Ο Καλίντ Μασούτ λεγόταν Άντριαν Ελμς και δίδασκε αγγλικά (ΦΩΤΟ)

Από Άντριαν Ελμς, Καλίντ Μασούτ. Ενώ γεννήθηκε στο Κεντ πιθανότατα ριζοσπαστικοποιήθηκε στη Σαουδική Αραβία, όπου έζησε για τέσσερα χρόνια.

o-kalint-masout-legotan-antrian-elms-kai-didaske-agglika-fwto
|
SHARE THIS
0
SHARES

Από Άντριαν Ελμς, Καλίντ Μασούτ. Ενώ γεννήθηκε στο Κεντ πιθανότατα ριζοσπαστικοποιήθηκε στη Σαουδική Αραβία, όπου έζησε για τέσσερα χρόνια. 

Ο Καλίντ Μασούτ είναι ο υπεύθυνος του αιματηρού περιστατικού στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας και έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών. Δευτερόλεπτα πριν είχε μαχαιρώσει τον 48χρονο αστυνομικό Κιθ Πάλμερ που είχε προσπαθήσει να τον σταματήσει, αν και άοπλος. Nωρίτερα είχε πέσει με το αυτοκίνητό του πάνω σε περαστικούς σκοτώνοντας τέσσερις εξ αυτών.

 

Πριν ο δράστης γίνει... Μασούτ, λεγόταν Άντριαν Ελμς, γεννημένος στο Κεντ και είχε διδάξει για ένα διάστημα αγγλικά. Σύμφωνα με τις αρχές πιθανότατα ριζοσπαστικοποιήθηκε κατά την παραμονή του στη Σαουδική Αραβία, όπου έζησε για τέσσερα χρόνια.

Κάποια στιγμή είχε μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, πριν χρόνια όμως. Όταν δεν προέκυψε κάτι το ανησυχητικό και δεν απασχόλησε, δεν συνεχίστηκε και η ενασχόληση των υπηρεσιών ασφαλείας μαζί του. Είχε καταδίκες για διάφορες παρανομίες (παραβατική συμπεριφορά) κανένα όμως δεν σχετίζονταν με την τρομοκρατία, ενώ ακόμα και η πλέον βίαιη στιγμή του ήταν όταν σε καβγά είχε μαχαιρώσει έναν άντρα στο πρόσωπο.

Η πρώτη του καταδίκη ήταν το Νοέμβριο του 1983, ενώ η τελευταία του πριν 14 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2003 για κατοχή μαχαιριού.

 


Μόλις επέστρεψε στην Αγγλία από τη Σαουδική Αραβία δίδαξε για ένα διάστημα στο Λούτον. Ο 52χρονος τρομοκράτης από το 2012 διεύθυνε μια επιχείρηση διδασκαλίας στο Μπέρμιγχαμ, αναφέρει η Daily Mail. Ηταν παντρεμένος δύο φορές, πατέρας τριών παιδιών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν φαν του bobybuilding.  

Να σημειωθεί ότι ένας 75χρονος άντρας υπέκυψε το βράδυ της Πέμπτης στα τραύματά του ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων του Masood σε τέσσερα. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook