην πρόβα που έκανε η τραγουδίστρια του Ισραήλ [βίντεο]

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε το βίντεο με την εκπρόσωπο του Ισραήλ, Έντεν Γκολάν και τα τεχνητά γιουχαρίσματα από την αποστολή της.