Ιστορική επίσκεψη Ραούλ Κάστρο στο Παρίσι

Ιστορική επίσκεψη στο Παρίσι πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο, σηματοδοτώντας έτσι την βελτίωση των σχέσεων της Αβάνας με τις μεγάλες δυνάμεις.

istoriki-episkepsi-raoul-kastro-sto-parisi
SHARE THIS
0
SHARES

Ιστορική επίσκεψη στο Παρίσι πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο, σηματοδοτώντας έτσι τη βελτίωση των σχέσεων της Αβάνας με τις μεγάλες δυνάμεις της Δύσης. 

 

Γάλλοι αξιωματούχοι που σχολίαζαν την επίσκεψη ανέφεραν πως θα εγκαινιάσει μια νέα φάση ενίσχυσης των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, μετά και την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Κούβα τον περασμένο Μάιο, την πρώτη που έκανε ηγέτης της Δύσης μετά από σχεδόν μισό αιώνα.

 

«Η επίσκεψη είναι πολύ σημαντική για την εικόνα της Κούβας» ανέφερε στο France 24 ο Εντουάρντο Περέιρα, ειδικός στις διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας.

 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Κούβας, η Αβάνα ελπίζει να «διευρύνει τις σχέσεις της με τη Γαλλία σε όλες τα δυνατά πεδία, την πολιτική, την οικονομία, το εμπόριο, την οικονομία, τις επενδύσεις, τον πολιτισμό και τη συνεργασία».

 

Παρότι η Ουάσινγκτον δεν έχει άρει το εμπορικό εμπάργκο στην Κούβα, ευρωπαϊκές και αμερικανικές επιχειρήσεις τρέχουν για να κερδίσουν μια θέση στην αγορά του νησιού που βαθμηδόν ανοίγει.

 

Σύμφωνα με γάλλους αξιωματούχους που επικαλείται το France 24, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η Γαλλία και η Κούβα θα υπογράψουν «έναν οικονομικό οδικό χάρτη» για τη βελτίωση των σχέσεων, καθώς και συμφωνίες που αφορούν τις μεταφορές, τον τουρισμό και το εμπόριο.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook