Follow us

Κορονοϊός: Θα μας τρελάνουν στην Ινδία - "Προστατεύονται" από την πανδημία με κοπριά και ούρα αγελάδων

Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει χάος στην Ινδία με 22,66 εκατομμύρια κρούσματα και 246.116 θανάτους και κάποιοι "προστατεύονται" με κόπρανα και ούρα αγελάδας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Γιατροί στην Ινδία προειδοποιούν κατά της πρακτικής στην οποία καταφεύγουν πολίτες να χρησιμοποιούν την κοπριά από αγελάδες ως μέσο προστασίας από τον κορονοϊό λέγοντας ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις για την αποτελεσματικότητά της και ότι αυτή μπορεί να προκαλέσει άλλες ασθένειες.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει χάος στην Ινδία με 22,66 εκατομμύρια κρούσματα και 246.116 θανάτους να έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι αριθμοί πιθανόν να είναι πέντε με δέκα φορές υψηλότεροι και οι πολίτες σε όλη τη χώρα δίνουν μάχη για να εξασφαλίσουν νοσοκομειακές κλίνες, οξυγόνο ή φάρμακα με αποτέλεσμα πολλοί να πεθαίνουν λόγω της έλλειψης αυτών.

Κορονοϊός: Θα μας τρελάνουν στην Ινδία - "Προστατεύονται" από την πανδημία με κοπριά και ούρα αγελάδων

Στο κρατίδιο Γκουτζαράτ της δυτικής Ινδίας κάποιοι πιστοί πηγαίνουν μια φορά την εβδομάδα σε χώρους όπου βρίσκονται αγελάδες για να καλύψουν το σώμα τους με την κοπριά και τα ούρα των ζώων, με την ελπίδα ότι έτσι θα ενισχύσουν την ανοσία τους απέναντι στον ιό ή θα ιαθούν από την covid σε περίπτωση που έχουν νοσήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ινδουισμός θεωρεί την αγελάδα ιερό σύμβολο της ζωής και της Γης και επί αιώνες οι ινδουιστές χρησιμοποιούσαν την κοπριά των ζώων για να καθαρίσουν τα σπίτια τους και για το τελετουργικό της προσευχής τους θεωρώντας ότι έχει θεραπευτικές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Κοπριά Ινδία 2

Κοπριά Ινδία 3

"Βλέπουμε...ακόμη και γιατρούς να έρχονται εδώ. Θεωρούν ότι αυτή η θεραπεία βελτιώνει την ανοσία και ότι μπορούν μετά να πάνε άφοβα να φροντίσουν τους ασθενείς τους", λέει ο Γκαουτάμ Μανιλάλ Μπορίσα, ένας υπεύθυνος φαρμακευτικής εταιρείας που υποστηρίζει ότι αυτή η πρακτική τον βοήθησε να αναρρώσει από την COVID-19 τον περασμένο χρόνο.

Έκτοτε επισκέπτεται τακτικά το Shree Swaminarayan Gurukul Vishwavidya Pratishthanam, ένα σχολείο που διοικείται από ινδουιστές μοναχούς και βρίσκεται σχεδόν δίπλα στο κεντρικό παράρτημα της Ινδίας της εταιρείας Zydus Cadila, η οποία αναπτύσσει το δικό της φάρμακο κατά του κορονοϊού.

Καθώς οι συμμετέχοντες περιμένουν το μείγμα κοπριάς και ούρων του ζώου να στεγνώσει πάνω στα σώματά τους αγκαλιάζουν τις αγελάδες που βρίσκονται εκεί και κάνουν γιόγκα για να ενισχύσουν το ενεργειακό τους επίπεδο.

Στη συνέχεια ξεπλένονται με γάλα ή με ξινόγαλο.

Κοπριά Ινδία 4

Κοπριά Ινδία 5

Γιατροί και επιστήμονες στην Ινδία και σε όλο τον κόσμο έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει κατά της πρακτικής εναλλακτικών θεραπειών ενάντια στην COVID-19, λέγοντας ότι αυτές μπορεί να οδηγήσουν σε μια ψευδαίσθηση ασφάλειας και να προκαλέσουν επιπλοκές σε άλλα προβλήματα υγείας.

"Δεν υπάρχουν ασφαλείς επιστημονικές ενδείξεις ότι η κοπριά ή τα ούρα των αγελάδων μπορούν να ενισχύσουν την ανοσία κατά της COVID-19, αυτό είναι ξεκάθαρα θέμα πίστης", λέει ο δρ Τζ.Α Τζεϊαλάλ, πρόεδρος του Εθνικού Ιατρικού Συλλόγου της χώρας.

"Ενέχει επίσης κινδύνους για την υγεία το να αλείφεσαι ή να καταναλώνεις αυτά τα προϊόντα--άλλες ασθένειες μπορούν να μεταφερθούν από τα ζώα στους ανθρώπους", επισημαίνει ο ίδιος.

Υπάρχει επίσης ανησυχία ότι η πρακτική αυτή κινδυνεύει να προκαλέσει εξάπλωση του κορονοϊού καθώς περιλαμβάνει τη συγκέντρωση ανθρώπων σε ομάδες.

Ο Μαντχουτσαράν Ντας, ο οποίος είναι ένας άλλος υπεύθυνος σε χώρο φύλαξης αγελάδων στο Αχμενταμπάντ, είπε ότι οι υπεύθυνοι μειώνουν τον επιτρεπόμενο αριθμό των συμμετεχόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΟΔΥ 07 Ιαν 2026 | 11:28

Σαρώνουν γρίπη και RSV που προσβάλλουν το αναπνευστικό: Γεμίζουν τα νοσοκομεία - Πού εντοπίζονται τα κρούσματα

Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προσβάλλουν κυρίως τις ευπαθείς ομάδες και τα παιδιά, ενώ οι ειδικοί συστήνουν εμβολιασμό και ισορροπημένη διατροφή.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ 02 Ιαν 2026 | 17:42

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: "Σπινθηροβόλα κεριά σε σαμπάνιες" η αιτία της πυρκαγιάς - Ταυτοποιήθηκαν 113 τραυματίες

"Όλα υποδηλώνουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από σπινθηροβόλα κεριά που ήταν τοποθετημένα στο στόμιο φιαλών σαμπάνιας", τόνισε η εισαγγελέας

31 Δεκ 2025 | 09:20

Οι σημαντικές απώλειες του 2025: Ολοι όσοι έφυγαν από τη ζωή - Από τον Πάπα ως την Μπριζίτ Μπαρντό

Από τον πάπα Φραγκίσκο και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ έως την Κλαούντια Καρντινάλε και τον Τζόρτζιο Αρμάνι, όλα τα γνωστά πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή το 2025.

30 Δεκ 2025 | 14:24

Οι 11 διάσημοι Έλληνες που αποχαιρετήσαμε μέσα στο 2025

Μια λίστα με τα σημαντικότερα διάσημα πρόσωπα που "έφυγαν" τη φετινή χρονιά.

ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ 30 Δεκ 2025 | 13:07

Στο νοσοκομείο ο Στηβ Ντούζος: Είμαι σκύλος, δεν καταλαβαίνω τίποτα [βίντεο]

"Τώρα φεύγοντας ο χρόνος ξανακόλλησα κορονοϊό. Είναι παλιό στέλεχος αλλά επειδή έχω ΧΑΠ, τις καρδιές και αυτά, νοσηλεύομαι για κάθε περίπτωση", λέει ο Στηβ Ντούζος

ΣΟΚ 25 Δεκ 2025 | 22:15

Θρίλερ στο Λιχτενστάιν: Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά - Η αστυνομία ερευνά τα αίτια

Οι αρχές θα προχωρήσουν στη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου τους

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 23 Δεκ 2025 | 09:16

Αγαπηδάκη: Σήμερα ξεκινάει το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους

Όπως τόνισε η κ. Αγαπηδάκη οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα μπορούν να λάβουν δωρεάν τόσο τα φάρμακα όσο και συμβουλευτική για να χάσουν βάρος και να έχουν καλύτερη υγεία.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ 21 Δεκ 2025 | 09:45

Καμπανάκι για έξαρση της γρίπης στις γιορτές - Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο, πώς προστατευόμαστε

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα εποχικής γρίπης στην Ευρώπη και τις επόμενες ημέρες έξαρση αναμένεται και στην Ελλάδα.

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕ 30 ΑΤΟΜΑ 18 Δεκ 2025 | 19:18

Γαλλία: Ισόβια στον αναισθησιολόγο που καταδικάστηκε για τον θάνατο 12 ασθενών

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, πρόκειται για "έναν από τους μεγαλύτερους εγκληματίες στην ιστορία", ο οποίος επέλεγε "τη χορήγηση φαρμάκων για να σκοτώνει"

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Δεκ 2025 | 18:39

ΕΟΔΥ: Στα ύψη η γρίπη, χαμηλά η θετικότητα του κορονοϊού - Η εβδομαδιαία έκθεση

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα βρίσκεται άνω του επιδημικού ορίου έναρξης της εποχικής δραστηριότητας από τέλη Νοεμβρίου

ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 13 Δεκ 2025 | 15:48

Ινδία: Οπαδοί κατέστρεψαν το γήπεδο στην Καλκούτα επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε μόνο για λίγα λεπτά [βίντεο]

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ εμφανίστηκε στο γήπεδο μόνο για λίγα λεπτά με αποτέλεσμα οι οπαδοί να εξαγριωθούν καθώς είχαν πληρώσει 113 ευρώ για να τον δουν από κοντά.

ΥΓΕΙΑ 09 Δεκ 2025 | 14:14

Έρευνα Ινστιτούτου Eteron για την υγεία: Το ΕΣΥ έχασε το 23,5% των νοσοκομειακών κλινών την περίοδο 2009-2019

Μία αποτίμηση της απόδοσης του Ε.Σ.Υ. στον απόηχο της οικονομικής και πανδημικής κρίσης επιχειρεί η έρευνα του Eteron.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 07 Δεκ 2025 | 15:00

Τραγωδία στην Ινδία: Φωτιά σε νυχτερινό κλαμπ, τουλάχιστον 25 νεκροί

Πιθανή αιτία της πυρκαγιάς ήταν η ανατίναξη φιάλης αερίου που χρησιμοποιούνταν στην κουζίνα