Follow us

Κέβιν Σπέισι: Αθωώθηκε από τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά του Άντονι Ραπ πριν 36 χρόνια

Το 12μελές σώμα ενόρκων έκρινε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τον ισχυρισμό του 'Αντονι Ραπ ότι ο Κέβιν Σπέισι τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τον Μάιο του 1986.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΚΕΒΙΝ ΣΠΕΙΣΙ

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης απεφάνθη ότι ο Αμερικανός ηθοποιός Κέβιν Σπέισι δεν παρενόχλησε σεξουαλικά πριν από 36 χρόνια τον συνάδελφό του Άντονι Ραπ, όπως τον κατηγορούσε ο τελευταίος.

Το σώμα των ενόρκων απέρριψε τους ισχυρισμούς του Άντονι Ραπ, ο οποίος αξίωνε αποζημίωση 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα τέλη Οκτωβρίου 2017, στις αρχές του κινήματος #MeToo με τον καταιγισμό αποκαλύψεων για σεξουαλικές επιθέσεις στον χώρο του θεάματος. Ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του Κέβιν Σπέισι, με αποτέλεσμα ο αστέρας του Χόλιγουντ να τεθεί στο περιθώριο.

Το 12μελές σώμα ενόρκων έκρινε χθες Πέμπτη ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τον ισχυρισμό του Άντονι Ραπ ότι ο Κέβιν Σπέισι τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τον Μάιο του 1986 σε ένα πάρτι στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη. Ο Άντονι Ραπ ήταν τότε μόλις 14 ετών, ενώ ο Κέβιν Σπέισι ήταν 26.

Κέβιν Σπέισι: Αθωώθηκε από τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά του Άντονι Ραπ πριν 36 χρόνια

Η δικηγόρος του Σπέισι, Τζένιφερ Κέλερ, τόνισε στη διάρκεια των τελικών αγορεύσεών της ότι η ιστορία του Ραπ ήταν κατασκευασμένη. Ανέπτυξε διάφορες θεωρίες σχετικά με τους λόγους που ο Ραπ μπορεί να την επινόησε, όπως η ζηλοφθονία για την επιτυχία του πελάτη της ή το να θέλησε να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας. "Ο κ. Ραπ προσέλκυσε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτήν τη δίκη από ό,τι σε ολόκληρη την σταδιοδρομία του ως ηθοποιός", υποστήριξε η Κέλερ.

Ο Κέβιν Σπέισι, ο οποίος βρίσκεται επίσης αντιμέτωπος με τη βρετανική δικαιοσύνη για σεξουαλικές επιθέσεις, έχασε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "House of Cards" και υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση 31 εκατομμυρίων δολαρίων στους παραγωγούς για διαφυγόντα κέρδη.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ 16 Μαϊ 2024 | 13:17

Μαζικοί θάνατοι λόγω covid σε οίκο ευγηρίας της Θεσσαλονίκης: Δύο αδέλφια στο εδώλιο

Στο εδώλιο του δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη κάθονται οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι του οίκου ευγηρίας, ενώ εξετάζονται μάρτυρες.

ΓΙΑ ΤΙΣ 28 ΜΑΙΟΥ 15 Μαϊ 2024 | 17:33

Κατάληψη Νομικής: Αναβλήθηκε η δίκη - Ελεύθεροι οι 28 με εντολή του δικαστηρίου

Το δικαστήριο ζήτησε να προσέλθουν στη δίκη και να καταθέσουν ως μάρτυρες ένας αστυνομικός, καθώς και ο φύλακας του κτιρίου της Νομικής.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ STAR 13 Μαϊ 2024 | 19:58

Καβάλα: 36χρονος κατηγορείται για ασέλγεια πάνω στον γιο της συντρόφου του - Ένταση στη δίκη [Βίντεο]

Η αποκάλυψη έγινε από έναν φίλο του παιδιού, ο οποίος υποστηρίζει ότι δέχθηκε κι εκείνος σεξουαλική παρενόχληση από το ίδιο άτομο, ωστόσο κατάφερε να τον απωθήσει.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΝΟΡΚΩΝ 13 Μαϊ 2024 | 19:18

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Ξεκίνησε η δίκη του Αμερικανού γερουσιαστή για διαφθορά - Διαχωρίστηκε η υπόθεση για τη σύζυγό του

Ο 70χρονος Μενέντεζ, η σύζυγός του και δύο επιχειρηματίες από το Νιού Τζέρσεϊ κατηγορούνται για δωροληψία - Και οι τέσσερις έχουν δηλώσει αθώοι.

ΤΟ "ΠΙΤΜΠΟΥΛ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ" 13 Μαϊ 2024 | 19:06

Καταθέτει ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ: Έκανα ό,τι ήθελε - Απειλούσα με μηνύσεις και "φύτευα" ιστορίες στον Τύπο

Ο Κόεν είναι ίσως ο σημαντικότερος μάρτυρας κατηγορίας που καλούν οι εισαγγελικές αρχές στη δίκη του Τραμπ, που σήμερα μπήκε στην πέμπτη εβδομάδα της.

ΤΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ 09 Μαϊ 2024 | 15:23

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 40χρονος για ενδοοικογενειακή βία - Η σύντροφός του κρεμάστηκε από το μπαλκόνι για να γλιτώσει

Καταδικάστηκε ο 40χρονος για την ενδοοικογενειακή βία - Η σύντροφός του αναγκάστηκε να διαφύγει από το μπαλκόνι για να γλιτώσει

ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 09 Μαϊ 2024 | 14:54

Χρειάστηκαν 5 χρόνια και 11 αναβολές στο ΣτΕ για να εκδώσει απόφαση- Και υπήρχε ήδη νομολογία...

Το ΣτΕ χρειάστηκε πέντε χρόνια για να εκδώσει απόφαση για ζήτημα νομολογιακά λυμένο.

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ 08 Μαϊ 2024 | 15:21

Τι κάνει σήμερα η πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς- Ο γάμος με τον συμπρωταγωνιστή της σε ταινίες ενηλίκων και το ράντσο- δώρο

Η 45χρονη πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς γνωρίστηκε με τον Τραμπ το 2006. Σήμερα, είναι το πρόσωπο κλειδί στην πιο σημαντική δίκη με κατηγορούμενο πρώην πρόεδρο.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ 07 Μαϊ 2024 | 19:17

Η Ντάνιελς καταθέτει στη δίκη Τραμπ: "Με υποδέχτηκε με σατέν πιτζάμες, είπε ότι δεν κοιμάται καν στο ίδιο δωμάτιο με τη Μελάνια"

Η Στόρμι Ντάνιελς υποστηρίζει ότι έλαβε 130.000 δολάρια για να μην αποκαλύψει τη σεξουαλική σχέση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ 06 Μαϊ 2024 | 20:49

Δίκη Τραμπ: Ο δικαστής τού επέβαλε και πάλι πρόστιμο - "Την επόμενη φορά... φυλακή"

Ο δικαστής είπε πως τα 9 πρόστιμα των 1.000 δολαρίων που έχει επιβάλει μέχρι τώρα δεν απέτρεψαν τον Τραμπ από το να παραβιάσει την εντολή αποσιώπησης (gag order)

03 Μαϊ 2024 | 08:20

Δικαστικές αποφάσεις που βγάζουν... μάτι - Πώς σχολιάζουν οι ίδιοι οι δικαστές τις αποφάσεις για Μάτι και Μιχαλολιάκο

Τόσο η υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι όσο και η δικογραφία της Χρυσής Αυγής, θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στο συλλογικό υποσυνείδητο

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 02 Μαϊ 2024 | 13:49

Σταύρος Κοντονής για το Μάτι: Το δικαστήριο δίκασε με βάση τον Ποινικό Κώδικα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

"Με άλλα λόγια, δεν μπορούσε η δικαιοσύνη να επιβάλλει κάτι άλλο", είπε ο Σταύρος Κοντονής

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΕ 7 ΜΗΝΕΣ 02 Μαϊ 2024 | 10:01

Folli Follie: Έφτασε η ώρα της κρίσης - Στις 17 Μαΐου η εισαγγελική πρόταση για το "οικονομικό σκάνδαλο" που συντάραξε τη χώρα

Η εισαγγελική πρόταση θα αφορά το σύνολο των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Fo;;i Follie.