
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο φορώντας ένα ολόμαυρο κοστούμι, αλλά χωρίς γραβάτα – μήνες αφότου η έλλειψη επίσημης ενδυμασίας κατά την προηγούμενη συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο είχε γίνει αντικείμενο σχολιασμού, μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα.
Η ενδυματολογική επιλογή Ζελένσκι έγινε μάλιστα αντιληπτή από μέλη των μέσων ενημέρωσης που τον είχαν επικρίνει τον Φεβρουάριο.
"Πρώτα απ 'όλα, πρόεδρε Ζελένσκι, σας πάει πολύ αυτό το κοστούμι. Είστε πολύ κομψός", είπε ο Μπράιαν Γκλεν, ο οποίος την τελευταία φορά είχε ρωτήσει τον Ουκρανό ηγέτη "Έχετε καν κοστούμι;" με τον Ντόναλντ Τραμπ να παρεμβαίνει και να λέει: "Είπα το ίδιο πράγμα"."Αυτός είναι που σου επιτέθηκε", είπε ο Τραμπ στον Ζελένσκι, ο οποίος απάντησε χαμογελαστός: "Το θυμάμαι". Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε τότε στον δημοσιογράφο: "Φοράς το ίδιο κοστούμι. Εγώ άλλαξα, εσύ όχι", προκαλώντας γέλια στην αίθουσα, καθώς και στον Τραμπ.
Βέβαια, φαίνεται ότι υπήρχε επίσημο αίτημα από τον Λευκό Οίκο ώστε ο Ουκρανός πρόεδρος να φορέσει σακάκι.
Η ενδυμασία του Ζελένσκι είχε συζητηθεί ξανά στην προηγούμενη συνάντησή του με τον Τραμπ τον Μάρτιο, η οποία κατέληξε σε διπλωματικό φιάσκο καθώς ο Τραμπ θεώρησε ότι η στρατιωτικού τύπου ενδυμασία του Ζελένσκι δεν ήταν κατάλληλη για την συνάντησή τους.
Ένας σύμβουλος του Τραμπ, εν μέρει αστειευόμενος, είπε στο Axios ότι "θα ήταν καλό σημάδι για την ειρήνη" αν ο Ζελένσκι φορούσε κοστούμι τη Δευτέρα, αλλά πρόσθεσε: "Δεν περιμένουμε να το κάνει". Τόνισε επίσης ότι ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς είχε ενοχληθεί περισσότερο από την προηγούμενη εμφάνιση και στάση του Ζελένσκι παρά ο ίδιος ο Τραμπ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr