Follow us

Ιταλία: Αποφυλακίστηκαν οι τρεις ύποπτοι για το δυστύχημα με το τελεφερίκ

Τρεις άνδρες που είχαν προφυλακισθεί για την εμπλοκή τους στο δυστύχημα με το τελεφερίκ στην Ιταλία αφέθηκαν ελεύθεροι.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Οι τρεις άνδρες που είχαν συλληφθεί σε σχέση με το δυστύχημα με το τελεφερίκ, που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, αφέθηκαν ελεύθεροι τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, με τη δικαστή να κάνει λόγο για μια "πλήρη απουσία στοιχείων" σε βάρος δύο εξ αυτών, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Το τελεφερίκ έπεσε στις 24 Μαΐου, κοντά στην κορυφή του όρους Μοταρόνε στην Ιταλία, σε υψόμετρο σχεδόν 1.500 μέτρων. Μονάχα ένα Ισραηλινό αγοράκι, ηλικίας 5 ετών, επέζησε.

Ο προϊστάμενος λειτουργίας Γκαμπριέλε Ταντίνι τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ το τεχνικός διευθυντής Ενρίκο Περότσιο και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας διαχείρισης του τελεφερίκ Λουίτζι Νερίνι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Και οι τρεις παραμένουν στο στόχαστρο μιας έρευνας. Στην Ιταλία, οι δικαστές δεν μπορούν να διατάξουν την προσωρινή κράτηση παρά μόνο σε ειδικές συνθήκες, όταν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής των υπόπτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν την Τετάρτη, αφότου ο Ταντίνι παραδέχθηκε ενώπιον των αρχών ότι είχε απενεργοποιήσει το φρένο έκτακτης ανάγκης, που θα μπορούσε να αποτρέψει την τραγωδία.

Υποστήριξε ότι το έκανε αυτό διότι το σύστημα δεν λειτουργούσε καλά και είχε διακόψει τη λειτουργία αρκετές φορές, επιβεβαιώνοντας ότι έλαβε αυτήν την απόφαση σε συμφωνία με τους άλλους δύο υπόπτους.

Όμως, η δικαστής Ντονατέλα Μπάνκι Μποναμίτσι εκτίμησε ότι υπάρχει μια "πλήρης απουσία στοιχείων" σε βάρος των Νερίνι και Περότσιο, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Corriere della Sera.

Αντιθέτως, σύμφωνα με τη δικαστίνα, ο Ταντίνι προσπάθησε να επιρρίψει εν μέρει ευθύνες στους δύο προϊσταμένους του, αφότου ενέργησε "με πλήρη περιφρόνηση προς την ανθρώπινη ζωή, με μια απίστευτη αμέλεια".

Η εισαγγελέας Ολιμπία Μπόσι ανέφερε πως θα εξετάσει προσεκτικά την απόφαση της δικαστού, την οποία μπορεί να εφεσιβάλει, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα επηρεάσει την έρευνα.

"Οι ύποπτοι παραμένουν οι ίδιοι, το έργο μας συνεχίζεται", είπε σε δημοσιογράφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 21 Μαρ 2023 | 21:04

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ιταλό υπουργό Άμυνας - Τα θέματα που συζήτησαν

Στο "τραπέζι" Μητσοτάκη και Κροσέτο οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Ιταλία.

VIRAL ΒΙΝΤΕΟ 20 Μαρ 2023 | 11:51

Φλωρεντία: Έξαλλος ο δήμαρχος της πόλης απομακρύνει με τις κλωτσιές ακτιβιστή που βανδάλιζε το Παλάτσο Βέκιο [Βίντεο]

Δέχθηκε πολλά μπράβο αλλά και αρνητικά σχόλια ο δήμαρχος της Φλωρεντίας που επιτέθηκε σε ακτιβιστή ο οποίος λέρωνε με σπρέι το Παλάτσο Βέκιο.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 20 Μαρ 2023 | 07:27

Τραγωδία στη λεωφόρο Μεσογείων - ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε πεζό

Αυτοκίνητο που κινούνταν επί της λεωφόρου Μεσογείων, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα πεζό που προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο.

ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΥ 19 Μαρ 2023 | 09:14

Σεισμός στον Ισημερινό: Τουλάχιστον 15 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες - Πάνω από 40 σπίτια κατέρρευσαν [Εικόνες - Βίντεο]

Ζημιές έχουν αναφερθεί σε περίπου 50 σχολεία και 30 κέντρα υγείας, ενώ δρόμοι αποκλείστηκαν εξαιτίας κατολισθήσεων

ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΠΑΡΑ ΦΟΥΝΤΑ 18 Μαρ 2023 | 09:17
ΟΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ 17 Μαρ 2023 | 08:21

Η μαύρη λίστα με τους νεκρούς των Τεμπών: Ο 15χρονος Παναγιώτης ο μικρότερος, 31 θύματα κάτω των 30 ετών

Νέα παιδιά, κυρίως φοιτητές, εργαζόμενοι αλλά και συνταξιούχοι συνθέτουν τη λίστα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μετά τη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 14 Μαρ 2023 | 20:47

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρή 20χρονη κοπέλα σε τροχαίο δυστύχημα στην Κρεμαστή

Από τη σύγκρουση, το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε σε άμορφη μάζα σιδηρικών, ενώ η 20χρονη εκσφενδονίστηκε από αυτό, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 5.700 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 14 Μαρ 2023 | 08:39

Η Vodafone καταργεί 1.000 θέσεις εργασίας στην Ιταλία

Η Vodafone Italia κατέγραψε πτώση του κύκλου εργασιών της κατά 1,8% στα 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2021-2022.

ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΘΕΙ 433.536 ΣΚΗΝΕΣ 13 Μαρ 2023 | 16:01

Τουρκία - σεισμός: Ο Ερντογάν στήνει ολόκληρες πόλεις με 115.585 κοντέινερ - Ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 48.000

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην Τουρκία και τη Συρία έχει ξεπεράσει τους 54.000

ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 10 Μαρ 2023 | 20:36

Συναγερμός νότια της Καλαβρίας: Πάνω από 1.000 μετανάστες σε πλεούμενα που κινδυνεύουν να βυθιστούν

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης που έχει επιταχυνθεί, λόγω της προβλεπόμενης επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ 10 Μαρ 2023 | 17:51

Αμβούργο: Ένα αγέννητο μωρό μεταξύ των θυμάτων στην εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά

Επτά νεκροί - τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 33 έως 66 ετών και ένα έμβρυο επτά μηνών - και οκτώ τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση

ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 10 Μαρ 2023 | 12:46

Μακελειό στο Αμβούργο: Στους 8 οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε ναό Μαρτύρων του Ιεχωβά [εικόνες - βίντεο]

Στους 8 ανέρχονται οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση στο λουτρό αίματος σε χώρο λατρείας Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο της Γερμανίας

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 10 Μαρ 2023 | 07:21

Λουτρό αίματος στο Αμβούργο: 7 νεκροί από πυροβολισμούς σε εκδήλωση Μαρτύρων του Ιεχωβά [βίντεο]

Επτά νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από το αιματοκύλισμα σε κτίριο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση Μαρτύρων του Ιεχωβά, στο Αμβούργο.