Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Βρετανία και δη στο Λονδίνο, οπότε τα νέα μέτρα είναι πλέον μονόδρομος.
Από το βράδυ του Σαββάτου εννέα εκατομμύρια Λονδρέζοι θα ζουν με επιπλέον περιορισμούς, καθώς γίνεται προσπάθεια να ανασχεθεί το κύμα κορονοϊού που πνίγει την πρωτεύουσα.
Ήδη έχουν συμφωνηθεί νέα μέτρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον δήμαρχο Λονδίνου Σαντίκ Καν.
Ακούγεται παράξενο αλλά από το Σάββατο δεν θα επιτρέπονται συγκεντρώσεις ούτε σε σπίτια.
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει εκκλήσεις από την αντιπολίτευση για ένα νέο εθνικό lockdown στην Αγγλία. Ο ίδιος δεν έχει ενδώσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον και είναι βέβαιο πως θέλει να το αποφύγει.
Οι εισαγωγές ωστόσο στα νοσοκομεία αυξάνονται και γίνονται οι προετοιμασίες για να ξαναλειτουργήσουν νοσοκομεία εκστρατείας που είχαν κατασκευαστεί την περασμένη άνοιξη.
Την Τετάρτη η Βρετανία ανακοίνωσε 19.724 νέα κρούσματα της COVID-19, σημειώνοντας αύξηση (2.490 περισσότερα) σε σχέση με τα κρούσματα που ανακοίνωσε μια μέρα νωρίτερα.
Άλλοι 137 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 28 ημέρες από τη στιγμή που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr