Στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ανέβηκε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με δεκάδες αντιπροσωπείες να αποχωρούν μαζικά από την αίθουσα την ώρα που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξεκινούσε την ομιλία του.
Την ίδια στιγμή, τα μέλη της ισραηλινής αντιπροσωπείας τον υποδέχονταν με χειροκροτήματα και επευφημίες.
Σχολιάζοντας τις αποχωρήσεις, ο Νετανιάχου απευθύνθηκε σε όσους παρέμεναν στην αίθουσα, λέγοντας: "Αν υπάρχουν κι άλλοι δειλοί, ας αποχωρήσουν τώρα".
Νετανιάχου στον ΟΗΕ: Αν δεν είχαμε πλήξει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, "θα ήμασταν όλοι νεκροί"
Σκληρό μήνυμα προς το Ιράν έστειλε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, υπεραμυνόμενος της απόφασης του Ισραήλ να πλήξει τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις και υποστηρίζοντας ότι, εάν δεν είχε γίνει η επίθεση, "θα ήμασταν όλοι νεκροί".
"Θέλω να πω κάτι που ίσως σας εκπλήξει", συνέχισε ο Νετανιάχου. "Η καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν ήταν δύσκολη. Ήταν πολύ δύσκολο να γίνει. Αλλά για μένα ήταν μία από τις ευκολότερες αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρω. Αν δεν το είχαμε κάνει, θα ήμασταν όλοι νεκροί".
"Το Ισραήλ υπερασπίζεται επίσης πολλές από τις χώρες των οποίων οι αντιπροσωπείες αποχώρησαν από αυτή την αίθουσα", δήλωσε. "Ηγέτες μάς ευχαριστούν που πλήξαμε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν".
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Συρίας, ο Νετανιάχου δήλωσε ακόμη ότι οι Εβραίοι βρίσκονται στα Υψίπεδα του Γκολάν "από την εποχή του Μωυσή".
Ο Νετανιάχου επέκρινε επίσης τη Γαλλία και τη Βρετανία: "Κατηγορούν το Ισραήλ, το μικρό Ισραήλ, για αποικιοκρατία. Για όνομα του Θεού, αυτοί επινόησαν τον όρο".
"Θα νικήσουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή", τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
"Στις 7 Οκτωβρίου, τη σκοτεινότερη ημέρα στην ιστορία του Ισραήλ, χιλιάδες τρομοκράτες εισέβαλαν στο Ισραήλ", δήλωσε ο Νετανιάχου. "Δεν υπήρχε ούτε ένας Ισραηλινός στη Γάζα. Ούτε πολίτης ούτε στρατιώτης. Αλλά αυτό δεν άλλαξε τίποτα. Οι τρομοκράτες της Χαμάς διέπραξαν τη χειρότερη σφαγή Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα. Εισέβαλαν σε σπίτια και πυροβόλησαν Ισραηλινούς πολίτες από κοντινή απόσταση".
"Και ποιους δολοφόνησαν; Τους ίδιους τους Ισραηλινούς, τους γείτονές τους, που τους έδιναν δουλειά. Αυτά τα τέρατα της Χαμάς έσφαξαν επιζώντες του Ολοκαυτώματος, έκαψαν μωρά ζωντανά μπροστά στους γονείς τους. Αποκεφάλισαν τους άνδρες μας. Βίασαν βάναυσα τις γυναίκες μας και στη συνέχεια τις δολοφόνησαν. Έσφαξαν 1.200 Ισραηλινούς εκείνη την ημέρα", ανέφερε.
Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, οι εχθροί του Ισραήλ περίμεναν ότι η χώρα θα κατέρρεε, κάτι που, όπως είπε, δεν συνέβη. "Πολεμήσαμε σαν λιοντάρια", δήλωσε. "Από τότε πολεμάμε σε επτά μέτωπα εδώ και τρία χρόνια".
Νετανιάχου: "Τύρρανος ο Ερντογάν"
Σφοδρή επίθεση κατά του Κατάρ και της Τουρκίας εξαπέλυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας τον Ερντογάν "τύραννο" ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη στήριξη και τη συνεργασία με το Ισραήλ.
Συγκεκριμένα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Τουρκία, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι φιλοξενεί τη Χαμάς και διαδίδει, όπως υποστήριξε, ψευδείς ισχυρισμούς κατά του Ισραήλ. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Ερντογάν πως έχει σκοτώσει χιλιάδες Κούρδους, κατέχει παράνομα το βόρειο τμήμα της Κύπρου, απειλεί την Ελλάδα και φυλακίζει δημοσιογράφους.
"Καλεί καθημερινά για την καταστροφή του Ισραήλ. Λέει ότι θα γίνει ο κυβερνήτης της Ιερουσαλήμ. Όχι κύριε, δεν θα γίνεις. Είναι η χώρα μας, η πόλη μας, η αιώνια πρωτεύουσά μας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
