Λε Μέρ: Η Ιταλία «απειλεί» τη σταθερότητα της Ευρωζώνης

«Σέβομαι την κυρίαρχη απόφαση του ιταλικού λαού, αλλά υπάρχουν δεσμεύσεις που ξεπερνούν τον καθένα μας», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών. .

le-mer-i-italia-apeilei-ti-statherotita-tis-eurwzwnis
SHARE THIS
0
SHARES

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μέρ προειδοποίησε σήμερα ότι η σταθερότητα της ευρωζώνης μπορεί να "απειληθεί", αν η προσεχής ιταλική κυβέρνηση δεν σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για το χρέος και το έλλειμμα.

"Αν η νέα κυβέρνηση έπαιρνε το ρίσκο να μην σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για το χρέος, το έλλειμμα, όπως και για την εξυγίανση των τραπεζών, όλη η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης μπορεί να απειληθεί", προειδοποίησε ο Λε Μέρ μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή "Le Grand Rendez-vous" του γαλλικού δικτύου Europe 1 σε συνεργασία με την οικονομική εφημερίδα Les Echos και το δίκτυο CNEWS.

"Ο καθένας πρέπει να καταλάβει στην Ιταλία ότι το μέλλον της Ιταλίας είναι στην Ευρώπη και πουθενά αλλού, και για να είναι το μέλλον αυτό στην Ευρώπη υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται", υπογράμμισε ο Λε Μέρ.

"Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ιταλία (...) ισχύουν όποια κι αν είναι η κυβέρνηση. 

"Θα δούμε ποιες αποφάσεις θα λάβουν οι ιταλοί αξιωματούχοι, επαναλαμβάνω πόσο σημαντικό είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις αυτές μακροπρόθεσμα για να εξασφαλιστεί η κοινή μας σταθερότητα", κατέληξε ο υπουργός.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ=ΜΠΕ

Φωτογραφία: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook