Κλήτευση Μπάνον σε κατάθεση στο πλαίσιο της έρευνας για το RussiaGate

Είναι η πρώτη φορά που ο ειδικός ανακριτής χρησιμοποιεί το σώμα ενόρκων για να αποσπάσει πληροφορίες από κάποιο πρόσωπο του στενού κύκλου του προέδρου Τραμπ

kliteusi-mpanon-se-katathesi-sto-plaisio-tis-ereunas-gia-to-russiagate
SHARE THIS
0
SHARES

Ο πρώην ανώτερος σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, κλήθηκε από τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ να καταθέσει ενώπιον σώματος ενόρκων στο πλαίσιο της έρευνας για πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

Αυτό μετέδωσε η εφημερίδα «New York Times» επικαλούμενη ανώνυμη πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

Είναι η πρώτη φορά που ο ειδικός ανακριτής χρησιμοποιεί το σώμα ενόρκων για να αποσπάσει πληροφορίες από κάποιο πρόσωπο του στενού κύκλου του προέδρου Τραμπ.

Η κλήση πάντως του Μπάνον από το σώμα των ενόρκων ίσως να αποτελεί μια διαπραγματευτική τακτική από την πλευρά του Μιούλερ, όπως σχολιάζει η «New York Times».

Κι αυτό γιατί ο ειδικός ανακριτής είναι πολύ πιθανό να επιτρέψει στον Μπάνον να παρακάμψει την εμφάνισή του ενώπιον των ενόρκων αν συμφωνήσει αντί αυτού να δεχθεί ερωτήσεις από ερευνητές στα γραφεία του Μιούλερ στην Ουάσιγκτον.

Την Τρίτη, ο Μπάνον αναμενόταν να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών και στην επιτροπή Αντικατασκοπίας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook