Ο Κοσταρικανός που ζει κάτω από τη γη εδώ και 12 χρόνια

Ζει σαν χόμπιτ, κάτω από τη γη εδώ και 12 χρόνια. Ο Μανουέλ Μπαράντες έσκαψε το σπίτι του και το διακόσμησε με το δικό του γούστο.

o-kostarikanos-pou-zei-katw-apo-ti-gi-edw-kai-12-xronia
SHARE THIS
0
SHARES

Ζει σαν χόμπιτ, κάτω από τη γη εδώ και 12 χρόνια. Ο Μανουέλ Μπαράντες έσκαψε το σπίτι του και το διακόσμησε με το δικό του γούστο.

Το περίεργο αυτό δημιούργημα βρίσκεται στην περιοχή San Isidro, σε απόσταση τριών ωρών με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα.

 

Ο Μπαράντες ονόμασε το σπίτι του «Topolandia» που σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσε σημαίνει «Η μικρή χώρα». Ζει εκεί μαζί με την σύζυγό του και τα παιδιά τους και όπως ο ίδιος λέει, το σπίτι του τους έχει απαλλάξει από την ηχορύπανση.

 

Για να κατασκευάσει την υπόγεια κατοικία του, χρειάστηκε να αφαιρέσει αρκετούς τόνους ηφαιστειακής πέτρας και χώματος. Οι εργασίες διήρκεσαν αρκετά χρόνια, αλλά τώρα, ο Μπαράντες και η οικογένειά του απολαμβάνουν ένα τεράστιο σπίτι εμβαδού 700 τετραγωνικών μέτρων. Τα δωμάτια βρίσκονται σε βάθος που κυμαίνεται από τα 5 έως τα 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

 

Τα έπιπλα στο σπίτι του Μπαράντες είναι ελάχιστα αφού τα τοιχώματα διαμορφώθηκαν σε χρήσιμα αντικείμενα. Ετσι – για παράδειγμα - τα κρεβάτια και τα τραπέζια είναι σκαλισμένα στο βράχο. Ο ίδιος επιμελήθηκε και την διακόσμηση. Στα τοιχώματα σκάλισε και ζωγράφισε αγαπημένους ήρωες από ταινίες κινουμένων σχεδίων όπως τους Flintstones, από τους οποίους φαίνεται ότι εμπνεύστηκε την υπόγεια... ζωή του. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook