
Η Ιταλίδα Αλέσια Πίφερι καταδικάσθηκε σήμερα σε ισόβια από το δικαστήριο του Μιλάνου για την εγκληματική εγκατάλειψη της κόρης της, μέσα στο σπίτι, η οποία προκάλεσε τον θάνατο του μωρού, δεκαοκτώ μόλις μηνών. Η μικρή Ντιάνα πέθανε στις 18 Ιουλίου του 2022 μέσα στο κρεβατάκι της. Η μητέρα της την είχε αφήσει μόνη επί μια εβδομάδα, μόνο με ένα μπιμπερό και ένα μπουκάλι νερό.
Οι δικαστές απέκλεισαν ότι η Πίφερι διέπραξε το έγκλημα εκ προμελέτης, αλλά διαπίστωσαν ότι και άλλες φορές είχε αφήνει μόνη την μικρή Ντιάνα, τουλάχιστον για σαράντα οκτώ ώρες, τα σαββατοκύριακα, για να πάει να συναντήσει άνδρα με τον οποίο διατηρούσε δεσμό.
Παράλληλα, η ιταλική δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι η γυναίκα, τριάντα οκτώ ετών, δεν υποφέρει από ψυχωτικό σύνδρομο, αλλά ότι "μεγάλωσε με πλήρη έλλειψη ηθικών και μορφωτικών σημείων αναφοράς".

Σε μικρή ηλικία υπέστη σεξουαλικές παρενοχλήσεις, δεν ολοκλήρωσε τον υποχρεωτικό κύκλο σχολικής φοίτησης και δεν εργάσθηκε ποτέ. "Η κόρη μου ξέχασε ότι ήταν μητέρα, πρέπει να πληρώσει για όσα έκανε. Αν είχε μετανοήσει… αλλά δεν το έκανε" δήλωσε στους δημοσιογράφους, η γιαγιά της άτυχης Ντιάνα.
Είχε πάει να βρει τον σύντροφό της
Η γυναίκα, σύμφωνα με την unionesarda, είχε αφήσει το κοριτσάκι μόνο του στο σπίτι, για να πάει να μείνει με τον νυν σύντροφό της, στην περιοχή του Μπέργκαμο. Εκείνου, του είχε πει ότι το κοριτσάκι ήταν στη θάλασσα με την αδερφή της: "Δεν γνώριζα τα πάντα", κατέθεσε ο άνδρας στους ανακριτές.
Η γυναίκα, ωστόσο, προσπάθησε να... δικαιολογήσει τη συμπεριφορά της, λέγοντας: "Υπολόγιζα στο ενδεχόμενο να έχω κοινό μέλλον με τον σύντροφό μου. Αυτό ακριβώς προσπαθούσα να καταλάβω εκείνες τις μέρες. Γι' αυτό θεώρησα σημαντικό να μην διακόψω εκείνες τις μέρες που ήμουν μαζί του, ακόμα κι όταν φοβόμουν ότι το παιδί μπορεί να αρρωστήσει πολύ ή να πεθάνει".
"Μετά την τρίτη μέρα" συνέχισε "δεν ήμουν ήρεμη, αλλά ίσως επικράτησε η κούραση που κουβαλούσα μέσα μου, γιατί είμαι ανύπαντρη μητέρα. Δεν είναι εύκολο, δεν με βοηθούσε κανείς και ήταν πολύ βαρύ". Η γυναίκα εξήγησε ότι συντηρούσε τον εαυτό της "με τη βοήθεια της μητέρας μου που μου έστελνε χρήματα κάθε μήνα και μετά ενεργοποίησα τα επιδόματα που δικαιούμουν".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr