Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις από την Μπούτσα στα περίχωρα του Κιέβου συνεχίζονται.
Βίντεο από drone κατέγραψε την στιγμή που άμαχος ποδηλάτης πέφτει νεκρός από πυρά ρωσικών τεθωρακισμένων.
Οι New York Times ανέφεραν την Τρίτη ότι ο θάνατος άμαχου ποδηλάτη στην πόλη Μπούτσα από πυρά ρωσικών τεθωρακισμένων αποδεικνύεται από βίντεο που κατέγραψε drone, μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) του ουκρανικού στρατού και το μεταφόρτωσε στον ιστότοπό της.
New drone imagery shows Russian forces firing on a cyclists in Bucha, on Yablunska Street at 50.54148, 30.228898, where multiple corpses have been filmed and photographed https://t.co/1GPF9NJjcB pic.twitter.com/CBR3DnMyyq
— Bellingcat (@bellingcat) April 5, 2022
Το υλικό αυτό τραβήχτηκε στην Μπούτσα στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν ακόμη τελούσε υπό ρωσική κατοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Στο βίντεο φαίνεται ένας άνθρωπος που κινείται με ποδήλατο κατά μήκος του δρόμου και όταν φθάνει σε γωνία, κατεβαίνει από το ποδήλατο και διασχίζει τον δρόμο βαδίζοντας.
Με το που εμφανίζεται, δύο τεθωρακισμένα οχήματα ανοίγουν πυρ προς την κατεύθυνσή του με πολυβόλα. Στο σημείο όπου ρίχνουν υψώνεται καπνός και σκόνη.
Οι New York Times επιβεβαιώνουν ότι έχουν επαληθεύσει την γνησιότητα του οπτικού υλικού. Το πτώμα του άνδρα βρισκόταν ακόμη στο σημείο όπου είχε πέσει νεκρός όταν οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέλειψαν την πόλη.
Tη Δευτέρα, η εφημερίδα δημοσίευσε δορυφορικές φωτογραφίες που εικονίζουν πτώματα αρκετών ανθρώπων σε δρόμους της Μπούτσα στα μέσα Μαρτίου, πριν την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων.

Οι εικόνες των πτωμάτων αμάχων που βρέθηκαν στην Μπούτσα έχουν προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr